Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Litvániában leállították az orosz nyelvű Ren TV Baltic sugárzását

E-mail Nyomtatás

Litvániában három hónapra leállították a Ren TV orosz kereskedelmi televízió balti országoknak sugárzott adását, mert az Ukrajnáról és más országokról valótlan információkat terjesztett – jelentette január 15-én a Novij Region orosz nyelvű ukrajnai hírportál. A felfüggesztést a litván közigazgatási bíróság rendelte el.

Bővebben...
 

Németországban 60 százalékkal nőtt a menedékjogi kérelmek száma tavaly

E-mail Nyomtatás

A belügyminisztérium adatai szerint 2014-ben az egy évvel korábbi 127 ezerről 203 ezerre emelkedett a menedékjog iránti kérelmek száma. Ennél többen csak a kilencvenes évek elején, a balkáni háborúk idején kértek menedékjogot Németországban. Tavaly a legtöbben, 41 ezren Szíriából érkeztek. Kérelmüket a hatóságok többnyire elfogadják, tekintettel a szíriai polgárháborúra. A második legnagyobb csoport a szerb állampolgároké, 27 ezer fővel. Valamennyi balkáni országot együttvéve a térségből érkezett a menedékkérők 30 százaléka - emelte ki a tárca, rámutatva, hogy a Balkánról származók kérelmét rendszerint elutasítják, mert nincsenek meg a menekültstátusz megadásának feltételei.

Bővebben...
 

Ukrajnában 16 százalékkal csökkent a gázfelhasználás tavaly

E-mail Nyomtatás

Ukrajnában tavaly 42,6 milliárd köbméterre csökkent a felhasznált gáz mennyisége, ami 16 százalékkal kevesebb a 2013-as fogyasztásnál - közölte a Naftohaz ukrán állami gázvállalat.

Bővebben...
 

Londoni elemzők: Ukrajna és Oroszország a világ legkockázatosabb államadósai között

E-mail Nyomtatás

Ukrajna mellett immár Oroszország is a világ tíz legkockázatosabb államadósa közé tartozik, tükrözve a nemzetközi szankciók és a zuhanó olajárak együttes hatását az orosz szuverén adóskockázat piaci megítélésére - közölte január 15-én ismertetett új negyedéves országkockázati összesítésében a legnagyobb londoni adósságpiaci elemzőcég.

Bővebben...
 

Prága 66 millió koronát különített el a világban élő csehek hazatelepítésére

E-mail Nyomtatás

A cseh kormány egyelőre 66 millió koronát (mintegy 750 millió forint) különített el a világban élő csehek esetleges hazatelepítésére. A pénzt a belügyminisztérium kapja meg, s az összeget alapvetően az Ukrajnában élő volinyi csehek hazatelepítésének beindítására fogják felhasználni - közölte Jirí Korbel, a belügyminisztérium szóvivője Prágában.

Bővebben...
 

Brüsszel az emberi erőforrásba való befektetést szorgalmazza

E-mail Nyomtatás

Kevésbé súlyosan érintette a gazdasági válság azokat az országokat, amelyekben nagyobb a minőségi munkahelyek aránya, amelyek hatékony szociális hálóval rendelkeznek, és pénzt fektetnek a humán tőkébe - állapítja meg január 15-én közzétett, a munkaerőpiaci és szociális fejleményeket górcső alá vevő tanulmányában az Európai Bizottság.

Bővebben...
 

Szerb külügyminiszter: Szerbia igen nehéz időszakban veszi át az EBESZ-elnökséget

E-mail Nyomtatás

Szerbia igen nehéz időszakban veszi át az EBESZ-elnökséget és a szervezet legfőbb gondja várhatóan 2015-ben is az ukrán válság lesz - hangoztatta Ivica Dacic szerb külügyminiszter december 15-én Bécsben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Állandó Tanácsának konferenciáját megnyitó beszédében.

Bővebben...
 

Szputnyik: műsorszórás az egész világra

E-mail Nyomtatás

November 10-én a globális médiapiacon megkezdi munkáját a Szputnyik nevű multimédia-csoport a legnagyobb információs márka, amely több tucat országban rendelkezik modern multimédiás központokkal.

 

A Szputnyik mindegyik szerkesztőségének saját weboldala lesz, és a helyi rádiók stúdióiból sugározza majd adásait. 2015-ben a Szputnyik összesen 800 órát ad naponta 30 nyelven a világ 130 városában. Exkluzív műsoraival a Szputnyik ahhoz a több milliárdos közönséghez fordul, amely már belefáradt az egypólusú világ propagandájába, és alternatív véleményt keres. A főhonlap címe: Szputnyik a világnak

Bővebben...
 

Iszlám Állam - Nyezaviszimaja Gazeta: a szélsőségesek Közép-Ázsiát is fenyegetik

E-mail Nyomtatás

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezetének soraiban harcoló közép-ázsiai szélsőségesek komoly veszélyt jelentenek a térség államaira - állapította meg október 20-ai cikkében a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap.

 

A független újság Rafal Rogozinszkij orosz származású kanadai szakértőre hivatkozva közölte, hogy négyezer közép-ázsiai fegyveres állt be az iszlamista szervezethez, akik hazatérésük esetén fenyegetést jelentenek a térség biztonságára. Az IÁ ugyanis Szíriánál és Iraknál is tovább akar terjeszkedni, és Közép-Ázsiában is kalifátust akar létrehozni. A terrorszervezet ellen hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség - mondta a szakértő a kazahsztáni Almatiban szervezett tanácskozáson.

Alekszandr Szobjanyin orosz szakértő, a moszkvai Határmenti Együttműködési Szövetség nevű tanácsadó cég munkatársa úgy vélte, az Egyesült Államok arra szeretné felhasználni az Iszlám Állam törekvései elleni fellépést, hogy megerősítse helyzetét Oroszország határainál, a közép-ázsiai országokban. Szerinte az Egyesült Államok és a NATO a közeljövőben javaslatot tesz katonai bázisok létesítésére.

Bővebben...
 

Kijev: Oroszország nem vonta vissza csapatait az ukrán határtól

E-mail Nyomtatás

Az orosz csapatok java része állítólagos befejezett hadgyakorlatuk után sem vonult vissza az ukrán határtól - jelentette ki Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője október 21-én szokásos napi sajtótájékoztatóján.

 

Múlt csütörtökön a NATO egyik magas rangú katonai vezetője is úgy nyilatkozott, hogy az atlanti szövetség nem tapasztalt jelentős csapatmozgást, amely megerősítené Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az ukrán határnál felvonultatott 17 600 katona kivonásával kapcsolatos bejelentését. Putyin állítólag október 11-én adott utasítást az Ukrajnával határos délnyugat-oroszországi Rosztovi területre nyár óta felvonultatott orosz csapatok visszavonására.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség