Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Szennyezett temesvári kutak

E-mail Nyomtatás

A 2012-ben leköszönt temesvári városvezetés egyik pozitív kezdeményezése volt a mintegy 100 nyilvános kút létrehozása. A város lakóinak jelentős hányada ezekről a kutakról veszi az ivóvizet, amelyeknek a vizét 100-110 méteres mélységből szivattyúzzák a felszínre.

Bővebben...
 

Több cigány él Romániában, mint magyar

E-mail Nyomtatás

Az Economist gyűjtése szerint Romániában él a legtöbb cigány, a lakosságon belüli arányuk pedig Bulgáriában a legmagasabb. Ami érdekes, hogy az Európa Tanács jóval nagyobb számokat becsül, mint a nemzeti statisztikák.

Bővebben...
 

Soviniszta román szervezetek fenyegetőznek Vásárhelyen

E-mail Nyomtatás

Az EMNP tüntetést szervezne az önkormányzat magyarellenes túlkapásai miatt. A szélsőséges román szervezetek a visszaélést visszaélésre halmozó városházi illetékesek pártját fogják.

Nem mondott le a marosvásárhelyi helyi rendőrséget vezető Valentin Bretfelean elleni tüntetés megszervezéséről az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). Eközben a román nacionalista szervezetek jelezték, utcára vonulnának a rendőrfőnök védelmében. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) továbbra is tüntetést akar szervezni az emberi jogok és a szólásszabadság korlátozása ellen, valamint a magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Valentin Bretfelean helyi rendőrfőnök leváltása érdekében – jelentette ki Portik Vilmos, a néppárt Maros megyei elnöke.

Bővebben...
 

NÖN Éberhardon: a Csemadok az Eötvös József Collegiummal emlékezett

E-mail Nyomtatás

Éberhardon vette kezdetét a Csemadok rendezvénysorozata az Apponyi-sírboltban a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára köszöntötte Kovács László tanárt, történészt, Kiss Balázst, a pozsonyi magyar nagykövetség titkárát és Dr. Horváth Lászlót, az ELTE Eötvös József Collegium igazgatóját.

Bővebben...
 

2015 a kisebbségi cselekvési terv éve lehet Szlovákiában

E-mail Nyomtatás

A szlovák kormány szerdán, május 27-én elfogadott elmúlt évi kisebbségi jelentése a már korábban elfogadott emberi jogi stratégiából kiindulva leszögezi, hogy 2015-ben a kisebbségi kormánybiztosi hivatal figyelme a kisebbségi cselekvési tervre fog összpontosulni.

Ezt követően tett látogatást a hivatalban Petőcz Kálmán, a kormány emberi jogi és kisebbségi tanácsának alelnöke, akinek a megbízott kormánybiztos, Mária Jedličková megerősítette a szándékot.

Bővebben...
 

Maďarič: Nem kompetens a minisztérium megítélni, ki hogyan kommunikál a médiával

E-mail Nyomtatás

Nem kaptak választ a szlovák parlament mediális bizottságának ellenzéki képviselői arra a kérdésükre, rendben van-e, hogy a kormány úgy döntött, nem kommunikál egyes médiumokkal. A képviselők szerették volna a kérdést besorolni az ülés napirendjei pontjai közé, ám nem jártak sikerrel. Így Daniel Krajcer (független) és Jozef Viskupič (OĽaNO) a minisztérium múlt évi elszámolási javaslatáról folytatott vita keretében tették fel Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális miniszternek a kérdést.

Bővebben...
 

A román külügyminiszter kötelezővé tenné Trianon megünneplését

E-mail Nyomtatás

Romániában a „Trianoni Békeszerződés Napjává" nyilvánítanák június 4-edikét, és kötelezővé tennék, hogy a közigazgatási intézmények országszerte megünnepeljék Erdély Romániához csatolásának évfordulóját: az erről szóló törvénytervezetet a 171 tagú szenátus több mint fele, 90 szenátor aláírta – közölte a kolozsvári Transindex hírportál.

Bővebben...
 

Elfogadta az új választási törvényt a román szenátus

E-mail Nyomtatás

Elfogadta a román szenátus az új parlamenti választási törvényt, amelynek értelmében a román állampolgárok ismét arányos, megyei pártlistás választási rendszerrel küldenek képviselőket és szenátorokat a kétkamarás bukaresti parlamentbe.

A választási reformcsomagot előkészítő különbizottság javaslatát elfogadva a szenátorok megszavazták, hogy 73 ezer állampolgárra jusson egy képviselő, és 168 ezer polgárra egy szenátor. Ez a képviseleti norma 308 fős képviselőházat és 134 tagú szenátust eredményez. Rajtuk kívül 18 nemzeti kisebbség egy-egy képviselője jut kedvezményesen mandátumhoz, valamint a külföldön szavazó román állampolgárok további négy képviselőt és két szenátort küldenek a bukaresti törvényhozásba.

Bővebben...
 

Hahn: A csatlakozási folyamat ütemét Szerbia diktálja

E-mail Nyomtatás

Az Európai Unióhoz való csatlakozási folyamat tempóját Szerbia diktálja, az első fejezetek megnyitásának feltételei pedig világosak és nem változnak, jelentette ki Johannes Hahn, az unió bővítési biztosa az European Wester Balkans portálnak adott interjújában.

Bővebben...
 

Nemzeti összetartozás napja: Emlékezés a három éve ültetett királyhalmi almafánál

E-mail Nyomtatás

A magyarok csak akkor maradhatnak meg, ha a sok nemzeti tragédiából megpróbálnak előnyt kovácsolni - idézte Németh Lászlót Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke június 4-én a Szabadkához közeli Királyhalmon a magyarság közös múltját, jelenét és jövőjét jelképező almafánál tartott beszédében.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség