Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Négyévi mélyponton a brit infláció

E-mail Nyomtatás

A statisztikai hivatal január 14-én bejelentette, hogy decemberben átlagosan 2 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban. Novemberben 2,1 százalékos tizenkét havi inflációt mértek Nagy-Britanniában. A 2 százalékos decemberi infláció 2009 novembere óta a legalacsonyabb éves drágulási ütem, és éppen megfelel a brit kormány által a Bank of England, a brit jegybank számára előírt középtávú követendő inflációs célnak.

Bővebben...
 

Michel Barnier jelölteti magát az Európai Bizottság elnöki posztjára

E-mail Nyomtatás

Megerősítette jelöltségi szándékát az Európai Bizottság elnöki posztjára Michel Barnier belső piacért és szolgáltatásokért felelős uniós biztos a Le Figaro című francia napilapban január 14-én megjelent interjúban.

Bővebben...
 

Erősebb gazdasági növekedést vár az idén Csehországban a bankszövetség

E-mail Nyomtatás

Az idén 1,9 százalékkal nő a gazdaság Csehországban, 2015-ben pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedése 2,5 százalékra emelkedik - állítja a Cseh Bankszövetség (CBA) január 14-én nyilvánosságra hozott legújabb gazdasági előrejelzésében.

Bővebben...
 

Cseh kormányalakítás - Formálódik az új cseh kormánykoalíció

E-mail Nyomtatás

"Az új kormánynak 17 tagja lenne, a lehető legkevesebb miniszterelnök-helyettessel és tárca nélküli miniszterrel" - mondta Bohuslav Sobotka, az októberi előre hozott képviselőházi választáson győztes Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke hétfőn délután újságíróknak. Sobotka Milos Zeman államfőtől kapott megbízatást a kormányalakítási tárgyalásokra.

Bővebben...
 

Moszkvában elismerték, hogy Iszkander rakétákat telepítettek Oroszország nyugati határaihoz

E-mail Nyomtatás

Moszkvában elismerték, hogy az európai uniós tagállamokkal is határos oroszországi nyugati katonai körzetben Iszkander-M típusú rövid hatótávolságú harcászati ballisztikus rakétákat telepítettek. Az orosz védelmi minisztérium a bejelentéssel a német sajtó korábbi értesülésére reagált.

Bővebben...
 

Nem kellett válaszolnia Malina Hedvignek a pszichiáter kérdéseire

E-mail Nyomtatás

Részt vett december 16-án a szlovák ügyészség által elrendelt pszichiátriai vizsgálaton Malina Hedvig (képen), de nem kellett válaszolnia az ügyével kapcsolatos kérdésekre - tájékoztatta az MTI-t Roman Kvasnica, a nő jogi képviselője hétfőn.

Bővebben...
 

Nikolić hajthatatlan: nem vesz részt Szerbia, Törökország és Bosznia közös tárgyalásain

E-mail Nyomtatás

Továbbra is érvényben marad Tomislav Nikolić szerbiai elnök határozata, amellyel befagyasztotta részvételét Szerbia, Törökország és Bosznia trilaterális tárgyalásain Recep Tayyip Erdoğan török miniszterelnök prizreni kijelentése miatt – erősítette meg a Večernje novosti kérésére az elnöki hivatal.

Bővebben...
 

Héthektárosra nőtt az aknaszlatinai katasztrófa által érintett terület

E-mail Nyomtatás

Miközben az ukrán politika legégetőbb kérdése az Európai Unió és Oroszország közötti pozíciófoglalás, Kárpátalján egyre súlyosabbá válik az aknaszlatinai sóbánya katasztrófája, egyre nagyobb területre terjed ki, s úgy tűnik, a kérdésről a kormány nem igazán akar tudomást venni.

Bővebben...
 

Frešónak nem tetszik, hogy saját államfőjelöltet indít az MKP

E-mail Nyomtatás

Több jobbközép párt éppen az ellenkezőjét teszi annak, amit a választói szeretnének és újra meg újra megismétlik a hibáikat. Ez alól természetesen az SDKÚ-DS kivétel – jelentette ki Pavol Frešo, az SDKÚ-DS elnöke pártja Országos Tanácsának ülésén. „Iveta Radičová kormányának bukása a jobboldal kormányzásra való képtelenségének gyakorlati bizonyítéka. Kötelességünk lenne bizonyítani ennek ellenkezőjét, de nem ez történik."

Bővebben...
 

Pásztor István: A pénzügyi autonómia nem jelent elszakadást Belgrádtól

E-mail Nyomtatás

Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője szerint a pénzügyi autonómia nem jelent elszakadást az országtól, és nem teszi tönkre az állam pénzügyi rendszerét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség