Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Csökkent januárban a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban

E-mail Nyomtatás

A várt 0,5 százaléknál nagyobb mértékben, 0,8 százalékkal csökkent januárban a kiskereskedelmi forgalom a decemberihez képest az Egyesült Államokban - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium.

Bővebben...
 

Nem akarja a kormányfő, hogy Szlovákia is hozzájáruljon a görög adósság törlesztéséhez

E-mail Nyomtatás

Robert Fico kormányfő szerint a szlovákoknak nem kellene anyagilag hozzájárulniuk a görög adósság egy részének elengedéséhez. „De ha mégis erre kényszerítenek bennünket, a parlamentnek népszavazást kell kezdeményeznie, és az embereknek állást kellene foglalniuk az ügyben" – fogalmazott Fico a parlament európai ügyekért felelős parlamenti bizottságának ülése után.

Bővebben...
 

State Department: A Déli Áramlat felfüggesztése jó lehetőség Szerbia számára

E-mail Nyomtatás

A Déli Áramlat gázvezetés projektumának felfüggesztése jó lehetőséget jelent Szerbia és a régió többi országa számára, hogy az alternatív ellátási útvonalakban gondolkodjanak – jelentette ki Hoyt Brian Yee, a State Department, azaz az amerikai külügyminisztérium magas rangú tisztségviselője.

Bővebben...
 

Sajtószabadság-ranglista: Szerbia 13 helyet rontott, így a 67. helyen áll

E-mail Nyomtatás

Szerbia tavaly óta 13 helyet rontott, és így a 67. helyen szerepel azon a sajtószabadság-világranglistán, amelyet éves jelentésében jelentett meg a párizsi székhelyű Riporterek Határok Nélkül (Reporters sans frontieres – RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet.

Bővebben...
 

Moldovában elvesztette a bizalmi szavazást az Európa-barát kisebbségi kormány

E-mail Nyomtatás

Az alkotmány értelmében 45 napon belül egy új kormánynak ismét bizalmat kell kérnie a parlamenttől. Ha akkor sem sikerül, akkor újra előrehozott választások lehetnek a Románia és Ukrajna között fekvő országban.

Bővebben...
 

Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban

E-mail Nyomtatás

Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban: az álláskeresők száma december végén elérte a 3,496 milliót, vagyis 8500-zal, 0,2 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, és 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket - közölte a francia munkaügyi minisztérium.

Bővebben...
 

Republikánus válasz Obama országértékelőjére

E-mail Nyomtatás

A novemberi republikánus választási siker jegyében irányváltást, a washingtoni "áporodott" gondolkodásmóddal való szakítást ígért Joni Ernst szenátorasszony, aki pártja nevében válaszolt Barack Obama elnök elmondott országértékelő beszédére.

Ernst felszólította az elnököt, hogy működjön együtt a Republikánus Párttal az új kongresszusban, amelyben a "félidős" választások nyomán a demokraták a képviselőházi után a szenátusi többséget is elvesztették. A szenátor hangsúlyozta, hogy az amerikai gazdaság még nem tért teljesen magához és hogy sok még a tennivaló.

A politikus az elnökkel való együttműködés lehetőségét az Európa és az Amerika közötti kereskedelmi akadályok lebontásában, és az amerikai adórendszer reformjában látta. Megismételte pártjának óhaját Obama egészségügyi reformjának visszavonásával kapcsolatban és bírálta az elnököt, hogy vétót helyezett kilátásba a Kanadától a Mexikói-öböl partvidékig megépítendő Keystone XL kőolajvezetékről törvénytervezet ügyében.

Bővebben...
 

A lengyelországi bankok nem rögzítik az árfolyamot, de érvényesítik a negatív svájcifrank-kamatlábat

E-mail Nyomtatás

A lengyelországi bankok alkalmazkodnak a lengyel pénzügyi stabilitás bizottságának (KSF) utasításához, és korábbi, bankok közötti megállapodások ellenére érvényesítik a negatív svájcifrank-kamatlábat, a svájci frank zlotyhoz mért árfolyamát viszont nem rögzítik.

A KSF a lengyel pénzügyminiszter, a jegybank, a versenyfelügyelet és fogyasztóvédelmi hatóság (UOKiK), az országos banki felügyelet (KNF) képviselőiből áll. A testület kedd délután a svájci frank árfolyamának megugrásával kapcsolatos helyzetről tárgyalt a bankok képviselőivel.

Bővebben...
 

Decemberben nulla százalékos volt a német infláció

E-mail Nyomtatás

Tavaly decemberben Németországban 0 százalékos havi infláció volt, akárcsak előtte novemberben - szerepelt a német nemzeti statisztikai hivatal, a Destatis közleményében.

Az élelmiszerek és az alkoholmentes italok ára 0,4 százalékkal nőtt decemberben. A gyümölcsök ára havi szinten 3,3 százalékkal nőtt, a hústermékek ára nem változott, a zöldségek ára 0,2 százalékkal csökkent.

Bővebben...
 

A Munkapárt megelőzte a Likudot a közvélemény-kutatások szerint

E-mail Nyomtatás

Az ellenzéki szociáldemokrata-centrista Munkapártot és Cipi Livni Tnua (Mozgalom) pártját ötvöző új választási lista megelőzte a jobbközép kormányzó Likud pártot a január 15-ei esti tévéhíradókban közölt legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint. Minden izraeli párt megkezdte kampányát a március 17-én esedékes parlamenti választások előtt, amelyen a voksolók az általuk kiválasztott párt képviselői listájára adhatják le szavazatukat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség