Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Publicisztika

Szeressük egymást gyerekek?

E-mail Nyomtatás

Nem árt, de ha mégsem jön a dolog össze, legalább legyen magunkhoz való eszünk!

Ismert a közmondás: okos ember a más kárán tanul, s az sem ostoba, aki a sajátján képes okulni.

A globálissá vált világ értéknélküliségét magukévá tevő, s a rendszerváltást a maguk javára kihasználó balliberális nézetrendszerhez köthető politikusaink, tudósaink, gazdasági embereink többségükben (tisztelet a nagyon kevés kivételnek!) olyan minőségű emberek, akiknek nincs sem a nemzet testével sem lelkével összefüggő tudatuk. Sajnos. Azt vallják, hogy ami úgy kezdődik, hogy magyar, az elavult, egyenesen nevetséges és felesleges, mert a nemzeti tudat a világba egyébként se kapcsolható. Felejtsük el, minél előbb, annál jobb. A nemzetellenes globalokrácia sztalinorgonáinak belövési helyeit a Paul Lendvai–Charles Gati– Soros trió jelöli ki. Ez van.

Bővebben...
 

Vélemények balról a nagy ellenzéki *összefosásról*

E-mail Nyomtatás

Hont András: Falhoz csapott, sárba tiport, agyagba döngölt, tönkretett, széjjelszedett, atomjaira bontott, hazavágott, elpáholt, összevert, fölaprított, ledarált, széttrancsírozott, kiröhögött, megszégyenített, agyonalázott csapaton ne változtass. 

Gyurcsány Ferenc újratöltve. Ezt a produktumot volt képes a haladó értelmiség három és fél év alatt előállítani, ami nem csoda, ha azt vesszük, hogy az ország egyáltalán nem érdekli őket.

Most már biztos, hogy ez a mottó vezette a baloldali szellemi elitet, amikor hosszas zsarolások, hisztik, intrikák és petíciózások után elérte, hogy a Lehető Legszélesebb Ellenzéki Összefogás jegyében újra összeálljon a 2009-es MSZP. Jelenleg ugyanis az van, hogy az MSZP megegyezett egy volt MSZP-miniszterelnök vezette formációval, hogy tárgyalásokba kezdenek egy másik volt MSZP-miniszterelnök pártjával. Konrád György meg nagybőgőzik a háttérben.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Két bomba

E-mail Nyomtatás

Az egyik a Lehel úton robbant a CIB bankfiókjában. Ez a bomba gondosan előkészítve, hajnal ötkor, az üres bankfiókban robbant. A bomba robbantói még a hajléktalanokat is elküldték a helyszínről. Nem akartak sérülteket, pláne halottat. Ilyen értelemben a merénylőket jóindulatúnak is tekinthetjük.

A másik bomba politikai célú. Itt tudható, hogy kik készítették a pokolgépet, sőt az is sejthető, hogy milyen céllal. Éppen a CIB Bankot tulajdonló csoport regionális igazgatója, a Magyar Nemzeti Bank két ízben is regnáló elnöke, Surányi György élesítette ezt a nagy erejű politikai bombát. A bombának nevet is adtak: Feltétel nélküli alapjövedelem.

A bejelentés lényege, hogy a LÉT független szakértői munkacsoport (erről a függetlenségről később – csorja) magyarította az alternatív közgazdaságtan egy régóta létező elképzelését. A magyarított változat szerint minden magyar állampolgár feltétel nélkül kapna a Magyar Államkincstártól havi jövedelmet. A gyerekek 25 ezer forintot, a felnőttek 50 ezret, a terhes nők 75 ezret.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Az elrontott élet

E-mail Nyomtatás

2014 elején 7,3 milliárd ember él a földön. Ez a soha nem látott tömeg ugyan különböző szinten és mértékben, de részese egy tulajdonképpen tőkére épülő rendszernek. Ez alól talán csak Észak-Korea tekinthető kivételnek, bár valójában fogalmunk nincs, hogy ott mi történik.

A tőkére épülő társadalmak a XIX. és a XX. század termékei, és ahogy arra Németh László 1933-ban felhívta a figyelmet, a XIX. század hatalmas technikai fejlődése csak érdekesség maradt volna a tőke profithajszolása nélkül. A gépet a pénz hozta mozgásba, a hatalmas nyersanyagbázisok kiaknázása, százezrek nyomorban tartása és végletes kihasználása nélkül a termelés és a hatékonyság ilyen mértékű növekedése elképzelhetetlen lett volna.

Már a XIX. században kialakul az antitézis, a tőkét leginkább használó polgárság megszüntetésében megoldást látó kommunizmus, illetve a többszöri átalakuláson átesett szocializmusok. Természetesen az egyenlősítő rendszerek az elosztás egyenlőtlenségében látták a rendszer rákfenéjét, csakhogy gyakorlati megvalósulásuk legelején teljesen egyenlőtlenné tették az elosztást. A gyakorlati kommunizmusban, akár az orosz, akár a későbbi próbálkozásokat nézzük, azonnal elkezdődtek a kiváltságos csoportok felemelései és ennek megfelelően az elosztás aránytalanná tétele.

Bővebben...
 

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán, és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy ott egy-egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

 

–Nyitányként arra igyunk, hogy jövőre befejeződik ez a kutyakomédia – önt mindenkinek Laci bácsi a demizsonból. Szekszárdon volt, onnan hozott jóféle vöröset, már az újból, így együtt indulnak az állomás felé, előszilveszterezni. Olyan langy a levegő, mintha tavasz lenne. Lassan bandukolnak, Dodi épp azt meséli mennyire felhergelte magát, mikor a gyanútlanul felvett telefonban a Gyurcsány-párt ajánlgatta magát. Ígéri, utánajár hogy került a kezükre a telefonszáma.

Bővebben...
 

Konrad Sutarski: A magyar–lengyel barátság kevéssé ismert kezdete

E-mail Nyomtatás

Úgy tartják, hogy a lengyel–magyar barátság több mint ezeréves múltra tekint vissza. Ez valóban egy történelmi tényekkel és iratokkal alátámasztott igazság. Ugyanakkor csak kevesen tudják, e barátság pontosan miként kezdődött, és nemegyszer milyen különös tények rakódtak rá. Éppen ezért érdemes megvizsgálnunk ama korszak néhány történelmi eseményét, melyeket jelen szempontunkból a legfontosabbaknak ítélhetünk. Hiszen az ősi tettek értékes eligazodást nyújtanak a jelenkori szövetségi viszonyok értékeléséhez ebben a birkózásban, ami az Európai Unió és a Brüsszelre nyomást gyakorló, az egész világot behálózó, rejtetten működő fináncoligarchia vértelen, mi több, olykor néptelen csatamezőin zajlik.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A Rózsa Sándor kalandpark szindróma

E-mail Nyomtatás

Toroczkai László polgármesternek indult Ásotthalmon. Toroczkai támogatója a helyi DK- szervezet, tehát Gyurcsány pártjának Ásotthalmi bástyája. Ezen a bástyán néhány hete még az MSZP szegfűs lobogója lengett. A bástya kapitánya, az egykori határőr, Márki József először Gyurcsányhoz igazolt, majd Toroczkait támogatja.

Toroczkai és Márki barátsága egész régre nyúlhat vissza, hiszen az egykori határőr, a 90-es években csempészkedő Torockaival, aki akkor még Tóth névre hallgatott, akár találkozhatott is szolgálati alapon. Sőt a kilencvenes évek végén is, amikor már Torockaiként tűnt el napokra állítólagos délvidéki tudósítások ürügyén. Toroczkait nemzetbiztonsági kockázatnak minősítették már 2000-ben. 2006-ban ő vezette az embereket, köztük a nyilvánvaló provokátorokat, az MTV-székház elé. Az ott történtek és az azt követő terror, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján érte el csúcsát, meghatározó következményekkel járt. Az egyik legfontosabb következmény – mely nyilvánvalóan Toroczkai szándékán kívül állt és, melyhez természetesen rengeteg, jelentőségében ezt felülmúló ok is hozzájárult –, hogy 2010-ben a Fidesz kétharmaddal nyert.

Bővebben...
 

Ha én zsidó lennék

E-mail Nyomtatás

Előzmény: Benjamin Cardin amerikai demokrata párti szenátor, az amerikai Helsinki Bizottság elnöke ismét a magyarországi politikai helyzet miatti aggodalmát taglalta az Egyesült Államok szenátusának. Benjamin Cardin deklaráltan orosz zsidó bevándorlók leszármazottja. A szenátor szerint, bár a magyar egyházügyi törvényt a parlament megváltoztatta azután, hogy egyes részeit az Alkotmánybíróság megsemmisítette, az továbbra is diszkriminatív és felruházza a parlamentet, hogy a képviselők kétharmadának szavazatával eldönthesse mi egyház, és mi nem. Kifogásolta, hogy továbbra is tisztelet övezi Horthy Miklós kormányzót, valamint más antiszemita személyeket, mint például Nyirő József írót.

Bővebben...
 

Tartalékosok

E-mail Nyomtatás

Úgy fest, hogy nem bízik agyondicsért szövetségesében a Magyar Szocialista Párt. Az ellenzéki körökben jó kapcsolatokkal rendelkező Origo internetes oldal bizalmas információkra hivatkozva azt állítja, hogy az MSZP titokban azokban a választási körzetekben is készenlétben tartja tartalékosait, amelyekben a választási megállapodás értelmében a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014 jogosult jelöltet állítani. Egymás, valamint az MSZP és az Együtt 2014 által nyögvenyelősen létrehozott választási szövetség folyamatos, nyájas hangú méltatása után fölöttébb kínos egy ilyesfajta kiszivárogtatás.

Bővebben...
 

Borbély László: Az erőszak foghíjas szája

E-mail Nyomtatás

A ló minden lehetőséggel számolva, az engedelmesség szabálytalan koordinátái között, megalkudva üget a homokos mezei úton. A kocsi árnyéka rendszertelenül, öntörvényű alkatrészein hintázva esik egyre előbbre, kanyarok nélkül, kiszámítottan. Artistaként egyensúlyoz a láthatatlan időn, meglöki számtalan deszkáját, rúdját, beleszédül futásába, visszahull a bágyadt homokra, szétszórja harsogó hazugságait, aztán újból fellopózik a kölcsönökkel bélelt életek vállára, és hurkot dob a szabadság megsebzett nyakára.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség