Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Viktor Baloga: a belügyminiszternek köze van a munkácsi incidens szervezéséhez

E-mail Nyomtatás

A július 11-i munkácsi fegyveres konfliktus megtervezésének részese volt Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, s az összecsapás kirobbantása terrorellenes művelet kárpátaljai megindítását, egyben a politikai vetélytársak félreállítását célozta – állította Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, a Kárpátalján meghatározó befolyással rendelkező Egységes Centrum (JC) párt vezetője kijevi sajtókonferenciáján.

Bővebben...
 

Katonai behívókat kézbesítenek a kárpátaljai közúti ellenőrző pontokon

E-mail Nyomtatás

Katonai behívók átadását kezdték meg hadköteleseknek a Kárpátalján felállított közúti ellenőrző pontokon, a Kárpátalja megyei rendőrség sajtószolgálatának július 23-ai közlése szerint, de az illetékes hadkiegészítő parancsnokság nem tud az intézkedésről.

A rendőrség hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint Kárpátalján új módszerként vezették be, hogy a megye útjain létesített rendőrségi ellenőrző pontokon az ellenőrzés céljából megállított járművek hadköteles vezetőinek vagy utasainak katonai behívót kézbesítenek a hadkiegészítő parancsnokságok munkatársai.

Bővebben...
 

Módosították Szabadka költségvetését

E-mail Nyomtatás

A Népszínház épületének (képen) építésére és felújítására 255.975.000 dinár áll rendelkezésre a tartományi és köztársasági átutalásokat követően. A szabadkai városi képviselő-testület július 24-ei ülésén elfogadták a 2015. évi költségvetés-módosítást, így a városi büdzsé 577 millió dinárral növekedett: Szabadka 6,1 milliárd dinárból gazdálkodhat ebben az évben. A módosítás nyomán egyebek mellett a szociális ellátásra, a gazdasági fejlesztésekre, a vízvezeték-hálózat építésére, a katonai ingatlanok felvásárlására, bontására is több pénzt szán az önkormányzat. További eszközöket hagytak jóvá továbbá a Szabadkai Rádió finanszírozására október 31-ig, a privatizáció végső határidejéig, összesen 13.974.000 dinár összegben – áll a rendeletben.

Bővebben...
 

Plágiumgyanú miatt vizsgálják Gabriel Oprea doktori dolgozatát

E-mail Nyomtatás

A Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottsága plágiumgyanú miatt indított vizsgálatot Gabriel Oprea ideiglenes miniszterelnök doktori dolgozata ügyében – közölte a felsőoktatási intézmény. Az ideiglenes miniszterelnök ellen – aki a térdműtéte után Törökországban lábadozó Victor Pontát helyettesíti – azt követően indították a vizsgálatot, hogy egy személy feljelentést tett Oprea dolgozata ügyében. Emellett a román ellenzékhez közel álló Hotnews hírportálon megjelent egy elemzés, miszerint Oprea dolgozata több olyan bekezdést tartalmaz, amelyeket a szerző más dolgozatokból vett át forrásmegjelölés nélkül.

Bővebben...
 

Johannis: Pontának le kell mondania

E-mail Nyomtatás

Victor Ponta kormányfőnek le kell mondania, mivel elfogadhatatlan, hogy egy európai ország miniszterelnökét törvénytelen cselekedetekkel vádolják – nyilatkozta Klaus Johannis államelnök a Financial Timesnak.

Bővebben...
 

Bukaresttől kért segítséget Kolozs megye szemétgondjai megoldásához

E-mail Nyomtatás

A megye szemétgondjainak megoldásához az Európai Unió pénzforrásait kezelő bukaresti minisztériumban kért segítséget szerdán Mihai Seplecan, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke – közölte honlapján az önkormányzat.

Seplecan azt követően fordult a minisztériumhoz, hogy egy héttel ezelőtt be kellett zárni a Kolozsvár melletti pataréti (Pata Rat) szeméttárolót, a gyulafehérvári szeméttároló pedig csak július 14-ig tudja fogadni a Kolozs megyei szemetet. A Szatmár megyei önkormányzat szerdán indulatos vita után levette a napirendjéről a Kolozs megyei szemét időszakos befogadására vonatkozó határozattervezetet.

Bővebben...
 

Fővárost, szórványbélieknek is

E-mail Nyomtatás

Hogy kacsalábon forgó palotája lesz-e Sepsiszentgyörgynek 2021-re, amikor Csíkszeredával, Székelyudvarhellyel, Gyergyószentmiklóssal és Kézdivásárhellyel közösen reményeink szerint Európa Kulturális Fővárosa lesz, ez egyelőre még sejtelmes talány.

 

Földhözragadtabb polgárok talán annak is örülnének, ha addigra véget érne városunk integrált fejlesztésének hulláma, s immáron szép, lakható és megújult életterünk lenne. Naponta látva az eltemetett, majd újra feltúrt gödreinket, bizony ez sem kevés.

Bővebben...
 

Ungureanu lett az új kémfőnök, becsődölt a PSD

E-mail Nyomtatás

Megszavazta a román parlament kedden Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök, az ellenzéki PNL szenátora kinevezését a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) élére. A kormánykoalíció mégsem működik?

Klaus Iohannis államfő így fontos politikai csatát nyert azáltal, hogy sikerült jelöltje mellé parlamenti többséget szerveznie, miközben Victor Ponta kormányfő pártja ellenezte az egykori jobboldali miniszterelnök kinevezését a SIE igazgatói tisztségébe.

Bővebben...
 

Harc az autonomista óriásplakátért

E-mail Nyomtatás

A fiatal transzszilvanista Fancsali Ernő, a kolozsvári Minta tagja és a helyi Néppárt elnöke Erdély autonómiáját követelő óriásplakátot szeretne kihelyeztetni, ennek érdekébe adománygyűjtésbe kezdett. A fejleményekről blogján számolt be.

Bővebben...
 

Felvidékiek a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen

E-mail Nyomtatás

A 23. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen is helyet kaptak a kisebbségi lét kérdései. A Magyar Közösség Pártját Berényi József, az MKP elnöke és Köteles László elnökségi tag, a Via Nova ICS-t pedig Szalay Gábor képviselte.

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség az idén 23. alkalommal rendezte meg a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemet július 1-jétől 4-ig Felsőszinevéren. A szabadegyetemen a kárpátaljai magyar kisebbség életének időszerű kérdései, az ukrán állammal és Magyarországgal való kapcsolatai a fő témák.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség