Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy benne egy egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

Azért ez az ellenzék felháborító, síkhülyének nézik az embert, dohog Laci bácsi a Menzából hazatérőben: itt van például ez a Boldvai, a pénztáros, a szocialisták országgyűlési képviselője. Most az már nem is érdekelne, hogy a több mint 1000 négyzetméteres villáját miből építette Salgótarjánban a 3 ezer négyzetméteres telken, miközben vagyonnyilatkozata szerint a bruttó 440 ezer forintos képviselői fizetésen, valamint a 266 ezer forintos költségtérítési átalányon és a 115 ezer forintos szállásköltség-térítésen kívül nem volt egyéb jövedelme.

 

Ha legalább kussolna. De emlékszem még, kérdezni akarták ki tudja-e gazdálkodni a fényűző ház rezsijét, nem okoz-e gondot a családi költségvetésben hogy csekély tanári fizetése ellenére a felesége BMW terepjáróval jár, valamint miből telik a gyermekük svájci taníttatására, az MSZP-s képviselő azonban nem volt hajlandó válaszolni, s ezzel a dolog el volt intézve.

Igaz, az ő idejükben nem járt kamerás kommandó a parlamentben a Népszabadság megbízásából, így Boldvai László pártpénztárnok és a többi MSZP-s és SZDSZ-es partiarc, ahogy manapság emlegetik őket, valójában milliomosok és milliárdosok a szegények védelmezőiként éhségmeneteket szervezhetnek.

Nem ezt a fickót ítélték a Tocsik-perben 1999 elején befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre és vagyonelkobzásra?

– Na látja, mondja Ödi, mégiscsak kerül megfelelő ember a megfelelő helyre. De hogy került Boldvai a Tocsik perbe?

– Milyen perbe? – kérdi a pultoskislány.

– Atyaisten! Ezek már azt se tudják mi az a tocsikolás – simogatja mind a két tenyerével visszafele, rövidre nyírt haját Dodi.

– Na figyelj kislányom a bácsira, ha nem akarsz bután meghalni, kezdi nevelő munkáját Ödi a restaurátor. Amikor te bölcsibe mentél, akkor az olyan okos bácsik, mint a Bolgár Gyuri haverjai a Demszky meg a Kuncze Gabi meg a Suchmann Tomi, a Magyar Bálint, valamint a Fodorék Gabikája Bokros Lajossal karöltve, akik a Gyurcsány Feri meg a Bajnai Gordon előtt fosztogatták az országot privatizáció címén és a Mesterházyaktól az Ernő, mert az Attila akkor még KISZ-fiúcska volt ehhez, szemet vetettek az önkormányzatok belterületi földjeire, magyarul vagyonára is. Kitalálták, hogy az önkormányzatokat megsarcolják olyan furfangos módon, hogy a saját önkormányzati vagyonukat egy közvetítőn keresztül sikerdíj fejében megcsapolják. Minél jobban sikerült a vagyon megcsapolása, annál nagyobb sikerdíj ütötte Tocsik néni markát. Papíron, mert igazából a csengő-bongó ezer milliárd forintocskákon az MSZP és az SZDSZ politikus bácsijai megosztoztak. Picinyet, úgy egy milliárdocskát hagytak azért a korrupciós pénzből Tocsik Márti néninél is, ő volt ugyanis a kiszemelt közvetítő. A buli ment is szépen, míg egyszer csak ez a fertelmes, antidemokratikus, antiszemita, horthysta, fasiszta Fidesz felplankolta az ügyet. Az MSZP– SZDSZ pénztárnok bácsijainak és a többi hozzájuk tartozóknak is szedni kellett a sátorfájukat, mert megbuktak.

És amikor a tolvaj bácsikat 4 évre lecserélték, akkor nemzetközi segítséget kérve már nem követtek el olyan egyszerűen nyomon követhető dolgokat, mint a tocsikolás, mert jöttek okosabb bácsik, mint az Oszkó Péter bácsi meg a Simor András bácsi, aki például a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke lett, és fizetésként havi 8 millió forintot, évente 100 millió forintot tudhatott magáénak. Az emellé a nem csekély fizetés mellé egyéb módon szerzett jövedelmeiket meg off-shore cégekbe rakták. Ez azt jelentette, hogy az adófizetők pénzéből éltek, de adót itthon nem fizettek.

A Simor Andris bácsinak azután a fertelmes fasiszta, antidemokratikus Fidesz lecsökkentette a még az amerikai FED elnökét is meghaladó fizetését. Hörögtek is a nemzetközi bankárbácsik, függetlenségsértést kiáltottak.

Ödi rendkívül alapos felvilágosítása után sem tudta a pultoskislány megérteni, milyen függetlenséget sért a pofátlan MNB-elnöki fizetés csökkentése? És hogy milyen összefüggés van a fizetés mértéke és az MNB függetlensége között. Valamint az a kérdés is a levegőben maradt, hogy minimálbérért már nem is lehet az ember független? A Simor András parlamenti meghallgatásáról kiszivárgott egyáltalán nem meglepő hírt, Nyikos László bizottsági elnök hozzászólását már nem is kommentálták, csak köptek egyet a kapu mellet megmaradt hókupacba.

–Ugye mondtam, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét, pöckölte messzire a szabadban elszívott cigaretta csikkét Dodi. Nyikos, a jobbikos bizottsági elnök, a volt MSZMP-s azt vetette a kormánypárti politikusok szemére, hogyan merészelték felelősségre vonni Simor Andrást. Jól megkomponált eljárásnak, hibakereső szemléletű jelentésnek, valójában tetemre hívásnak nevezve a mindenkire kötelező törvényességet sok esetben nélkülöző jegybanki működés számonkérését.

 

sz

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség