Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Orbán, a populista

E-mail Nyomtatás

A populista latin szó, mely ugyanazt jelenti mint a demokrata csak az görögül van mondva. Ennek ellenére a populistát következetesen, mint egy negatív fogalmat használják, abban bízva, hogy a latin nyelv használata kiment a divatból, helyét elfoglalta az angol, így a szó eredeti jelentését már senki sem érti. A szó mai, szándékosan torz értelmezését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ugyanazt jelentő, csak éppen görögül mondott demokrata szót mint a populista ellentétét használják. Ez a hamis látszat, mint annyi más a XX. század legutolsó évtizedeiben keletkezett. A populista tehát nem más, mint a nép szolgálatára szegődött, a nép által a nép képviseletére megválasztott olyan vezető, aki hatalomba kerülése után sem fordít hátat választóinak, a népnek.

A világsajtó rendre beszámol Orbán populista voltáról.

 

Az európai hírügynökségek jelentik, hogy a Magyar Országgyűlés nagy többséggel elfogadta az ellenzék által vitatott határkerítés megépítését, miáltal mostantól sokkal nehezebb lesz menedékjogot kérni. A határzár terve, amelyet „a populista Orbán Viktor” a múlt hónapban jelentett be, aggodalmat váltott ki az EU-ban. A szabályozás szigorítása lehetővé teszi, hogy ideiglenes táborokban tartsák fogva a migránsokat, valamint hogy felgyorsítsák az elbírálási eljárást, ugyanakkor szűkítik a fellebbezés lehetőségét.

A Süddeutsche Zeitung szerint „Orbán egy új típusú populista”, annak ellenére, hogy komoly erőket mozgattak meg leváltására a legutóbbi választáson is kétharmados győzelmet aratott.

A BBC, az angol közszolgálati média is arról tudósít, hogy a magyar parlament megszavazta a menedékjogi szabályok szigorítását (amely csupán azt jelenti, hogy a magyar nép önvédelmi képességét még mindig nem sikerült teljesen kiirtani – szerk. megj.), a „populista Orbán” intézkedései tetszenek a magyaroknak.

Orbán Viktor választói – áll a Wirtschaftsblatt egy másik cikkében – nem a külföldi befektetők, hanem az átlagember, akit Orbán az elmúlt négy évben nemcsak kímélt, hanem „nemzeti nagyságokba” emelt

Az ENSZ-nek valamint több emberi jogi szervezetnek nem tetszik a „populista Orbán Viktor”, vagyis az, aki demokrata.

Az Eurasia Group elemzője, Mujtaba Rahman szerint a populista Orbán győzelme negatív fejlemény a befektetők számára.

Orbán, a populista azért veszélyes az ellene kifogást emelők szerint, mert a nemzeti és társadalmi érdekek védelmét tartja fontosnak az EU-val és a külföldi befektetők profitéhségével szemben, míg politikai ellenfelei cserbenhagyták a gyenge társadalmi rétegeket, és a nemzetet kiszolgáltatták a globális kapitalizmusnak.

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség