Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Fizessen az ortodox egyház Kovásznán!

E-mail Nyomtatás

Nem bólintott rá a kovásznai helyi tanács RMDSZ-frakciója a vajnafalvi ortodox egyházközség kérésére, hogy ingyen kaphassák meg a templomuk alatt lévő terület egy részét. A templom alatti két telket koncessziós szerződés alapján használja az egyház.

 

Az ortodox egyháznak eddig nem kellett bért fizetnie, de a szerződésben foglalt türelmi idő június 14-én lejárt, ettől kezdődően pénzt kell adnia a területhasználatért. Ezért (is) próbálnak tulajdonjogot szerezni a terület fölött. A vonatkozó határozattervezetet a román pártok tanácstagjai nyújtották be.

Bővebben...
 

Izrael piszkos bombával hajtott végre kísérleti robbantásokat

E-mail Nyomtatás

Izrael radiológiai fegyvereket, más néven piszkos bombákat épített, majd kísérleti robbantásokat hajtott végre velük az ország déli részén fekvő Negev-sivatagban azzal a céllal, hogy megvizsgálja, milyen hatása van egy ilyen típusú támadásnak - közölte a Háárec című izraeli napilap.

Bővebben...
 

Žitňanská: A Most-Híd az SDKÚ-DS választóiért is meg kíván küzdeni

E-mail Nyomtatás

A választás előtti időszak kilátásairól nyilatkozott Lucia Žitňanská, a Most-Híd alelnöke a SITA hírügynökségnek nyújtott interjújában. Mint mondta, lát reményt arra, hogy a jövőre esedékes választás után, ne a Smer kerüljön kormányra, bár Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának elnöke okozhat némi problémát a Smer nélküli koalíció létrejöttében.

Bővebben...
 

Szigorítaná az SNS és a Háló a vagyonbevallást

E-mail Nyomtatás

Amennyiben a Szlovák Nemzeti Párt vagy a Háló párt a jövőre esedékes parlamenti választás után kormánytag lesz, megszigorítják a vagyonbevallást. Andrej Danko, az SNS elnöke és Radoslav Procházka, a Háló elnöke a TA3 hírtelevízió Politikában című hétvégi vitaműsorában beszéltek erről.

Bővebben...
 

A kelet-ukrajnai „népköztársaságok” készek elismerni, hogy Ukrajnához tartoznak

E-mail Nyomtatás

Az önkényesen kikiáltott donyecki és luhanszki „népköztársaságok” készek elismerni, hogy Ukrajnához tartoznak, de különleges jogállást akarnak az általuk ellenőrzött Donyec-medencei területeknek.

Ukrán források az eddig szakadárnak tekintett luhanszki erők egyik honlapján közölt alkotmánymódosítási javaslatokat ismertették. Orosz hírforrások azt emelték ki, hogy a „népköztársaságok” érintetlenül hagyták az Oroszország által elcsatolt Krím ukrán státusára vonatkozó részt, úgy értelmezve ezt, hogy elismerték, a félsziget Ukrajna része.

Bővebben...
 

Kárpátalján tárgyalt Kiss Antal miniszteri biztos

E-mail Nyomtatás

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója útja során találkozott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőivel, majd Volodimir Csubirkóval, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökével tárgyalt.

Kiss Antalt a KMKSZ ungvári székházában fogadta Brenzovics László parlamenti képviselő, az érdekvédelmi szervezet elnöke, továbbá részt vettek a tanácskozáson Gulácsy Géza és Barta József alelnökök. A megbeszélésen a kárpátaljai magyarság helyzetével kapcsolatos aktuális kérdések áttekintésén túl szó esett a helyi magyar gazdálkodók és vállalkozók anyaországi támogatásának lehetőségeiről, illetve a térséget érintő gazdaságfejlesztési elképzelésekről, különös tekintettel a határ menti együttműködés lehetőségeire.

Bővebben...
 

A délvidéki áldozatokról szóló dokumentumfilm premierje Vajdaságban

E-mail Nyomtatás

A szabadkai Főkonzulátuson mutatták be Matuska és Pintér könyveit

 

A szabadkai Magyar Főkonzulátuson könyvbemutatóval és filmvetítéssel emlékeztek meg a 70 éve történt tömegmészárlás és megtorlás áldozatairól. Bemutatták Matuska Márton: Az elhallgatott razzia Újvidéken 1944-45 és Pintér József: Szennyes diadal című könyvét, valamint most először vetítették le Vajdaságban a KárpátPress Halálhörgés és siralom című dokumentumfilmjét, amelyben megszólalnak az áldozatok hozzátartozói és az események túlélői.

Bővebben...
 

Tízezer vajdasági kaphatná vissza elkobzott földjét

E-mail Nyomtatás

A vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény módosításának elfogadása után mintegy tízezer vajdasági érdekelt hamarosan visszakaphatná elkobzott mezőgazdasági földterületét – nyilatkozta Strahinja Sekulić, a Restitúciós Ügynökség igazgatója a törvénytervezet első nyilvános vitája után.

Bővebben...
 

Árus Zsolt feljelentette a DNA-t

E-mail Nyomtatás

Feljelentést tett a bíróságon Árus Zsolt az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály ellen. Azt állítja, a vádhatóság többrendbeli hivatali visszaélést követett el a Gyergyószentmiklós polgármesterének ügyében történt kihallgatása során.

Bővebben...
 

Elmarasztalta Gheorghe Funart a Diszkriminációellenes Tanács

E-mail Nyomtatás

Elmarasztalta Gheorghe Funart az Országos Diszkriminációellenes Tanács. Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Szilágyi Zsolt, volt államelnökjelölt tavaly októberben a Román Rádióban szervezett beszélgetésen vett részt, ahol Gheorghe Funar független jelölttel és Mircea Coşea-val, William Brînză képviselőjével vitázott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség