Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Publicisztika

Csorja Gergely: Ortodox vagy unortodox

E-mail Nyomtatás

Matolcsy Györgyöt és egyben a kormány gazdaságpolitikáját a legtöbb támadás a gazdasági miniszter egy korábbi kijelentése miatt éri. Matolcsy a kormány gazdaságpolitikáját unortodoxnak nevezte. Ezzel tulajdonképpen azt akarta kifejezésre juttatni, hogy hagyják őt békén a gazdaságtani könyvekből kiollózott okoskodásokkal, a kormány akkor is szakít a sikertelen ortodoxnak nevezett gazdaságpolitikával. De mit is jelent az ortodox gazdaságpolitika?

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Hajsza az 1000 milliárd után

E-mail Nyomtatás

Most már biztosak lehetünk. Az elmúlt évek pénzügyi ámokfutása a Németországban található 1000 milliárd euróért folyt. Tudniillik a német gazdaság évente nagyjából 100 milliárd euró többletet termel, melynek jelentős részét az ún. periféria országaival folytatott kereskedés eredményezi. Azaz, a németek 100 milliárd euróval többet szednek be erről a területről, mint amit kiadnak. A periféria országai a volt szocialista államokból és a Földközi-tenger térségének európai államaiból állnak. Ha áttételesen is, de végeredményben ezek adták az Európai Unió gazdasági motorjának számító Németország elsődleges piacait, azaz lényegében ezek az országok biztosították az európai gazdasági fejlődést.

Bővebben...
 

Róna Péter rémálma

E-mail Nyomtatás

Róna Péter a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagja. Mellesleg az LMP létrehozásában jelentős szerepet vállaló félpolitikus. Róna mint a Schroders, a világ egyik legnagyobb befektetési bankjának egykori igazgatója és mint oxfordi gazdaságtörténeti vendégkutató, önképe szerint a City érdekeit képviseli az MNB-ben. Hogy ezt a világ egyik pénzügyi központjaként ismert londoni City is így tudja, arról nem vagyok meggyőződve.

Bővebben...
 

A gondolat halála

E-mail Nyomtatás

Dúró Dóra mint fiatal lány, édesanya, politikus és értelmiségi nyilatkozik az EFOTT-on. Teljesen mindegy, hogy mit mond, nem is nagyon lehet odafigyelni a monoton kissé zárt hanglejtésre. A házastársi alapon szóvivővé vált Dóra rendszeresen megjelenik a sajtóban és úgy tűnik, hogy a sajtómunkások és a cikkeket, interjúkat megrendelő szerkesztők, tulajdonosok némi szimpátiával viseltetnek a leány iránt.

Bővebben...
 

A „rohadék fasiszta” esete az „ostoba zsidó”-val

E-mail Nyomtatás

Fiatal kémelhárító tisztként, az 1970-es évek elején, szakmai referádára voltam rendelve az akkori osztályvezetőmhöz, Szendrő Sándor r. alezredeshez. Szendrő elvtársat és a családját a háború alatt a származásuk miatt üldözték, s így nem véletlen, hogy a vérkorszak elmúltával azonnal az ifjúkommunisták mozgalmához csatlakozott. Hamarosan feladatul kapta, hogy a megszüntetésre ítélt keresztény befolyás alatt álló ifjúsági szervezetek helyett új mozgalmakat szervezzen. Szerzett is elévülhetetlen érdemeket az úttörő mozgalom létrehozása során, sőt egy ideig ennek főtitkára is volt. Majd több évet a Magyar Rádiónál töltött és onnan került a titkosszolgálathoz. Előbb belső elhárító vezető volt a fővárosban, majd 1971 nyarától a budapesti területi kémelhárító osztály vezetője lett.

Bővebben...
 

Tiszaeszlár az életet ünnepelte - A XII. Eszlári Aratónap

E-mail Nyomtatás

Július 7-ére Tiszaeszlárra a XII. Aratónap ünnepségeire hívott meg Nagy Tibor polgármester. Hogyne mentem volna az aratóünnepre. Vagy jó 40 évvel ezelőtt jártam hasonló találkozón. Akkor más szelek fújtak. Nagyüzemi ünnepségek voltak. Kombájnok arattak, gőgös sorban vonultak a hatalmas táblákon és borotválták a földeket. Aratóünnepek augusztus 20-án voltak. Ezek nem annyira követték a régi hagyományokat, politikai ünnepnek számítottak. Ünnepeltették a néppel augusztus 20-át, az Alkotmányt meg az új kenyeret. Valami repedés akkor történt a dologban - a 80-as évek vége felé -, amikor áremelést is bejelentettek erre az időszakra. Hogy milyet, már meg nem mondom. Annyit tudok, hogy a Lúdas Matyi - Árkus úr főszerkesztésében - megjelent, és a címoldalán ott szerepelt az ünnepi köszöntő: Éljen augusztus 20! A 20-a át volt húzva, és helyette kiírták: Éljen augusztus 22,50! Nem baj, Árkus főszerkesztő ugyan kikapott a pártközponttól, de azért a kombájn szérűkön megterítettek, és az emberek megették a birkapöröltet krumplival, és megitták a sörüket, majd mindenki hazament.

Bővebben...
 

Királyi gála a királyi kastélyban - Ez egy olyan klasszikus műfaj, amelyet csak úgy szabad játszani, ahogyan megírták

E-mail Nyomtatás

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli 2012-ben a már hagyománnyá vált Királyi Operettgála produkció. Ebből az alkalomból az eddigi előadásokat is felülmúló, ünnepi gálaműsort tartottak a Gödöllői Királyi Kastélyban, amelyen az operett műfaj kiválóságai léptek színpadra nem mindennapi produkcióval. Az idei Királyi Operettgála remek nyáresti kikapcsolódást biztosított. Az alkalomnak megfelelően a fellépő művészek mind –mind jól ismertek a nagyközönség előtt: Berkes János, a legendás hangú tenor, az Operaház örökös tagja; Szász Kati, az Interoperett és a Királyi Operettgála primadonnája; Pohly Boglárka szubrett, aki akrobatikus mutatványaival és csilingelő hangjával elvarázsolja a publikumot; Csere László, az operett műfaj egyik legjelesebb táncos-komikusa.

Bővebben...
 

Csali stratégia

E-mail Nyomtatás

A Telegraph közlése alapján kaptunk hírt Lodewijk Assher, Amsterdam polgármesterének találmányáról, amelyet „ÚJ CSALI STRATÉGIA”-nak nevezett el, s amelynek lényege egy jelentés szerint a következőkben foglalható össze „mivel a zsidók Amsterdam környékén általában nem léphetnek az utcára szitkozódás, köpködés vagy támadás elszenvedése nélkül, ún. csali zsidókat vetnek be, akik a támadót azonnal leleplezik, elfogják, hatástalanítják, ettől remélik az antiszemita atrocitások csökkenését.

Bővebben...
 

Megtörtént az elképzelhetetlen

E-mail Nyomtatás

Ezt a mostani bejelentést sok év várakozás előzte meg. Van Magyarországon egy sajnálatosan vékony réteg, a tisztességes magyar vállalkozók rétege és van egy másik szélesebb, de még mindig szerény létszámú társaság az ún. versenyszférában alkalmazottak rétege. Ezek száma együtt sem éri el a 2 millió főt. Magyarországot lényegében ez a 2 millió ember tartja el. Ezek termelik meg azt az adómennyiséget, melyet az állam újra eloszt, ebből vannak a nyugdíjak, ebből működik az oktatás, a közvilágítás és minden más.

Bővebben...
 

Hogy a megálmodott gyermekek megszülessenek - A magyar társadalom a leginkább családbarát Európában

E-mail Nyomtatás

Június 27-én mutatták be sajtónyilvánosság előtt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom irodájában Andrek Andrea és Léder László pszichológusok munkáját, az ún. APA-füzeteket. Ezt a mozgalmat az idén áprilisban elhunyt dr.Kopp Mária alapította három évvel azzal a céllal, hogy megszülessenek a kívánt, a megálmodott gyermekek Magyarországon. Valamennyi nemzetközi kutatás azt bizonyítja, hogy a magyar társdalom a leginkább családbarát Európában; a magyar fiatalok átlagosan két-három gyermeket szeretnének, de végül egy-két gyermekük születik.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség