Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban, és némely közügyek hallatán és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy benne egy egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

Például a legutóbb lefogott romantikus nevű R. Kamillóról nem is hallottam, de a Kiskopár teljesen felháborodott közélettel foglalkozó közönsége képben volt. És ezt így már mégis hogy: a Gyurcsánynál kisebb gazemberek bebörtönözve, Fletó meg konferenciázgat, évet értékel. Sőt azt írja a Blikk, hogy ő egy partiarc. Hát akkor micsoda a Ribary Kamilló (képen), ne izéljünk már. Ribary Kamilló az egy valódi partiarc, Kamilló egy fazon volt a pesti éjszakában, vicces figura, óriási vakerral. Idézik barátait az internetről. Nagy „mesemondó” hírében állt és profin csinálta az üzleteit. Nem nagyon lehetett rá haragudni, mert Ő még klasszikus csibész volt. Kevésbé agresszív, még saját maga építgette klubjait.

 Konferenciát szervezgetett, hasonlót, mint amit Bajnai szervezget mostanában, pont olyan volt a társasága, mint az EGYÜTT 2014 mozgalom, csak kicsit jobb arcúaknak tűntek.

Vizoviczkivel és az éjszakai élet klubtulajdonosaival találkozgatott a Budapesti Flamingó Hotelben. Közéjük tartozott még Lakatos András, Kisbandi, aki a partiarcok pénzét forgatta, bankár vagy pénzügyminiszterféle volt, mondják, mint Felcsúti vagy Oszkó. És különben is jött az ultima ratio: mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest? De ezek már legalább sitten vannak. Vizoviczki off-sohre számláit kutatják, még a családja vagyonát is zárolták. Simor András meg a Nemzeti Bank elnöke – csap az asztalra Dodi, és előveszi a Bajnai által szétküldött toborzólapot.

Együtt 2014 néven választási mozgalmat alapított az egyesületté alakult Milla, a Szolidaritás, valamint a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület. Aki nem akarja, hogy gyerekeink diktatúrában éljenek, VELÜK VAN!

Hungarian opposition groups in electoral alliance for 2014 vote. Hát nem egy pofátlan állat ez? – kérdezi. Aki összeáll egy munkásőrrel? Vele akarja talán védeni a demokráciát?

Felcsúti Péter munkásőrt, a Bajnai–Gyurcsány-kormány nagykereszttel tüntette ki. A Ha Ha Egyesület alapítója, az Együtt 2014 oszlopos tagja. Azok közé tartozik akik sokat tettek Magyarország eladósítása érdekében, így vall családjáról: „Szüleim már a háború előtt a kommunista párt tagjai voltak, aktív ellenállóként részt vettek például a Gömbös-szobor felrobbantásában és nyilasverésekben. Ezekre a mai napig is nagyon büszke vagyok. Erősen baloldali nevelést kaptam, például 1956 nálunk nem volt se forradalom, se szabadságharc.” És nincs senki aki beverné egy ilyennek a pofáját, buzog az indulat, hogy aztán büszkélkedjen: benne voltam a komcsiverésekben?

Oszkó a Kisbandi ekvivalense, ahogy hivatalba lépett horribilis összegű házépítéséről lett hirhedt, de utálat tárgya csak azután lett, hogy Bajnai pénzügyminiszterének állt. Egy gyilkos mellé – dohog már az is, aki eddig csitította a társaságot. Azóta is rejtély miből szerezte a II. kerületi örökpanorámás állítólag 1000 négyszögöles telekre a pénzt, és hogy hol adózott a jövedelme után? Ma azon izgulhatunk, hogy a négyemeletes több száz nm-es minden kényelmet kielégítő, konditeremes, uszodás, teremgarázsos lakóházát – amelyben lépcsőzés helyett liften lehet közlekedni és az ajtók is elektronikusan nyílnak, a teraszokon pedig vízfüggöny biztosítja a pormentességet – miből fogja fenntartani, ha mégsem veszi be a nép a cumit? – veszi viccesre Ödi a figurát, és laptopját felcsapva egy interjút ad körbe. Mit gondoltok, kivel készült?

Gyurcsány Bajnai és társaik „álnok, cinikus és erőszakos banda”.

Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre miattuk, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd termék bevezetése miatt.

„Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet”.

Jegyezzük meg a kártevőket, tudjuk legalább a nevüket. Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter. Oszkó Péter és Fel-csúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést.

 Fent nevezettek személyesen felelősek, több mint egymillió ember kifosztásáért, és ezek a mocskok „képesek most  a jogállamiság nagy védőit alakítani … az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével”. Csak tippelgetünk, hogy Bayer talán vagy Bogár Laci, de a végén kiderül, hogy Róna Péter.

És ha már Róna, akkor szó esett azokról is, akik azt hazudták Lehet más a Politika.

Bozóki a politológus, egykori SZDSZ-es kulturális örökségi miniszter: ott volt Lakiteleken az MDF alakulásánál, ott volt az ős-SZDSZ Szabad Kezdeményezések Hálózatának megalakulásán, és a megalapítása után két hónappal már Fidesz-tag volt. Mindez másfél év alatt történt. 1993-ban kilépett a Fideszből, 2003–04-ben Medgyessy Péter tanácsadója volt, és olyan jó tanácsokat adott, hogy a miniszterelnök meg is bukott, de nyomban az őt megbuktató Gyurcsány Ferenc szolgálatába lépett miniszterként. 2006 után már nem lehetett miniszter, de sebaj, a környezetvédelmi miniszter tanácsadója lett, majd segített elindítani az LMP-t, de idén már Bajnai Gordon évértékelésén tapsolt, hogy az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért alapító ülésén találja magát. Itt mondta azt, hogy: „Számomra nem volt kérdés kikkel szimpatizálok”. Számunkra sem, pusztán rátekintéses alapon – mondta Dodi, és kifizette az utolsó rundót.

 

sz

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség