Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

HRUSCSOV

E-mail Nyomtatás

Történt, hogy Hruscsov ellátogatott szülőfalujába. Összegyűltek a parasztok, mert az egész kolhozt odaterelték. Hruscsov, mint mindig, vagy két órát beszélt. Kevesebbet nem tudott. Két óra volt a minimum. A végén pedig „megörvendeztette” hallgatóságát egy jó hírrel.

– Földiek, ti mindig támogattatok, támogassatok most is. Meg kell szüntetni ezeket a háztáji gazdaságokat, az állatokat be kell adni a közösbe. Jó lesz, meglátjátok, a tejet, a húst önköltségi áron fogjátok kapni a kolhoztól.

Rögtön nagy zaj támadt, az egyik paraszt kiállt középre, és kiabálni kezdett:

–Nyikita, te meghülyültél?!

 

***

Hruscsov leváltását valójában Brezsnyev és Podgornij kezdeményezte. Ők folytattak kulisszák mögötti megbeszéléseket az elnökség tagjaival meg a központi bizottsági titkárokkal. Minden fontosabb embert Brezsnyev győzködött személyesen:

– Ide hallgass, hát látod, milyen a helyzet.

A termelés rohamosan csökkent. 1963 volt az első év, amikor külföldről kellett behozni a kenyérgabonát. Azok után, hogy 42 millió hektár szűz földet termővé tettünk! A központi bizottsági elnökség tagjaival Hruscsov nem is találkozik. Fél éveket utazgat. Nélküle pedig semmiben nem lehet dönteni.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség