Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Publicisztika

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Az európai parlament egyik liberális semmittevője Guy Verhofstadt. A valamikori belga miniszterelnöknek se éjjele, se nappala a gaz magyarok miatt, akik európa szívében kétharmados többséget szereztek a magyar parlamentben 2010-ben. De az még hagyján, azóta is szinte minden időközi választáson megalázó vereséget kénytelenek elszenvedni Verhofstadt úr barátai, akiket a Kiskopárban, fájdalom, de mostanában egyesek vándorpatkányként emlegetnek.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A magyar bíróság

E-mail Nyomtatás

A bíróság működésében van valami sajátos. Az ügyek úgy alakulnak, hogy valahogy egy bizonyos körnek kedveznek a jogszabályok. Valahogy az eljárásjog, a mérlegelés, a különböző intézkedések mindig az erősebb érdekeit védik. A magyar bíróságon vannak bizonyos szervezetek és személyek, melyek csak a legritkább esetben veszthetnek. A parkolási társaságok, a nagyszolgáltatók, a bankok, az uzsorások, a végrehajtók és úgy általában, akik gátlástalanul kihasználnak másokat, azok rendre nyernek. Illetve az eljárásjogi szabályok és elsősorban a bírósági gyakorlat a kiszolgáltatott laikust, aki ráadásul szegény is, semmibe sem veszik. Sőt kimondottan hátráltatják, hogy az igazát megtalálja.

A probléma forrása a jogászképzésben és a szabályok sajátos rendjében keresendő. A jogi egyetemeken az oktatás és a hallgatók kiválasztása nem kimondottan kedvez a jog mint tudomány, mint a társadalmunkat befolyásoló legerősebb normatömeg fejlődésének.

Sőt jogászaink nagy többsége buta, vagy annak teteti magát. Ezt a vaskos kijelentést indokolni kell.

Bővebben...
 

Két ferfi egy eset

E-mail Nyomtatás

Színész és rendező

 

Aláaknázott sorsok

 

A Döglött aknákat az Újszínházban Koncz Gábor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész rendezte, s egyben ő játssza az egyik főszerepet, Moór Jenőt is – tudnivaló, hogy nem először. (Korábban Újlaki Dénes alakította a partnerét a Turay Ida Színház előadásában, melyet Cseke Péter rendezett, és mérföldkőnek számított abból a szempontból, hogy Csurka István-dráma újra látható volt a színpadon.)

Partnere, Paál Károly szerepében, Dózsa László. A szereposztás mindenképpen ígéretes, hiszen a két színművész teljesen más karakter, eltérő természetük és vérmérsékletük számos drámai ütközet lehetőségét ígéri, mely a két felvonás során kibontakozik.

Bővebben...
 

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

– Majtényi László vagyok, mondta a szegény öreg csávó a színpadon, és a párszáz romkocsma-töltelék csak nézett kukán. Aztán megint és megint bemutatkozott, de hatása nulla volt, pont olyan lett, mint a Milla – meséli Imi a kisbusz sofőr, aki pechjére a Kálvin téri aluljáróba beszélt meg egy randit pár végzőssel. – Az egyik kiscsaj liberóba hajló volt, majdnem sírt, azért, hogy milyen égés volt ez az egész. Inkább ne csináltak volna semmit.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Magyarország is lehetne Ciprus

E-mail Nyomtatás

Amennyiben 2010-ben Bajnai Gordon marad a miniszterelnök. A kijelentés némi magyarázatra szorul.

Ciprus, miután a 1974-ben kettészakadt, lényegében két külön államra oszlik. A többnyire görögök lakta Dél-Ciprusra, melyet ma Ciprusi Köztársaságként ismerünk, és az északi török fennhatóság alatt álló Észak-Ciprusi Török Köztársaságra. Utóbbit Törökországon kívül senki sem ismeri el, előbbi viszont az EU tagja, sőt az Eurót is bevezették 2008-ban. Jogilag a török rész is az EU tagja, csak éppen a tagságot felfüggesztették, amíg a két rész nem egyesül. Pontosabban, amíg a török részt nem lehet meggyőzni, hogy valahogyan integrálódjon.

Ciprus valódi jelentősége központi fekvésében van. Három kontinens és négy nagy civilizáció között fekszik az amúgy mesés sziget.

Bővebben...
 

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy benne egy egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

– Összenő, ami összetartozik és ez a nép olyan leleményes, különösen humorban nem ismeri a tréfát. Az asztaltársaság viccet mesél: Minek örülnének az emberek?

Ron Werber, Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy kampánybusszal mennek a Duna-parton, és a kocsiban beszélgetnek, hogy nyerhetnék meg a választásokat.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Vérvád vagy alkotmánymódosítás

E-mail Nyomtatás

A Fidesz székházába betörő társaság biztosra ment. A szervezők, a Bajnai Gordon környezetéhez köthető éceszgéberek pontosan tudták, hogy a furcsa társaság nemzetközi támogatást kap. A majd másfél évszázados gyakorlat újra bemutatásra került. Budapesti kávéházak, romkocsmák, szerkesztőségek, filozófiai intézetek és pártirodák mélyéről indulnak az üzenetek a londoni, a New York-i, a párizsi és most már a brüsszeli rokonokhoz, ismerősökhöz, hit- és mozgalmi társakhoz. Az üzenetek lényege, hogy a Budapesten avagy Magyarország bármely pontján regnáló magyar lényegű hatalmat meg kell regulázni, sarokba kell szorítani és végül meg kell semmisíteni. Az üzenetek címzettjei mérlegelés és a tények ismerete nélkül teljesítik a kérést.

Bővebben...
 

A magyarok szomorú márciusa 1957

E-mail Nyomtatás

Biszku Béla: Le kell leplezni a hazafias jelszavak alatt jelentkező demagógiát, meg kell mutatni, hogy azok az igazi kommunisták és hazafiak, akik az internacionalizmus talaján állnak, a többiek hazaárulók!

 

A II. világháború utáni márciusok közül bizonyára az 1957. évi volt a legszomorúbb a magyarság nagyobbik fele számára. Elevenen élt még a nemzet lelkében a szovjet hadsereg által kíméletlenül eltiport 1956. októberi–novemberi forradalom és szabadságharc minden öröme, győzelembe vetett hite és lelkesedése, de akkorra már sokkal inkább az elkerülhetetlen bukás okozta bánat és fájdalom.

Bővebben...
 

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

– Két kérdésem – van nyomul be a söntésbe Dodi különösen derűs hangulatban, egy cetlit lobogtatva. Egy: mikor hazudik Bolgár György? Nem gyakran csak, ha kinyitja a száját, vágják rá egyszerre. Kettő: lesz még magyar népköztársaság? – Nem, nem soha – ugrik fel Csabi az ajtó előtti, cigiző hokedlira, mert csak Bródi Janónak hiányzik annyira Kun Béla és csapata, na meg Aratóéknak s ők, mint papír által bizonyítva vagyon, a megtestesült törpe minoritás. – De beszéljünk világosan, ezek évek óta azt hazudozzák, hogy ötszáz meg hatszázezer hallgatójuk van és amikor aláírást gyűjtenek, hogy miért szóljon ez a szar, akkor kiderül, hogy 3 azaz h á r o m e z e r aláírást sem tudnak összeszedni. És ettől én olyan boldog vagyok, mert most kiderült, hogy mégiscsak normális országban élünk, ahol nem dőlnek be minden jöttmentnek – fordítja komolyra a szót Ödi. Majd jobb kezével, mint egy porondmester középre inti Dodit. – Olvasd!

Bővebben...
 

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy benne egy egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

Azért ez az ellenzék felháborító, síkhülyének nézik az embert, dohog Laci bácsi a Menzából hazatérőben: itt van például ez a Boldvai, a pénztáros, a szocialisták országgyűlési képviselője. Most az már nem is érdekelne, hogy a több mint 1000 négyzetméteres villáját miből építette Salgótarjánban a 3 ezer négyzetméteres telken, miközben vagyonnyilatkozata szerint a bruttó 440 ezer forintos képviselői fizetésen, valamint a 266 ezer forintos költségtérítési átalányon és a 115 ezer forintos szállásköltség-térítésen kívül nem volt egyéb jövedelme.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség