Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Strasbourgi bírák: nem sért emberi jogokat, ha egy volt ügynök nem lehet közhivatalnok

E-mail Nyomtatás

Sem a családi és magánélethez való jogot, sem a diszkrimináció tilalmának elvét nem sérti, ha megtiltják valakinek közhivatal viselését, mert együttműködött az állampárti titkosszolgálatokkal - mondta ki október 21-ei ítéletében Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Bővebben...
 

Közös programot indít Egyiptomban a gyermekmunka megszüntetéséért az ENSZ és az EU

E-mail Nyomtatás

Közös, 60 millió eurós programot indított Egyiptomban a gyermekmunka megszüntetése érdekében az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) és az Európai Unió - derül ki a WFP honlapján megjelent közleményből.

Bővebben...
 

Jóváhagyta a jövő évi költségvetési tervezetet a cseh kormány

E-mail Nyomtatás

Százmilliárd koronás hiánnyal számol a jövő évi cseh költségvetés tervezete, amelyet szeptember 22-én hagyott jóvá a cseh kormány.

A pénzügyminisztérium által elkészített tervezet a jövő évben 1219 milliárd koronás kiadással, és 1119 milliárd koronás bevétellel számol. Az adóbevételek tervezett értéke 975,6 milliárd korona, 3,2 százalékkal több, mint az idei tervezett adóbevétel. A kötelező kiadások 714,7 milliárd koronát tesznek ki, ami 1,6 százalékkal magasabb összeg az ideinél.

Bővebben...
 

Tesco-igazgatókat függesztettek fel a negyedmilliárd fontos profittévedés miatt

E-mail Nyomtatás

Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat átfogó vizsgálatot is indított a Deloitte könyvvizsgáló cég bevonásával annak kiderítésére, hogy miként lehetett negyedmilliárd fonttal (százmilliárd forinttal) elnézni a láncolat által a piacnak kiadott legutóbbi előzetes eredménybecslést.

Bővebben...
 

Tibeti önégetések - Újabb fiatal végzett magával

E-mail Nyomtatás

Felgyújtotta magát egy 22 éves tibeti diák az északnyugat-kínai Kanszu tartomány tibetiek lakta prefektúrájában, a legutóbbi hasonló eset öt hónapja történt Szecsuan tartományban - jelentette a Szabad Ázsia Rádió (SZÁR) híre nyomán a South China Morning Post című hongkongi lap szeptember 22-ei online kiadásában.

Bővebben...
 

A német hírszerzés lehallgatta Hillary Clintont sajtóértesülések szerint

E-mail Nyomtatás

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) lehallgatta Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter telefonját, legalább egy alkalommal - jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és az NDR, valamint a WDR  regionális közszolgálati műsorszóró társaság.

Bővebben...
 

Ukrán válság - Fitch: valószínűtlen az ukrán földgáztranzit elakadása

E-mail Nyomtatás

A földgáztranzitról tervezett háromoldalú orosz-ukrán-EU tárgyalások is azt mutatják, hogy Ukrajna mindenképpen szeretné elkerülni a területén keresztül Európába irányuló földgázszállítások fennakadását, a szállítások folyamatosságát azonban így is kockázatok terhelik - vélekedett pénteki londoni helyzetértékelésében a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

Bővebben...
 

Pásztor István: jó döntés volt belépni a szerbiai kormányba

E-mail Nyomtatás

Jó döntést hozott a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), amikor a márciusi szerbiai választásokat követően kormánykoalícióra lépett a Szerb Haladó Párttal (SNS) – jelentette ki a kormány első száz napját értékelve Pásztor István, a VMSZ elnöke a szabadkai Pannon RTV augusztus 15-ei híradójában.

Bővebben...
 

Komorowski: ha agresszió érné, Lengyelországnak készen kell lennie megvédeni magát

E-mail Nyomtatás

Az utóbbi évek legnagyobb szabású katonai díszszemléjét tartották meg Varsóban augusztus 15-én a Lengyel Hadsereg Ünnepe alkalmából, s az eseményen Bronislaw Komorowski elnök kijelentette: Lengyelországnak készen kell lennie megvédeni magát, amennyiben agresszió érné.

Bővebben...
 

A román kormány elejét venné annak, hogy az EU kiterjessze hatáskörét a kisebbségvédelemre

E-mail Nyomtatás

A román kormány elejét venné annak, hogy az Európai Unió a joggyakorlat révén terjessze ki hatáskörét olyan területekre - mint például a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogainak a védelme -, amelyek jelenleg a tagországok hatáskörébe tartoznak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség