Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Interjú

Meggyógyul Buda szíve

E-mail Nyomtatás

A II. kerület minden működtetést és fejlesztést hitel felvétele, valamint kötvénykibocsátás nélkül végez

 

Február végén hallhattunk először arról, hogy a kormány lebontaná az egykori Ipari Minisztérium nyolcemeletes Margit körúti irodaházát. Az 1971-ben, a szocializmus egyik presztízsberuházásaként átadott épület lebontásának hírét dr. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester március 21-én sajtótájékoztatón erősítette meg. A Mammut Bevásárlóközpont szomszédságában álló területhez évtizedek óta rossz emlékek tapadnak – az irodaház helyén álló korábbi épület az 1800-as évek végétől börtönként funkcionált, amelyben történelme során leginkább politikai foglyokat tartottak fogva.

Bővebben...
 

Semmilyen különadó nem hárítható át a fogyasztókra

E-mail Nyomtatás

Teljes szemléletváltást szeretnénk véghezvinni azzal, hogy a családok oldalára állunk

 

Átalakította, és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt március 14-ei rendkívüli ülésén az Országgyűlés. A jogszabály alapján a jelenleg kormányhivatalként működő Magyar Energia Hivatal (MEH) átalakításával – önálló szabályozó szervként, a MEH általános jogutódjaként – létrejön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amely az állam villamosenergia-, földgáz- és távhőellátással, víziközmű-szolgáltatással, valamint hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszabályozásának előkészítésével kapcsolatos feladatait látja el, és amely csak jogszabálynak van alárendelve.

Bővebben...
 

Kalandra fel!

E-mail Nyomtatás

Székely barátaink nagyon várják a magyarországi fiatalokat

 

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA 2013-ban is meghirdeti népszerű kommunikációs programját, a Vidék Kalandot. A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával ebben az évben Székelyföldön és Felvidéken is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal.

Bővebben...
 

Tétényi Éva politikai haszonszerzés céljából megpróbálja ellenünk uszítani a szülőket

E-mail Nyomtatás

A hazugságáradattal az volt a cél, hogy az esti testületi ülésre egy kellően feldühített tömeg jelenjen meg a városházán

 

Tétényi Éva polgármester megvétózta Esztergom költségvetését, és azt kéri, hogy március 28-án tárgyalja újra a testület. Steindl Balázs, az esztergomi önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője elmondta, hogy indítványukban az óvodák finanszírozását a tavalyihoz képest öt százalékkal növelték, azaz 30 millió forinttal többet költhetnek idén.

 

Polgármesterasszony szerint a Fidesz-KDNP-frakció módosító indítványaival elfogadott költségvetés súlyosan sérti az önkormányzat érdekeit, mert több feladatra nulla forintot tervezett. Van ennek valóságalapja?

Bővebben...
 

Célunk, hogy minél szélesebb réteggel szeretessük meg az opera műfaját

E-mail Nyomtatás

20 ezer diák tekintheti meg 100 forintért az Erkel Színházban a Hunyadi Lászlót

 

Március 1-jén újra kinyitott az Erkel Színház; az első felújítási ütem után, az évad végégig 77 előadást játszanak. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója szerint bűn volt az ország legnagyobb befogadó képességű színházát, azt, amelyik ilyen jó akusztikával rendelkezik, és amelyikbe zeneértő közönség jár, bezárni.

 

Az első ütemben mit tudtak felújítani az Erkel Színházban?

 

–A nézőtéri vizesblokkok teljes újjáépítése, valamint tisztasági festés és nagytakarítás, portalanítás, az érintésvédelem és az összes közmű működőképességének ellenőrzése után nyitottuk meg ideiglenes játszásra az ország legnagyobb befogadóképességű színházát: hisz csak hat hetünk volt minderre! Az őszi próbaüzem beindítása előtt viszont nagyobb szabású felújításra kerül sor: új homlokzatot, az előcsarnokban kávézót, kiállítóteret alakítunk ki, megváltoztatjuk a nézőtér aljzatát, mennyezetét, a faszerkezetek színét. Ha futja az 1.8 milliárdból, kicseréljük az üléshuzatokat is, és természetesen új függönyt szerelünk fel.

Bővebben...
 

Csúsztatás és manipuláció

E-mail Nyomtatás

A színházi élet kicsi, de jó külföldi kapcsolatokkal rendelkező része a másként alkotókat kirekeszti a szakmából

 

Az 51. Színházi Világnap alkalmából Dario Fo, Nobel-díjas olasz drámaíró, rendező, díszlet- és jelmeztervező üzenetét olvassák fel. Az író színházi munkásságát a szatíra jellemzi, és mindaz, ami ellentmond annak, amit Fo „polgári színháznak” nevez.

 

Dario Fo üzenetében kifejti, hogy a „hatalmon levők már nem akarják ellenőrizni és korlátozni azokat, akik iróniával és maró gúnnyal fejezik ki magukat, mivel a színészeknek se terük, se publikumuk nincs, akihez szólhatnának.” Ez azt jelenti, hogy olyan, hogy színház már nem létezik? – kérdezem Seregi Zoltánt, a Békéscsabai Jókai Színház rendezőjét.

Bővebben...
 

Zalaegerszeg megőrizte fizetőképességét

E-mail Nyomtatás

Nem kérünk az MSZP „kiszámítható” gazdaságpolitikájából

 

Március 1-jén négy zalai város –Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely és Lenti – polgármestere vett át adósságkonszolidációs szerződést a megyeházán. Összesen 6 milliárd forintról van szó, ami a négy város 11 és fél milliárdos tartozásának 60 százalékát jelenti.

 

Zalaegerszeg városa adósságának 60%-át konszolidálja a magyar állam. Eredetileg 40%-ról volt szó. Miként sikerült ezt a +20%-ot elérni?– kérdezem Gyutai Csabától, Zalaegerszeg polgármesterétől, országgyűlési képviselőtől.

Bővebben...
 

A környezettudatos gondolkodásért

E-mail Nyomtatás

 

Az iskolákkal együtt próbálunk több közös környezettudatos-programot létrehozni

 

Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Európai Unió South East Europe programjának támogatásával a városok erőforrás hatékony közösségekké való formálása érdekében hosszú távú fejlesztési koncepció kidolgozását célzó együttműködést kezdeményezett. A környezettudatos gondolkodás és az erőforrások hatékony kihasználása volt a témája a South East Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló RE-SEEties projekt nyitókonferenciáján február 25-én.

Bővebben...
 

Megszüntetnék a komlói szegénytelepet

E-mail Nyomtatás

A szocializmusból ránk maradt örökséget akarjuk többelemű programban felszámolni

 

Pályázati koncepciót nyújtott be Komló önkormányzata a településen található szegregált lakókörnyezetek felszámolására és az ott lakók integrálására. Siker esetén a nagyjából 300 millió forintos összköltségvetésű program 100%-ban támogatásból valósulhat meg.

 

Az ellenzék hajlamos mindent az Orbán-kormányra fogni. Mikor is jöttek létre a komlói szegénytelepek? – kérdezem Pólics Józsefet, Komló polgármesterét.

Bővebben...
 

Újjáéleszthető a hazai textilipar

E-mail Nyomtatás

Minőségi, jó magyar árút akarunk gyártani

 

Romeisz Norbert, a Rovitex Hungária Kft ügyvezetője szerint újraéleszthető Magyarországon a textilipar. Ezért egy zöldmezős beruházással új üzem építésébe kezdtek Pécsett. A gyártócsarnok közvetlenül 75 új munkahelyet teremt, de emellett az üzem egy komoly alvállalkozói kört is ellát majd.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség