Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Publicisztika

Piti, pitibb, legpitibb, átlátszó.hu

E-mail Nyomtatás

A sokak által vitatott elnevezés (mármint hogy rendszerváltásnak nevezhető-e egyáltalán az 1990-ben történt aktus, amióta először nyíltan pártok és jelöltek versenghetnek a parlamenti mandátumokért) körül negyedszázada toporgunk. A hetedik országgyűlési választást Magyarországon 2014. április 6-án tartották. Ez volt az első választás, melyet a 2012. január 1-jével hatályba lépett új alaptörvény rendelkezései szerint tartottak meg.

Bővebben...
 

Megbukott modell

E-mail Nyomtatás

„A befogadó, multikulturális modell megbukott, mivel a más kultúrákból érkezett tömegek – főleg ezek hangos és fegyelmezetlen része – visszaéltek a befogadó államok társadalmainak jóhiszeműségével” – mondja Jeszenszky Géza Simicska Lajos Heti Válaszában.

Bővebben...
 

Perzsavásár

E-mail Nyomtatás

2015. július 14-én Bécsben átfogó megállapodás jött létre Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja Kína, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok, valamint Németország között.

 

Jens Stoltenberg a NATO főtitkára gratulált a tárgyalófeleknek kitartásukért. „A megállapodás történelmi jelentőségű mérföldkő, és teljes megvalósulása esetén általa meg fog erősödni a nemzetközi biztonság. A megállapodás megvalósulása szempontjából kulcsfontosságú, hogy Irán végrehajtsa a belőle rá vonatkozó kötelezettségeket, eleget tegyen nemzetközi kötelezettségeinek is, valamint járuljon hozzá a biztonsághoz a térségben és azon túl is” – írta a főtitkár közleményében. A megállapodás hírére Teheránban ünneplő tömegek vonultak az utcákra. A megkötött megállapodás értelmében a perzsa államot évtizedek óta béklyóba kötő embargót feloldhatják. Ez, ha nem fúrják meg, kitörés lehet az évtizedek óta tartó elszigeteltségből. Netanjahu nyüszít. Átkozódik. Azt állítja, Irán végső terve a „nagy sátán”, az Egyesült Államok és közel-keleti szövetségese, a „kis sátán megsemmisítése.

„Izrael jobban teszi, ha alaposan tanulmányozza a megállapodást, és nem kritizálja azt ilyen nagyon durva módon” – szólt be Netanjahunak a német külügyminiszter.

Netanjahu erre a beszólásra azonnal előhúzta a náci kártyát.

Bővebben...
 

HÉTKÖZNAPI REAKCIÓK

E-mail Nyomtatás

NUMERUS: Európa ki van végezve, vezetőit évtizedeken át lehallgatták, nagy részük zsarolható, aki nem, az vagy nem számít, ha mégis ,akkor pedig kikészítik, mint Clintonné kilátásba helyezte. Ide jutottunk, sorry.

 

AQA: Európa a célpont az USA célkeresztjében, a vak is látja, A cél: Európa térdre kényszerítése, mert Európa az egyetlen számottevő gazdasági konkurenciája az USA érdekköreinek. Már az oroszok elleni szankciókból is Amerika húzott hasznot: az Oroszországba irányuló exportjuk annyival növekedett, amennyivel Európáé csökkent.

Az uniós államok gazdasága és az orosz gazdaság együttműködése esetén az USA gazdasága akár 1-2 évtized alatt veszítene pozíciójából.

Sajnos, ettől nem kell félnie, mert a brüsszeli EU-s bábkormány minden egyes tagja az amerikai érdekeltségű multinacionális nagyvállalatok érdekkijárója.

Sok olyan megmagyarázhatatlan lépése van Amerikának mint például az Iszlám állam felfegyverzése, vagy az ide irányított menekültáradat. Gyanús, hogy Európa ellen hadjárat folyik.

Bővebben...
 

KENNEDY

E-mail Nyomtatás

Az izraeli szál

 

Kennedy volt talán az egyetlen olyan amerikai elnök, aki a kétezer éves közel-keleti afférban nyíltan az arabok pártján állt a zsidókkal szemben. Amikor 1959-ben Dávid-csillagos barátainkról kiderült, hogy a Negev-sivatagban már tíz éve működtetik a dimonai nukleáris létesítményt Eisenhowert még sikerült megnyugtatniuk, hogy ott kizárólag békés célú kutatás folyik, de a hivatalt másfél évvel később elfoglaló JFK már nem volt ilyen könnyen átverhető; ’63 tavaszán személyesen is találkozik David Ben-Gúriónnal akit válaszút elé állít: vagy leszerelik Dimonát, vagy az USA minden támogatást megvon a zsidó államtól.

Bővebben...
 

ORBÁN

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor De Gaulle szerepében címmel jelent meg a magyar miniszterelnököt és politikáját értékelő cikk a Le Monde című, mértékadó francia liberális napilap szombat délutáni számában. A „Charles de Gaulle tábornokhoz hasonlóan a magyar miniszterelnök a múlttal való szakítást testesíti meg és az erős állam visszatérését hirdeti. A kommunista rezsim ellenzékének történelmi személyisége most a kapitalizmus félresiklásait támadja” alcímet viselő írás a szombat délután megjelent, de vasárnapi–hétfői keltezésű lapszámban található, s az apropóját az adta, hogy közeledik a Fidesz választási győzelmének (április 25.) harmadik évfordulója.

Bővebben...
 

HRUSCSOV

E-mail Nyomtatás

Történt, hogy Hruscsov ellátogatott szülőfalujába. Összegyűltek a parasztok, mert az egész kolhozt odaterelték. Hruscsov, mint mindig, vagy két órát beszélt. Kevesebbet nem tudott. Két óra volt a minimum. A végén pedig „megörvendeztette” hallgatóságát egy jó hírrel.

– Földiek, ti mindig támogattatok, támogassatok most is. Meg kell szüntetni ezeket a háztáji gazdaságokat, az állatokat be kell adni a közösbe. Jó lesz, meglátjátok, a tejet, a húst önköltségi áron fogjátok kapni a kolhoztól.

Rögtön nagy zaj támadt, az egyik paraszt kiállt középre, és kiabálni kezdett:

–Nyikita, te meghülyültél?!

Bővebben...
 

Ideg–elme

E-mail Nyomtatás

A neonácik szíve dobbanása

 

Idegengyűlölők és rasszisták c. kommentárjában a Frankfurter Rundschau így fröcsög: A külföldi ellenes nemzeti konzultáció, valamint a plakátkampány jelszavai megdobogtatják a neonácik szívét. Megkezdődött a határzár építése, majd a legfrissebb döntés az, hogy a menekülteket sátortáborgettókba telepítik a városokban lévő befogadó állomásokból, nehogy zavarják a helyi lakosságot.

Bővebben...
 

Erzsébet hercegnő hétévesen náciul karlendített

E-mail Nyomtatás

A The Sunt nem hatotta meg, hogy II. Erzsébet szülei – VI. György király és hitvese a – II. világháború alatt a nácikkal szemben tanúsított hősies brit ellenállás élő jelképévé váltak; kikezdhetetlen tekintélyre és közmegbecsülésre tettek szert kiállásukkal a szenvedő londoniak mellett. A királyi házaspár az angliai csata legsötétebb heteiben sem hagyta el Londont, a hitleri légierő egymást követő támadásainak szüneteiben együtt rendre megjelentek az éppen kibombázott negyedekben.

Bővebben...
 

Hazug vádak

E-mail Nyomtatás

Vebrovszki Sándor: Kassa árnyékában – A Csatáry-ügy a dokumentumok tükrében

 

Néhány héttel ezelőtt egy konferencián dr. Szakály Sándor bemutatta Vebrovszki Sándort, s közölte velem, hogy ez a férfi, aki számtalan Veritas-esten vett részt írt egy érdekes könyvet a Csatáry-ügyről.

1944. március 19-én a német hadsereg megszállta Magyarországot, és néhány héttel később Kassán keresztül megkezdődött a magyarországi zsidóság deportálása, amely érintette a Kassa környéki zsidók jelentős részét is. Október 15-én Szálasi Ferenc átvette a hatalmat Magyarországon, és ezzel újult erővel folytatódott a zsidók, a politikailag másként gondolkodók üldözése és likvidálása. Csatáry László 1942 őszétől 1944. október végéig két évet szolgált segédfogalmazóként Kassán a rendőrkapitányság állományában. Mivel a rendőrségen ő beszélte anyanyelvi szinten a német nyelvet, Horváth György, Kassa akkori rendőrfőkapitány-helyettese tolmácsolással és összekötő tiszti feladattal bízta meg. Munkája a magyar rendőrség és a német egység vezetője közötti információk közvetítéséből állt, így mind a rendőrségen, mind a városban az ő neve vált ismertté, és maradt meg ezáltal sokak emlékezetében. Nevét a háború után a Horváth György volt kasai rendőrfőkapitány-helyettes ellen indított magyarországi népbírósági eljárásban is felhasználták. Szlovákiában pedig „kollaboráció és fasiszta megszállás” bűncselekményének elkövetése miatt indult népbírósági eljárás az egykori magyar kassai rendőrkapitány ellen, amely halálos ítéletével zárult. Ennek az 1941 júliusától 1945. január 18-ig terjedő kassai időszaknak tette kényszerű főszereplőjévé Dr. Csatáry Lászlót Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Center jeruzsálemi vezetője.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség