Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

HÉTKÖZNAPI REAKCIÓK

E-mail Nyomtatás

NUMERUS: Európa ki van végezve, vezetőit évtizedeken át lehallgatták, nagy részük zsarolható, aki nem, az vagy nem számít, ha mégis ,akkor pedig kikészítik, mint Clintonné kilátásba helyezte. Ide jutottunk, sorry.

 

AQA: Európa a célpont az USA célkeresztjében, a vak is látja, A cél: Európa térdre kényszerítése, mert Európa az egyetlen számottevő gazdasági konkurenciája az USA érdekköreinek. Már az oroszok elleni szankciókból is Amerika húzott hasznot: az Oroszországba irányuló exportjuk annyival növekedett, amennyivel Európáé csökkent.

Az uniós államok gazdasága és az orosz gazdaság együttműködése esetén az USA gazdasága akár 1-2 évtized alatt veszítene pozíciójából.

Sajnos, ettől nem kell félnie, mert a brüsszeli EU-s bábkormány minden egyes tagja az amerikai érdekeltségű multinacionális nagyvállalatok érdekkijárója.

Sok olyan megmagyarázhatatlan lépése van Amerikának mint például az Iszlám állam felfegyverzése, vagy az ide irányított menekültáradat. Gyanús, hogy Európa ellen hadjárat folyik.

 

PALEO: Ha az ukrán állami gázvezeték, immár, nem többségi amerikai érdekeltség kezében volna, talán, nem tudták volna megakadályozni a déli áramlatot stb.

De így, ha az orosz gáz elkerüli az ukrán vezetékeket, akkor mi hasznot hoz az ukrán vezeték, és kinek? Azaz, feleslegessé válik… De amerikai kézben, már ok. Minden. Most már jöhet rajta a gáz, csak a szállítás árát máshonnét diktálják. Nehogy, túl olcsó legyen.

Déli áramlat kilőve, Bulgária megfenyegetése útján, ennyi.

 

BUSA: Az USA legnagyobb húzása az arab tavasz után, a kijevi puccs volt, és ha most jön Obama után egy vad kormány Washingtonban, a világháború kéznyújtásnyira lesz tőlünk. A nyugat megszegte ígéretét, betolta a NATO-t az orosz medve szívének a kellős közepébe.

Persze, azt hiszik ott, ez a világégés megint nem Amerikában lesz, így minden OK. Csakhogy az egész földet elpusztítják a vének.

 

RIO: Leírom ide a lényeget. Amerika gazdagsága a nyomott energia-áraknak köszönhető (eszköze ennek a rajta lévő alacsony adó). Kentuckyban a farmer, reggel 7 órakor megtankolja a John Deer kombájnt 100 dollárért (= 30 ezer Ft) és egész nap ügyködik.

Az ugyanilyen kombájnt, az európai gazda, megtankolja 100 ezer forintnyi pénzért.

Vegyük alapul a gabonatermesztést: energia kell a szántáshoz, vetéshez, szállításhoz, aratáshoz, szárításhoz stb., tehát a termékben 80%-nyi energiaköltség jelenik meg. Vagyis reggel 7 órakor a benzinkúton eldőlt a verseny. János gazda Kiskunmajsán, ha csak kiáll a fészerből már azzal is veszít.

Már a szankciókból is ők húztak hasznot: orosz exportjuk kitölti Oroszországban az uniótól kiesett mennyiségeket!

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség