Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Interjú

A Tolna megyei koncepció célja a kutatás, a turizmus és a feldolgozóipar fejlesztése

E-mail Nyomtatás

Az éhségmenet nem más, mint MSZP-s kampány esemény, ami szocialisták hisztériakeltésének része

 

Megállapodást kötött Tolna megye 2014-2020 közötti területfejlesztési koncepciójáról a Tolna megyei önkormányzat, valamint a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (TMKIK) február 5-én Szekszárdon.

 

Milyen megállapodásokat kötöttek, felméréseket végeztek Tolna megye területfejlesztési koncepciója elkészítése érdekében?- kérdezem Dr. Puskás Imrét, a Tolna megyei közgyűlés elnökét, országgyűlési képviselőt.

Bővebben...
 

Hivatalosan is világörökségi gondnok lett a hollókői önkormányzat

E-mail Nyomtatás

Eddig egy forintot sem kaptunk, sem az UNESCO-tól, sem a magyar államtól a település megőrzéséért

 

Hollókő önkormányzatát kérte fel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a világörökségi terület gondnokságára, a megbízás hét évre szól.

 

Hogyan fogadták azt a felkérést, hogy az önkormányzat lesz a világörökségi terület gondnoka? – kérdezem Szabó Csabától, Hollókő polgármesterétől, országgyűlési képviselőtől.

 

Mi már korábban is tettünk javaslatot arra, hogy a minisztérium nevezzen ki gondnokot – akár non-profit egyesületet, akár az önkormányzatot – a világörökségi rész kezelésére. Mivel Hollókőn a legnagyobb mértékben az önkormányzat van jelen a rendszerben, és az Ófaluban 30%-ban mi vagyunk a tulajdonosok, és mi végeztük el önkéntes alapon a világörökség kezelését, így adta magát, hogy minket kérjenek fel erre a feladatra. Ez nagy megtiszteltetést jelent. Tehát eddig nem voltunk kijelölve a gondnoki feladatra, de mégis véghez vittük azt, ha nem is olyan minőségben, ahogy a jövőben tesszük.

Bővebben...
 

A hidegháborús kor mementója

E-mail Nyomtatás

A fiatalok szabadidejüket áldozták föl arra, hogy ez a múzeum létrejöhessen

 

A polgári védelem egykori eszköztárát vonultatja fel az a múzeum, amelyet február 6-án 10 órakor nyitottak meg Kőbányán a Bebek utca 1 szám alatt. A Dr. Sztanek Endre Interaktív Polgári Védelmi Múzeum célja, hogy az érdeklődőkkel a megtapasztalás útján ismertesse meg a polgári védelem történetét, és régi eszközeit, nem pedig egy üvegfal mögött csodáltassa azokat. A gyermekek játékos formában ismerik meg a múltat, és ezáltal jobban értik a jelent, és nem lesz felfoghatatlan a jövő sem. Mert múltja nélkül jövője sincs az embernek. A névadó, Dr. Sztanek Endre, ny. polgári védelmi ezredes, a hadtudományok kandidátusa a Magyar Polgári Védelmi Szövetség fővárosi szervezetének szakmai elnökeként, és az Országos elnökségének alelnökeként tervezte, szervezte a tanuló ifjúság polgári védelmi felkészítését. Erejét és idejét megosztotta a hadtudomány terén végzett kutatómunka és a Magyar Hadtudományi Társaság Polgári Védelmi Szakosztályának elnökeként a szakosztályi feladatok szervezése, irányítása között.

Bővebben...
 

Magyarországnak kötelessége védelmünkben nemzetközi fórumokon is fellépni

E-mail Nyomtatás

Nincsen olyan román politikai erő, amelyik Romániát beárulná a nemzetközi fórumokon

 

Románia miniszterelnöke többször kijelentette, helytelennek tartja, hogy Magyarország nyíltan támogatja a székelység autonómiatörekvéseit és a székely zászló használatát; Titus Corlatean külügyminiszter „megbízatása keretei közé” utasította Füzes Oszkár nagykövetet; a székelyföldi román szervezetek az etnikai alapon szervezett pártok azonnali betiltását követelik.

 

Kelemen Hunor szövetségi elnök azt fejtegette, nem használnak a magyarságnak a Németh Zsoltéhoz hasonló kijelentések, a székely zászló ügyét pedig nem a magyarországi politikusok fogják megoldani. Mi erről a véleménye Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének?

Bővebben...
 

A gyűlölködés nem szolgálja Nógrád megye érdekét - Ahelyett, hogy a szocialisták felsorakoznának a megyét támogató törekvések mögé, lejárató kampányt indítanak

E-mail Nyomtatás

 

 Lejárató kampányt indítottak a szocialisták Nógrád megyében is. A megyének nyugalomra, együttműködésre, további kormányzati támogatásra van szüksége. Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke úgy látja, hogy rosszul teszi az MSZP, ha nem az építkezésbe kapcsolódik be, hanem a romboláshoz keres partnereket.

Bővebben...
 

Indokolt, hogy nyissunk kelet felé - Lezsák Sándor a Lakitelek Népfőiskola alapítója

E-mail Nyomtatás

A Lakitelek Népfőiskola, valamint a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szakmai képzést indít „Keleti Nyitás Kollégiuma” elnevezéssel. A márciusban elinduló kollégium célja a magyar kormány „Keleti Nyitás” stratégiájának bemutatása, az ezzel összefüggő alapismeretek átadása, és a keleti régió, valamint célországok megismertetése a résztvevőkkel. Az előadásokat és különféle foglalkozásokat a Lakitelek Népfőiskolán rendezik majd meg. A nagyszabású program részleteiről Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola alapítója nyilatkozott lapunknak.

Bővebben...
 

Minden eszközt készek vagyunk mozgósítani a családok terheinek további mérséklése érdekében - A leghangosabb propagandánál is meggyőzőbben szól majd az első, csökkentett árak alapján kiállított számla

E-mail Nyomtatás

Dr. Fónagy János a nemzeti fejlesztési tárca parlamenti államtitkára, a rezsidíj-csökkentés érvényesítését vizsgáló kormánybizottság vezetője szerint még a leghangosabban ágáló ellenérdekeltek sem vitatták, hogy a magyar családoknak vásárlóerejükhöz mérten Európában a legmagasabbak közé tartozó közműdíjakat kellett megfizetniük. A kormánynak ezért muszáj volt közbeavatkoznia.

 Mi a feladata a rezsidíj-csökkentés érvényesítését vizsgáló kormánybizottság vezetőjeként?

Bővebben...
 

Összefogás a szélsőséges állatvédők ellen - Egyes radikális állatvédő szervezetek a botrány és bulvármédia segítségével szereznek hírnevet

E-mail Nyomtatás

Más országok is csatlakoznak az idén Magyarországhoz, hogy együtt harcoljanak a szélsőséges állatvédő szervezetek lejárató, jogtalan, igazságtalan és súlyos károkat okozó kampányai ellen.

 

Tehát a Négy Mancs nem csupán hazánk gazdaságában okozott kárt? – kérdezem dr. Csorbai Attilát, a Baromfi Termék Tanács elnökét.

Bővebben...
 

Hiteltelen az, amit Mesterházi mondott - Az nem újdonság, hogy a Markó Béla vezette RMDSZ jó kapcsolatokat ápolt az MSZP és az SZDSZ politikusaival

E-mail Nyomtatás

Sándor Krisztinával, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnökével nemrég a szervezet kolozsvári központjában beszélgettem. A fiatal politikus szerint arra számítanak szocialista berkeken belül, hogy az RMDSZ a maga eszközével, infrastruktúrájával, főként bejáratottságával, segíthet abban, hogy az MSZP-ét megkedveljék Erdélyben. Sándor Krisztina ennek nem sok esélyét látja, s reméli, hogy a józan ész győzedelmeskedik.

 

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) miként fogadta azt, hogy kolozsvári kihelyezett ülésén hagyta jóvá a nemzetpolitikai programját annak az MSZP-nek az elnöksége, aki annak idején a kettős állampolgárság ellen volt, ráadásul román munkavállalókkal riogatta a magyarországiakat?

Bővebben...
 

Ötéves egészségvédelmi program Tatabányán - Azt szeretnénk, ha rendezvényeink védnökségét tatabányai hírességek, híres sportolók vállalnák el

E-mail Nyomtatás

Az Egészséges Tatabányáért Program olyan középtávú népegészségügyi kezdeményezés, mely három fő pilléren nyugszik: az egészséges életmód kialakításához való hozzájáruláson, az egészségügyi szűrések megismertetésén és a szűréseken való rendszeres részvételre ösztönzésén, az egészségügyben és a szociális területen dolgozók munkájának segítésén.

 

Milyen felmérések, elemzések előzték meg az Egészséges Tatabányáért Program kidolgozását? – kérdezem Schmidt Csabától, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterétől.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség