Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Elfogadták a zászlótörvényt

E-mail Nyomtatás

Nagy többséggel elfogadta a helyi zászlók megalkotásáról és használatáról szóló törvénytervezetet május 13-án a román képviselőház. Ennek értelmében a közigazgatási egységek – községek, városok, megyék – saját zászló megalkotását kezdeményezhetik, a települési vagy megyei tanácsban elfogadtatott zászlót azonban – a helyi címerekhez hasonlóan – a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Bővebben...
 

Minisztercserék a második Fico-kormányban

E-mail Nyomtatás

Távozni kényszerül posztjáról Pavol Pavlis gazdasági miniszter, miután korrupció árnyéka vetült rá. Ő az ötödik tárcavezető a második Fico-kormányban, aki idő előtt kénytelen felállni bársonyszékéből.

 

A miniszter- és államtitkárcserék a kormányzás természetes, sőt szükségszerű velejárói. Közhelyes, de igaz: új helyzetek új szemléletet, azaz új arcokat követelnek. Jó esetben.

 

Megesik azonban - amint az történik valós időben Szlovákiában - hogy a sajtó által megszellőztetett korrupciós vagy más botrány szegi a nyakát egy-egy tárcavezetőnek. Robert Fico második kormányának kijutott ebből is, abból is. A 2012. áprilisában felállt kabinetben két "békeév" után kezdődött meg a főhullás: az eddigi ötből négy minisztercserére 2014-ben került sor.

Bővebben...
 

Elbocsátások várhatók: Tizenhat milliárd dinár a végkielégítésekre

E-mail Nyomtatás

A szerbiai költségvetésben idén 16 milliárd dinárt választottak ki a végkielégítésekre – közölte Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott miniszter.

Bővebben...
 

Az összeugrasztás mesterei

E-mail Nyomtatás

Ha piros ponttal jelölnék meg Románia térképén azokat a városokat, amelyekben valamely felsőbb erők által gerjesztett, etnikumközinek szánt konfliktus borzolja a kedélyeket, Erdély alighanem egyetlen hatalmas vörös foltként éktelenkedne azon.

 

Szinte felsorolni is nehéz: Kovásznán egy sarlatán nevét biggyesztették a kórházalapító dr. Benedek Géza neve elé, de még Sepsiszentgyörgyön sem érvényes mindenkire a törvény, a Constantin Brâncuşi-iskolára máig nem került ki a kétnyelvű felirat.

Bővebben...
 

Felmérés: Smer fölényes győzelmével hat párt kerülne be a parlamentbe

E-mail Nyomtatás

Amennyiben március második felében tartották volna a parlamenti választásokat, azt a Smer 35,6 százalékkal nyerte volna meg. Az Most-Híd bent lenne, ám az MKP nem jutna be a parlamentbe.

Derült ki az eCall Slovakia telefonos közvélemény-kutató felméréséből, melyet a SITA hírügynökség megrendelésére készült el. A felmérést március 20. és 27. közt végezték el 1266 fő bevonásával.

Bővebben...
 

Čarnogurský: el kell utasítani a NATO-támaszpontok szlovákiai kiépítését

E-mail Nyomtatás

Több száz fős tömeg gyűlt össze csütörtökön, március 26-án este a pozsonyi Hviezdoslav téren - az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének közelében - azon a tüntetésen, amelyet szervezői a NATO-támaszpontok kilátásba helyezett kiépítése elleni tiltakozásul hirdettek meg.

 

A tiltakozó megmozdulás több civil szervet - köztük a szlovák-orosz baráti társaság - rendezésében zajlott, s már a második ilyen tüntetés volt Pozsonyban és a sokadik Szlovákiában két héten belül.

Bővebben...
 

Darius Vâlcov beismerte, hogy korrupt

E-mail Nyomtatás

Darius Vâlcov egy ügyészségi kihallgatáson beismerte, hogy 1,5 millió euró csúszópénzt kapott egy üzletembertől, amikor még Slatina polgármestere volt – írja az Agerpres.

 

Ez abból a jelentésből derül ki, amely alapján a vádhatóság kérte a legfelsőbb bíróságtól a volt pénzügyminiszter másodszori előzetes letartóztatásának elrendelését. A bíróság ezt elutasította, ám politikus egy másik ügy miatt már most is vizsgálati fogságban van.

Bővebben...
 

Elfogták a megbuktatott ukrán elnök pénzügyminiszterét Spanyolországban

E-mail Nyomtatás

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint elfogták Spanyolországban az egyebek mellett sikkasztás miatt körözött Jurij Kolobov volt ukrán pénzügyminisztert, Viktor Janukovics korábbi ukrán elnök egyik bizalmi emberét.

Bővebben...
 

Többtucatnyi bányász meghalt egy ukrajnai bányarobbanásban

E-mail Nyomtatás

Több mint harminc bányász halt meg egy sújtólégrobbanás következtében a szeparatisták által kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” egyik szénbányájában – közölte a helyi bányabiztonsági szolgálat vezetője a mentési munkák kezdeti szakaszában.

Többtucatnyi, a robbanás idején a mélyben dolgozó bányász sorsa egyelőre ismeretlen. „Az előzetes információk szerint több mint harminc ember meghalt. A mentést még nem tudták megkezdeni, (a bányamentők) jelenleg dolgoznak a veszélyes gáz eltávolításán, és csak azután tudnak majd leereszkedni” – mondta a helyi bányabiztonsági szolgálatot vezető Volodimir Cimbalenko.

Bővebben...
 

Magyar díszdoktorokat avattak a kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetemen

E-mail Nyomtatás

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát és Pákh Imre munkácsi születésű, az Egyesült Államokban élő üzletembert, a magyar nyelvoktatás szponzorát.

A díszdoktori cím átadási ünnepségét múlt pénteken rendezték meg a kijevi nyelvészeti egyetemen.

Pákh Imre az MTI kijevi tudósítójának nyilatkozva elmondta, hogy nagyon megtisztelőnek érezte ezt a kitüntetést. Megjegyezte, hogy az oktatási intézménynek a most felavatottakkal együtt összesen csak hat díszdoktora van.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség