Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Publicisztika

A mi vérünket használta fel Anglia, hogy fellépjen Egyiptomban - (Jávor Zoltán: Hit és magyarság)

E-mail Nyomtatás

Az egész tisztességes világ szeretne Magyarország segítségére sietni, de semelyik sem képes lépni. Megbénítja őket az ENSZ! Eközben huszonnégy napon át folyamatosan ömlött a magyar vér. Oly bőségesen ömlött, amennyire itt el sem tudjuk képzelni. Akik nem halnak meg a harcban, azokat agyon fogják lőni. A gyilkos Kádár bíróságokat hoz létre, ahol titkos perben, tanúk nélkül tudják elítélni a vádlottakat, és a kivégzéseket 24 órán belül végrehatják. Nem politikus, nem államférfi, nem közíró, nem szabadságharcos, nem forradalmár szavai, mondatai ezek, hanem egy törékeny, szépséges, magyar színésznőé, Szeleczky Zitáé.

Bővebben...
 

A rendezői önkény eredményeképpen megvalósul a remekművek permanens tönkretétele (Balassa Sándor: Sorsot választottam)

E-mail Nyomtatás

2012-ben jelent meg a Balaton Akadémia Kiadó gondozásában, a Szent György könyvek sorozatban a Balassa Sándor Kossuth-díjas zeneszerző gondolatait tartalmazó kötet a Sorsot választottam. Ez a könyv egy válogatás a legjelentősebb írásokból. Balassa Sándor gyermekéveit vidéken töltötte, majd zenei pályája Budapesten indult. A Bartók Béla Konzervatórium karvezető előkészítő szaka után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Szervánszky Endre zeneszerzés osztályában folytatta tanulmányait. 1965-ben szerzett diplomát. A Zeneakadémia után a Magyar Rádió munkatársa lett, zenei rendezőként 1980-ig a zenei főosztályon dolgozott. 1981-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zeneszerzés tanszékén hangszerelést kezdett tanítani, kezdetben adjunktusként, majd docensként s 1993-tól 1996-os nyugdíjba vonulásáig egyetemi tanárként.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Miért nem haladnak az ügyek?

E-mail Nyomtatás

Lehetne-e ingyenes a tömegközlekedés? Először is le kell szögezzük: lehetne. A budapesti tömegközlekedést kevesebb mint 50 milliárdból, az országosat pedig kevesebb mint 80 milliárdból ingyenessé lehetne tenni. Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy a nagy állami közlekedési cégek ésszerűsítésével mennyit lehetne spórolni, hogy esetleg némi bürokráciamentes, racionális gazdálkodás micsoda nyereséget hozhatna.

A fenti rövid fejtegetést azért gondoltam megosztani, mert Európában – fővárosi szinten – először Tallinnban vezették be az ingyenes tömegközlekedést. Igaz, Tallinn mindössze 400 ezer lakosú, így nem hasonlítható Budapesthez. Mégis. Az évtizedek óta megoldatlan, botrányszagú tömegközlekedés kérdését ideje lenne rendbe rakni.

Bővebben...
 

Mitől keresztényi és boldog egy házasság? - A természet rendje a házasok életadó kapcsolata – több gyermek, több áldás

E-mail Nyomtatás

Aki 1992 és 2006 között járt Gyulafehérváron, és egy kicsi szerencséje is volt, szinte biztosan találkozott Léstyán Ferenc nyugalmazott vikárius atyával. A Teremtőjéhez 2008-ban, 95 évesen megtért pap a kilencedik ikszen túl is boldogan vállalkozott idegenvezetésre a gyulafehérvári érseki templomban.

Így tett 2004 tavaszán is, amikor menyasszonyommal ott jártunk. Miután körbevezette csoportunkat az ódon falak között, és elmondott minden fontosat az épületről, valamint az ott nyugvó történelmi nagyságokról – köztük Hunyadi Jánosról –, jelezte, hogy aki akar, vele mehet a kicsiny irodába körülnézni. Több kötetet is figyelmünkbe ajánlott. Amikor kiderült, hogy jegyespár vagyunk, kiemelt számunkra egyet. Már a címe is megragadott bennünket: Boldog házasság: esküvőtől holtomiglan.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Fegyvervita és az amerikai abszurd

E-mail Nyomtatás

Az Amerikai Egyesült Államok – az összes hibájával együtt – jól szervezett állam. A tényt akkor is el kell ismerjük, ha az Egyesült Államok hatalmi politikáját elutasítjuk. Ha nem szeretjük erőszakos, mindent jobban tudó külpolitikáját, ha nem szimpatizálunk sikerorientáltnak nevezett, de valójában csak gátlástalan pénzügyi és gazdasági technikáival. Ha károsnak tartjuk gazdasági alapon szervezett álkultúra dömpingjét és egyáltalán nem gondoljuk elfogadhatónak, hogy az USA, miután az indiánok elleni etnikai tisztogatások és tömeggyilkosságok tucatjain alapult, majd afrikai szerencsétlenek millióinak rabszolgamunkáján erősödött meg, most alig másfél évszázaddal a bűntettek elkövetése után a világ legerkölcsösebb hatalmának állítsa be magát. Ezen az alapon vindikálja a jogot, hogy más államokat megbüntessen. Egyes államokat csak politikailag, egyeseket politikailag és gazdaságilag és akadnak melyeket politikai, gazdasági és katonai eszközökkel egyaránt.

Bővebben...
 

Tényfeltáró munkacsoport

E-mail Nyomtatás

Hitelesnek tűnő sajtóhírek szerint rövidesen egy tényfeltáró munkacsoport alakul a parlament nemzetbiztonsági bizottsága tagjaiból. Céljuk, illetve feladatuk az lenne, hogy kivizsgálják a szervezett bűnözői alvilág és a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok esetleges összefonódásait, egymásba gabalyodását. Ez az iménti „esetleges” kitétel úgy hat rám, mint amikor egy gyilkossági ügyben már szinte mindenki tudja, hogy ki az elkövető, sőt talán már őrizetben is van a bitang és a rendőri bűnüldöző szervek mégis ismeretlen tettes felderítése érdekében kezdeményeznek nyomozást.

Bővebben...
 

Mindszentyt megkövették az oroszok

E-mail Nyomtatás

Érdekes fordulatot vett a „Mindszenty-per” a hercegprímás születésének 120. évfordulóján. A „Békességszerzők és béke” Orosz Föderáció Alapítványa megkövette Mindszenty József hercegprímást a rajta ejtett brutális kegyetlen sérelmek miatt, és posztumusz I. Sándor cár díjjal tüntette ki.

Bővebben...
 

Vissza kell térni Európában a keresztény hit alapértékeihez

E-mail Nyomtatás

Lavrinenko Mikhail Pavlovics, a „Békességszerzők és béke” Orosz Föderáció Alapítványa elnökének ünnepi beszéde december 21-én a Szent Adalbert Központban

 

Mélyen tisztelt bíboros úr, püspök úr, polgármester úr, hölgyeim és uraim, tisztelt magyarok!

 

Őszintén hálásak vagyunk önöknek, hogy megadták az alkalmat arra, hogy kimutathassuk tiszteletünket a magyarok és Mindszenty József bíboros iránt, az ő születésének 120. évfordulóján.

Bővebben...
 

Bálint László: A listázók közös gyökere

E-mail Nyomtatás

A numerus clausust is emlegetve tiltakoztak a tüntetők a Kossuth téren Rákosi elvtárs kicsiny tanítványai a parlamenti felszólalásaikkal feltűnést kereső szájhősök ellen.

Mivel azonban Magyarországon minden ellenkező híresztelés ellenére demokrácia van, ez pedig együtt jár a gyülekezési, a véleménynyilvánítási és szólásszabadsággal, a demonstrációnak nem volt semmi akadálya. Következmények nélkül elmondhatta a véleményét arról, hogy kit tart fasisztának, nácinak, nyilasnak, szélsőségesnek stb. Büntetlenül megtehették, mert nálunk igenis demokrácia van és a diktatúrának még a veszélye sem fenyeget.

Ezzel szemben a II. világháború után, amikor a hazai kommunisták feltűntek „legálisan” a hazai politikai porondon, a demokráciát csak ugatták teli torokból és legelső lépéseiket is a diktatúra irányába tették meg. Magyarul ideológiai és politikai ellenfeleik félreállításával, a B-lista intézményének a bevezetésével majdnem százezer állami alkalmazottat fosztottak meg az állásától. Ekkor lettek a törvényszéki bírókból rakodómunkások a teherfuvarozó vállalatoknál, a jegyzőkből és főjegyzőkből dömpervezetők a sztálinvárosi építkezésen, pedagógusokból átképzős esztergályosok stb.

Bővebben...
 

Az identitás megerősítése a magyar pártok feladata - Az egész szlovákiai magyarság esett ki a szlovák közgondolkozásból, a közéleti vitákból

E-mail Nyomtatás

December 8-án tartotta első országos kongresszusát a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP). Esetünkben nem arról van szó, hogy néhány magyar származású ember gondolt egyet, és új pártot alapított, hanem arról: a Magyar Koalíció Pártja még idei füleki országos gyűlésén döntött a névváltoztatásról. Míg a füleki kongresszuson főleg a párt stratégiáját elemezték a küldöttek, a 8-ain tisztújítást tartottak. A helyszín pedig a Párkánytól 20-25 km-re északra található, az érsekújvári körzethez tartozó Kürt község faluháza volt. A kongresszus vendégeit és a párt 200 küldöttjét Szigeti László, az MKP érsekújvári járási elnöke köszöntötte. Téglás János, Kürt polgármestere és Sütő Judit, az MKP Kürti Helyi Szervezetének elnöke örömüket fejezték ki, hogy a Magyar Közösség Pártja országos közgyűlése községükben ülésezik. Rövid, színvonalas kultúrműsorról a Csemadok helyi szervezete gondoskodott, elhangzott Radnóti Miklós és József Attila egy-egy verse, majd a Bokréta együttes énekelt.

 

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség