Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Interjú

Célunk, hogy a szlovák kormány vizsgálja felül a Benes-dekrétumokat - A cseh és a szlovák kormány politikai haszonszerzés céljából képviseli ezt az elutasító álláspontot

E-mail Nyomtatás

Dr. Bagó Zoltán fideszes európai parlamenti képviselő üdvözli, hogy a magyar Országgyűlés elsöprő támogatással a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjává nyilvánította január 19-ét. 1946-ban ugyanis ezen a napon indult el az első vagon Budaörsről, amivel kezdetét vette a második világháborúban győztes hatalmak döntésének megfelelően a magyarországi németek kitelepítése.

Bővebben...
 

A kormány a fogyasztók oldalán áll - Úgy csinált az MSZP, mintha semmi köze nem lenne a mára kialakult helyzethez.

E-mail Nyomtatás

November 29-én fogyasztóvédelemmel, a közműszolgáltatásokkal kapcsolatban tartottak vitanapot a parlamentben. A 2010-es kormányváltást követően szemléletváltás volt a fogyasztóvédelem területén, a kormány célkitűzése az volt, hogy a fogyasztóvédelmi előírások lefedjék a közműszolgáltatásokat is.

Bővebben...
 

Egymilliót az autonómiáért - Minden erdélyi megyében nőtt a ránk leadott szavazatok száma

E-mail Nyomtatás

December 19-én, Budapesten tartotta évi utolsó ülését a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának Autonómia Albizottsága. A napirenden a vajdasági autonómia helyzetéről való tájékoztatás, valamint az európai polgári kezdeményezésekkel kapcsolatos erdélyi előkészületek szerepeltek.

 

Megkezdődhet-e 2013-ban a székely autonómiát támogató egymillió aláírás összegyűjtése? – kérdezem Sándor Krisztinától, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnökétől.

 

–Valóban egymillió aláírást szeretnénk benyújtani az Európai Bizottsághoz a székelyföldi autonómia előmozdítására. Az aláírásokat pedig hét EU-s tagállamban kell gyűjteni. Az év elején újra kezdeményeznénk az egyeztetéseket a Székely Nemzeti Tanáccsal és az RMDSZ-el, emellett pedig az online aláírásgyűjtéshez szükséges logisztikai teendőket is előkészítik. Az EMNT és az SZNT nyár végén szövetséget kötött az európai polgári kezdeményezésről, és megállapodtak abban, hogy a gyakorlati kivitelezésben együttműködnek, és ezt elsődleges feladatnak tekintik. Ezzel összefüggésben fontos lenne, hogy év elején újra összeüljön az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum, mert a közös ügy összehangolt cselekvést igényel. És fontos, hogy egyidőben adjuk le az aláírásokat. Nagyon alaposan körül kell járni a szervezési feladatokat, gondolok a már említett online aláírásgyűjtésre is, és ameddig nem tudjuk a megfelelően biztonságos szervert létrehozni, addig nem lehet szó gyűjtőmunkáról. Három szövegjavaslat került az EB-hez. Az egyik az RMDSZ-é, a másik a SZNT-é, míg a harmadik a miénk, közösen az Erdélyi Magyar Néppárttal. Eldöntöttük, hogy amelyik javaslatot elfogadja az EB jogi szolgálata, azt támogatja mindhárom szervezet.

Bővebben...
 

A történelemhamisítás ellen - Az emléknapok elősegítik a múlt feltárását és a kettős mérce megszűnését

E-mail Nyomtatás

Az Országgyűlés november 25-ét Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezése alapján a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává nyilvánította.

 

Tisztelt képviselő asszony! Még a rendszerváltás idején is sokak tudatában az élt, hogy akik 1945 után a Szovjetunióban raboskodtak, azok mind a hitleri Németországgal és a nyilasokkal működtek együtt. Ma is létezik ilyen előítélet?

Bővebben...
 

A mi mércénk nem a „szakma”, hanem a közönség véleménye - Már elmúlt az a világ, mikor a „kritikusok” voltak a „teljhatalmú urak”, a szakmában

E-mail Nyomtatás

A Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő Kelemen Csaba színművészt, az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatóját javasolja, míg művészeti vezetőnek Sasvári Sándor színművészt.

 

Ahogy a napvilágot látott a hír, hogy téged szemelt ki a szegedi Fidesz-KDNP –frakció Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára, rögtön a támadások kereszttüzébe kerültél. A személyed nem tetszik egyeseknek, Bátyai-Kelemen konfliktusról van szó, vagy pedig érdeksérelemről?  

Bővebben...
 

Hazánk azon kevés uniós országok közé tartozik, ahol az elmúlt két évben nőtt a foglalkoztatottság - A korábbi kormányok idején alkalmazott általános járulékcsökkentés lyukat ütött a költségvetésen

E-mail Nyomtatás

Célzottan kell javítani a munkaerőpiacon azoknak a csoportoknak a foglalkoztatását, amelyek körében különösen nagy a munkanélküliség – hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára a bécsi magyar nagykövetségen tartott gazdasági rendezvényen.

 

Milyen programok, stratégiák állnak a rendelkezésre ahhoz, hogy a tartósan munkanélkülieket és az alacsony képzettséggel rendelkezőket befogadják a munkaerőpiacokon?

 

–Mindenekelőtt a Munkahelyvédelmi Akciótervet kell említeni. A korábbi hagyományos intézkedések nem hoztak áttörést a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásában. Éppen ezért a kormány minden eddiginél nagyobb járulék-kedvezménnyel ösztönzi 2013. januártól a munkáltatókat a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek foglalkoztatására. A foglalkoztatási költségek jelentős csökkentésével kívánjuk élénkíteni a nehezen foglalkoztatható munkavállalók iránti keresletet.

Bővebben...
 

Kiszabadulnak az önkormányzatok az adósságcsapdából - A kormány igyekszik az államadósság mértékét egyre jobban leszorítani

E-mail Nyomtatás

A munkahelyvédelem és az adósságcsökkentés költségvetésének tartja a jövő évi büdzsét a Fidesz. A költségvetés lehetőséget teremt arra is, hogy az adósságcsapdába kerülő önkormányzatok megszabaduljanak tartozásaiktól.

 

Az állam átvállalja az eladósodott önkormányzatok terheit. Megvizsgálták az okot, hogy mi okozta az eladósodást?- kérdezem dr. Puskás Imre országgyűlési képviselőt; a számvevőszéki és költségvetési bizottság alelnökét.  

Bővebben...
 

A belföldi vendégéjszakák száma első alkalommal lépte át a 10 milliós határt - A magyar turisztikai kínálat annyira széles, és sokszínű, hogy bármelyik úti céllal felveszi a versenyt

E-mail Nyomtatás

A 2012-es év első hét hónapjában dinamikusan, nyolc százalékot meghaladó mértékben emelkedett a Magyarországra érkező külföldi vendégek száma. Tavaly pedig rekordévet zárt a magyar turizmus. Ha a német desztinációt figyeljük, akkor tíz éves folyamatos csökkenés után sikerült elérni, hogy immár több mint egy éve emelkednek a számok. A siker okairól és a további teendőkről Maráczi Gábort, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketing igazgatóját kérdezem.

Bővebben...
 

Elég a szélesvásznú hakniszínházból - A szegedi jobboldal változást akar a szabadtéri játékok élén

E-mail Nyomtatás

A szegedi közgyűlés december 1-jén úgy döntött: meneszti Bátyai Edinát, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, s pályázatot ír ki a posztra. Botka László (MSZP) polgármester nem írta alá a határozatot, de ha a rendkívüli közgyűlés december 13-án megerősíti korábbi elhatározását, az automatikusan hatályba lép. Kohári Nándorral (Fidesz-KDNP), az előterjesztővel beszélgettünk.

Bővebben...
 

Olyan színházat szeretnénk csinálni, ami értéket közvetít - Semmi nem volt érzékelhető abból, amit az Újszínház művészi arculatáról állítanak az ellendrukkerek

E-mail Nyomtatás

Bregyán Péter színművész 1954-ben született. 1973-1977 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója. 1977-1979 között a kaposvári Csiky Gergely Színház színésze volt. 1979-1980 között a kecskeméti Katona József Színház tagja volt. Ezután egy évig a Pécsi Nemzeti Színházban lépett fel. 1981–1988 között a Miskolci Nemzeti Színház színművésze. 1988–1989 között illetve 1998–2000 között az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. 1989–1990 között a Nemzeti Színház tagja volt. 1991–1992 között a Budapesti Kamaraszínházban dolgozott. 1992–1994 között az Arany János Színházban színészkedett. 1994–1995 között a József Attila Színház tagja volt. 1995–1997 között a Thália Színházban lépett fel. 1997–1998 között a Thália Társaság tagja volt. 1998-2002 között a Szekszárdi Német Színház tagja lett. 2002-2003 között a Veszprémi Petőfi Színház színésze volt. 2003 és 2011 között a Soproni Petőfi Színház tagja. Jelenleg a Turay Ida Színház tagja és az Újszínház vendégművésze.

Főbb szerepei (a teljesség igénye nélkül): X (Csurka István: Deficit); János (Sarkadi: Elveszett paradicsom); Kadó (Kálmán: Cigányprímás); Anzelm (Moliere: A fösvény); Ridolfo (Goldoni: A kávéház); Balu (Kipling-Topolcsányi: A dzsungel könyve); Gilbert (Albee: Mindent a kertbe); Norbert (Barilett-Grédy: A kaktusz virága); Orazio (Goldoni: A komédiaszínház); Ödön (Jókai: A kőszívű ember fiai); Blepsidemos (Aristophanes: A nőuralom); Postamester (Gogol: A revizor); Steve (Williams: A vágy villamosa); Hatcher (Williams: Az ifjúság édes madara); Tiborc (Katona József : Bánk bán); Becket Tamás (Anoilh: Becket avagy Isten becsülete); Almaviva gróf (Beaumarchais : Figaro házassága); Színészkirály, szellem (Shakespeare: Hamlet); Sándor (Egri-Halász-Békeffi: Egy csók, és más semmi); Georges Danton (Büchner: Danton halála).

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség