Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Pásztor várhatóan a hét derekán tárgyal Vučićtyal

E-mail Nyomtatás

Várhatón e hét közepén kezdődnek meg Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője közötti tárgyalások a VMSZ esetleges részvételéről a leendő szerb kormányban.

Bővebben...
 

Putyin jóváhagyta az orosz - krími szerződés tervezetét

E-mail Nyomtatás

Vlagyimir Putyin jóváhagyta az orosz - krími szerződés projektjét a Krími Köztársaságnak az Oroszországi Föderációba történő felvételéről. A rendelkezés szövegét a jogi információs portál tette közzé.

Bővebben...
 

Az Ukrán Nemzeti Gárda létrehozásáról szóló törvényt fogadott el az ukrán parlament

E-mail Nyomtatás

Az Ukrán Nemzeti Gárda nevű fegyveres alakulat létrehozásáról szóló törvényt fogadott el csütörtökön az ukrán parlament - jelentette az UNIAN hírügynökség.

A nagy többséggel elfogadott parlamenti döntéssel gyakorlatilag újra felállítják az 1991-2000 között működött fegyveres alakulatot, amelyet Leonyid Kucsma akkori elnök oszlatott fel.

Bővebben...
 

Kiska: Nem vagyok szcientológus, Fico csak a vereségtől fél

E-mail Nyomtatás

Elkezdődött a köztársaságielnök-választás második fordulójának durva kampánya, amelyet a politikai elemzők előre jeleztek. Robert Fico sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Andrej Kiska nemzetbiztonsági veszélyt jelent Szlovákia számára. A kormányfő szerint ugyanis Kiska hazudott, amikor azt állította, nem tudja, mi az a szcientológia, és hogy nem találkozgat ilyen emberekkel. Titokban tartott továbbá olyan információkat is, amelyek a szlovák nyilvánosság szempontjából fontosak – jelentette be Robert Fico március 18-ai sajtótájékoztatóján, amelyen Kiska ellen szóló állítólagos bizonyítékokat is bemutatott.

Bővebben...
 

Jogerősen lezárták Victor Ponta plágiumügyét

E-mail Nyomtatás

Jogerősen lezárta a román legfelsőbb bíróság Victor Ponta miniszterelnök plágiumügyét, elutasítva az őt feljelentő ellenzéki politikusoknak az ügyészségi határozat ellen emelt fellebbezését. A szociáldemokrata kormányfőt Mihail Neamtu, Adrian Papahagi és Augustin Ofiteru, a jobbközép Igaz Románia Szövetség politikusai panaszolták be 2012-ben az ügyészségen.

Bővebben...
 

A cseh jegybank egyelőre nem változtat beavatkozási politikáján

E-mail Nyomtatás

A cseh gazdaság legfrissebb adatai alapján a Cseh Nemzeti Bank legalább az év végéig fenntartja azt a politikáját, hogy beavatkozik a gyengébb korona árfolyam érdekében - jelentette ki Miroslav Singer, a jegybank kormányzója március 18-án Prágában sajtóértekezleten, miután megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, az OECD főtitkárával.

Bővebben...
 

Szakszervezeti megmozdulás Franciaországban a vállalkozóbarát kormánypolitika ellen

E-mail Nyomtatás

Ezrek vonultak március 18-án utcára Franciaországban négy szakszervezet (CGT, Force Ouvriere, FSU, Solidaires) felhívására, hogy tiltakozzanak a Francois Hollande államfő gazdaságpolitikai fordulataként értékelt "felelősségi paktum" ellen.

Bővebben...
 

A német alkotmánybíróság elutasította az ESM-mel szembeni panaszokat

E-mail Nyomtatás

A német alkotmánybíróság végérvényesen elutasította március 18-án az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerrel (ESM) szemben benyújtott alkotmányjogi panaszokat.

A karlsruhei bíróság a várakozásoknak megfelelően megerősítette a 2012 őszén hozott döntését, amelyben kimondta, hogy Németország a nemzeti jogrendbe illesztheti az ESM-ről szóló kormányközi szerződést.

Bővebben...
 

Tisztújító kongresszust tart a Via Nova ICS

E-mail Nyomtatás

Két év után újra tisztújító kongresszust tart az ifjúsági szervezet. Az elmúlt hónapokban lezajlottak a helyi taggyűlések és a járási konferenciák.

A mandátumot kapott kongresszusi küldöttek, akik február 22-én kezdik meg tanácskozásukat a rimaszombati megyeházán, többek között megválasztják a Via Nova ICS országos elnökét, megvitatják az országos elnökség szerkezeti összetételét, illetve döntenek az elnökség tagjairól is.

Bővebben...
 

Bátran, de felelősséggel - Meghirdette választási programját a VMSZ

E-mail Nyomtatás

Pásztor István elnök a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a VMSZ a legnagyobb vajdasági magyar pártként jól szervezetten, stabilan dolgozott, és széleskörű a támogatottsága azok körében, akiknek az érdekeit képviseli.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség