Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Interjú

A mélypont után felfuthat a biogazdálkodás - A jelenlegi kormány hozzáállása a biogazdálkodáshoz az eddigiek közül a legpozitívabb

E-mail Nyomtatás

Tovább csökkent a biogazdálkodást folytató gazdaságok területe Magyarországon. Mi ennek az oka, hiszen azt mondják, a kárpát-medencei adottságok Európában egyedül álló módon kedveznek a biokultúrának?  Sokan felhagytak azt ilyen típusú termesztéssel? – kérdezem Czeller Gábort, a Magyar Biokultúra Szövetség elnökét.

 

–Ez valóban így van. Hogy egyedülálló módon, ezt nem tudom, de hogy kiválóak ezek az adottságok, az biztos, és nagyon kevés olyan termőhely van Európában, mint a Kárpát-medence. Az biztos, hogy Magyarországnak óriási esélyei lennének. Az, hogy mégis csökkent a biogazdálkodást folytató területek száma, az általában a támogatás jelenlegi szerkezetével és annak az intenzitásával magyarázható – véleményem szerint. Illetve azzal is, hogy miután a magyar ökotermékek, általában alapanyagok és ennek 90%-a az Európai Unió illetve Svájc piacára megy, az export ár és a magyar konvencionális gabona és egyéb mezőgazdasági árak közti különbség az elmúlt 10 évben lényegesen csökkent – a konvencionális árak javára. Tehát az ökotermékek, alapanyagok árai nem növekedtek olyan mértékben, mint a konvencionális alapanyagok ára, gondolok itt a kukorica, búza, napraforgó stb. növényekre.

Bővebben...
 

Idegenként a szülőföldön - A szlovák jog szerint turistaként élünk

E-mail Nyomtatás

A lévai rendőrség ismételten pénzbírsággal sújtotta a szlovák állampolgárságuktól megfosztott lévai magyarokat, miután továbbra sem voltak hajlandók leadni szlovák személyazonosító okmányaikat.

 

Január 8-ára beidézték a rendőrségre a lévai kettős állampolgárokat: Dolník Erzsébetet, Kassai Gyulát és Gubík Lászlót. Összeszámolta, hogy ez hányadik idézés a szlovák rendőrség részéről? – kérdezem Gubík Lászlót, a Via Nova Ifjúsági Csoport elnökét.

 

–Ha jól tudom, a nyolcadik. Január 8-án ügyvédünk képviselt bennünket, s korábban sem jelentünk meg a rendőrségen, hanem írásban válaszoltunk a megkeresésekre. Az egész megkeresés, állapot alkotmányellenes jogszabályra épül, s ennek alapján jött az idézés. Maga az idézés szabályszerű, de az indok alkotmányellenes törvényre épül. Ezért mi az összes idézést tárgytalannak tartottuk, mert nem éreztük, hogy jogalapja van a hatóságnak a beidézéshez.

Bővebben...
 

Józsefváros Budapest legeredményesebben pályázó kerülete

E-mail Nyomtatás

Több mint 3,8 milliárd forint támogatást nyert Józsefváros Önkormányzatának „Magdolna Negyed Program III. –Integrált szociális város-rehabilitáció” című pályázata az Új Széchenyi Terv keretében. Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, országgyűlési képviselő szerint sorra tűnnek el a kerület szégyenfoltjai, és az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az itt élő és a közös célokért tenni kívánó emberek a kerület biztonságos és megújult közterületein élhessenek.

Bővebben...
 

Új tagok az Erzsébet-utalvány családban - Több mint 100 ezren jutottak kedvezményes szociális üdülési lehetőséghez tavaly

E-mail Nyomtatás

További tízezer elfogadóhelyet szeretne bevonni a jelenlegi több mint 30 ezer mellé február közepéig az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyi hálózatába a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. Már le lehet adni az Erzsébet-utalvány család új tagjaira (Ajándék Erzsébet-utalvány, Iskolai Erzsébet-utalvány és Szabadidő Erzsébet-utalvány) vonatkozó megrendeléseket. Az utalványok a rendelés ellenértékének a forgalmazó bankszámláján történő jóváírását követő 10 munkanapon belül, minden külön értesítés nélkül átvehetők vagy kiszállításra kerülnek.

 

Milyen lényeges változás történt az utalványpiacon 2012-ben? – kérdezem Majthényi Lászlót, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkárát.

Bővebben...
 

A Budapesti Közlekedési Zrt-ben olyan változások zajlottak le, amelyre az elmúlt 20 évben nem volt példa

E-mail Nyomtatás

Dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szerint Budapestnek vagy garantált, hosszútávon kiszámítható költségvetési forrásra, vagy olyan „lehetőségre” van szüksége, amivel nagyságrendi bevételre tud szert tenni, és abból a közösségi közlekedést finanszírozni tudja.

 

22 esztendeje nem megoldott a közösségi közlekedés finanszírozása. 112 milliárd banki hitellel pótolták a hiányokat a Demszky-korszak idején. Ebből 78 milliárdot örököltek önök. Ha jól tudom, mindennek majd’ 75%-a lejárt már. Sikerült meghosszabbítaniuk?

 

– Ez így igaz, a rendszerváltás óta a közösségi közlekedés finanszírozásának ügye sajnos megoldatlan. Ebben óriási felelőssége van a húsz évig regnáló Demszky Gábornak és a 2010 előtt regnáló mindenkori városvezetésnek. Ahelyett, hogy a hosszútávon kiszámítható finanszírozás szükségességére kellő hatékonysággal felhívták volna a figyelmet, valóban összesen 112 milliárd Ft bankhitelt vettek fel a BKV működési költségeinek finanszírozásához. A 78 milliárd Ft megörökölt bankhitelből 14 milliárd Ft-ot az elmúlt két évben visszafizettünk, 64 milliárdot pedig a bankokkal való megállapodás alapján átütemeztünk, ezt 2015-ben kell majd visszafizetnie a fővárosnak.

Bővebben...
 

Jelentős beruházás a Szatmárban - 63 középkori református templom egy turisztikai csomagban

E-mail Nyomtatás

Közel 1,5 millió eurós, mintegy 420 millió forintos költségből középkori templomok turisztikai célú fejlesztése valósul meg a szatmári vidéken.

 

A szatmári tájegységnek csak egy része tartozik Magyarországhoz. Ez azt jelenti, hogy közösen pályáztak a középkori templomok felújítására a partiumi Szatmár megyeiekkel? – kérdezem Hagymási Jánost, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzserét.

 

–A projekt a magyarországi szatmári részt érintené, illetve a román Szatmár megyei középkori templomok felújítását. Tehát egy konzorciumi pályázatról van szó, ami a debreceni Tiszántúli Református Egyházkerület, a nagyváradi Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési Ügynökség közös projektje.

Bővebben...
 

A kormány és a város megmenti a Pápai Húst - Több ezer család egzisztenciája függ a Pápai Hús eredményességétől

E-mail Nyomtatás

A pápai önkormányzat tőkét emel a helyi húsipari céget működtető, 600 millió forint jegyzett tőkéjű Pápai Hús 1913 Kft-ben. Az önkormányzat közvetve és közvetlenül összesen mintegy 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a társaságban, ezt szeretnék 50 százalék fölé emelni.

Bővebben...
 

Másfél milliárd Dunaújvárosnak - A kisvállalkozásokat segítő program kiemelt jelentőségű az önkormányzat hosszú távú tervei között

E-mail Nyomtatás

Másfél milliárd forint állami támogatást kapott feladatai biztonságos ellátására Dunaújváros önkormányzata. A város az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok számára kiírt pályázaton igényel pluszforrásokat a kormánytól.

Bővebben...
 

A magyar háztartások bevételük 30-50%-át költik rezsire - Ellenőrizzük az első számlakibocsátásokkor a 10 %-os csökkentést!

E-mail Nyomtatás

A 2013. január elsejével végrehajtott lakossági rezsiköltség-csökkentés hatása először a januári fogyasztásról kiállított, februárban kibocsátott számlán érződik majd. A rezsiköltség csökkentését ellenőrzik is, a végrehajtását felügyelő munkacsoport elnöke Németh Szilárd fideszes honatya, Csepel polgármestere.

 

A munkacsoport létrehozása azt mutatja, nem bíznak feltétlenül a közszolgáltatókban?

Bővebben...
 

A magyar értelmiség felelőssége - Csurka –ősbemutató a Térszínházban

E-mail Nyomtatás

Csurka István: Írószövetségek harca c. drámáját mutatják be február 23-án este hét órakor az óbudai Térszínházban. A további előadásokat február 24. 26., 27., 28- án tartják meg . Bucz Hunor, a teátrum igazgatója, a darab rendezője tervbe vette, hogy vidékre is elviszi ezt a produkciót.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség