Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Interjú

Ahol az önkormányzat a filmes szakmát is támogatja - Fejlesztésre valójában az előző önkormányzat szinte alig fordított forrásokat

E-mail Nyomtatás

Megkezdődött a közösségi terek építése a főváros XV. kerületében, újjászervezik az egészségügyi ellátást, és kezdeményezik egy egyházi általános iskola létrehozását.

 

László Tamás országgyűlési képviselő 2010 óta áll polgármesterként a kerület élén. Bevezetésként legyen kedves arról szólni, hogy milyen pénzügyi mutatókkal vette át két évvel ezelőtt az önkormányzatot, és azóta ezen mennyiben sikerült módosítani.

Bővebben...
 

Három baloldali kormány a fiatalokat még a szavazófülkéktől is távol tartotta - Szeretnénk, ha olyan többezres ifjúsági közösség jönne létre, ami a lakiteleki gondolatvilágot vinné tovább

E-mail Nyomtatás

A Lakiteleki Találkozó 25. évfordulóján, szeptember 29-én együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fórum és az Irány Csoport ifjúsági szellemi műhely. A csoport célkitűzéseiről Dósai Bence alelnököt kérdezem.

Bővebben...
 

Sok képzés rossz hatásfokkal, nem a piaci igényeknek megfelelően történik - Arra bíztatjuk a kormányt, hogy radikálisan nyúljon hozzá a felnőttképzés rendszeréhez

E-mail Nyomtatás

A hírekben hallani, hogy egyre több nyugati cég bővíti magyarországi kapacitását. Viszont arról is panaszkodnak lapunknak a nyugati megyék településeinek polgármesterei, hogy sokszor nincs olyan szakképzett munkaerő, amelyre szükségük van a nagyobb cégeknek. Közben Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány átalakítja a szakképzés rendszerét, és azt tervezi, hogy fokozatosan bevezeti a 9. évfolyamtól kezdődő hároméves szakiskolai képzési rendszert. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét arra kérem, hogy ossza meg olvasóinkkal azt, miért szükséges a szakképzési modell átalakítása, s milyen volt a rendszerváltás után időszak szakképzés-politikája.

Bővebben...
 

Somogy megyei felzárkózás - Az állami fenntartást hatalmas ostobaság államosításnak tekinteni

E-mail Nyomtatás

Majdnem egymilliárd forintos beruházással szennyvízcsatorna-hálózat épül a Somogy megyei Kadarkúton. Az uniós támogatással megvalósuló környezetvédelmi, infrastrukturális fejlesztést szeptember 20-án ünnepélyes „alapcső elhelyezéssel" kezdték meg a somogyi városban.

 

Milyen pályázati pénzekből sikerül megvalósítani?- kérdezem Karsai Józsefet, Kadarkút polgármesterét.

Bővebben...
 

A jövő életformáját teremtik meg Rákosmentén - Budapesten már-már közhelyszerű, hogy az egyik legbiztonságosabb kerület a miénk

E-mail Nyomtatás

Modern kertvárost építenek Rákosmentén, folytatódik a városrehabilitáció, megépül a Rákoshegyet elkerülő Ferihegyi út, új munkahelyi övezetet alakítanak ki az M0-s autóút mentén.

 

Mi minden kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy modern kertváros Rákosmentén, és mi is egy ilyen település ismérve?- kérdezem Riz Leventét a XVII. kerület polgármesterét.

Bővebben...
 

Visszásságok a kvótakereskedelemben

E-mail Nyomtatás

Az emisszió kereskedelemben hatósági ellenőrzést végző felügyelőségek megerősítését szorgalmazta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára egy szeptember 24-ei budapesti rendezvényen. Szerkesztőségünk vendége Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.

 

Kezdjük egy fogalmi tisztázással, már csak azért is, mert környezetünk védelme sajnos nem kap elég teret a napi sajtóban. Azt olvasom, az emisszió kereskedelem fogalma alatt a szén-dioxid-kibocsátási kvóták kereskedelmét értjük. Hogyan is alakul ki a kvóták piaca?

Bővebben...
 

Mini naperőmű Bükkábrányban - A kormányváltás után indult el meredek fejlődési pályán a település

E-mail Nyomtatás

A Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára szerint az a település lehet sikeres Magyarországon, amelyik nemcsak az infrastruktúráját fejleszti, hanem ápolja a történelmi hagyományait is. Tállai András erről szeptember 22-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkábrányban beszélt, ahol mini naperőművet avatott, továbbá átadta az új főteret és a felújított rendőrőrsöt.

Bővebben...
 

700 milliós haszonnal továbbadott Volán-ingatlan - Milliárdos kár érte a társaságot azzal, hogy eladták a telephelyet, majd visszabérelték azt

E-mail Nyomtatás

Összességében milliárdos kár keletkezett a Volánbusznál az ingatlaneladások és a szolgáltatások kiszervezése miatt. Minderről Manninger Jenő országgyűlési képviselőt, a társaság átszervezését vizsgáló bizottság fideszes elnökét kérdezem.

 

Az MSZP szerint semmilyen visszaélésre nem adott lehetőséget a Volánbusz 2003-as átszervezése. Önnek mi erről a véleménye?

Bővebben...
 

A világválság ellenére Csepelen több nagyberuházás is egyszerre zajlik - A kommunista hatalom internacionalista volt, így az ellene való küzdelem is minden nemzet számára példaértékűvé vált

E-mail Nyomtatás

Szeptember 14-én a Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban haranglábat avattak Jerzy Popieluszko lengyel katolikus pap emlékére. Popieluszko atya, aki a Szolidaritás híve volt, 1984. október 19-én Bydgoszczból tartott hazafelé, amikor az autóját ismeretlenek állították meg. Elrabolták, majd összeverték. Megpróbált elmenekülni, de menekülési kísérlete közben megölték. Holttestét néhány nap múlva a Visztula felduzzasztott vizében találták meg. Ma már bizonyos, hogy Popieluszkót a kommunista politikai rendőrség parancsára ölték meg.

Bővebben...
 

A nemzeti reneszánsz történelmi esélye - Beszélgetés Lakitelekről Lezsák Sándorral

E-mail Nyomtatás

Negyedszázada rendezték az első lakiteleki találkozót Lezsák Sándor író-tanár házának udvarán. Idén az évforduló alkalmából ismét lesz egy összejövetel a Lakitelek Népfôiskolán. Az esemény és az évforduló kapcsán beszélgettünk Lezsák Sándorral.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség