Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Interjú

A klímaváltozás erdeinkre gyakorolt hatásai

E-mail Nyomtatás

Országhatárokon túli együttműködés a Kárpát-medence erdeiért

A Kárpát-medence erdeinek védelme és megóvása érdekében a tudományos alapokra helyezett, közös stratégián alapuló együttműködés fontosságát hangsúlyozta Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Konzervatív győzelem

E-mail Nyomtatás

Anyaországunk kormánya a jövő évi országos költségvetésben több mint 12 millió kúna vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá gazdáink és vállalkozóink számára

A jelenleg kormányzó jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyerte meg az előre hozott parlamenti választásokat. A garantált magyar kisebbségi képviselői helyért folytatott küzdelemben Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) jelöltje a szavazatok 53,02 százalékát, míg Juhász Sándor, a Magyar Egyesületek Szövetségének jelöltje a voksok 46,98 százalékát szerezte meg. A frissen megválasztott magyar képviselőt programjáról, a magyar kis iskolák sorsáról és az asszimilációról is kérdeztük.

Gratulálunk a győzelemhez! Mennyire volt kiélezett a verseny a két magyar szervezet között?

– A kampány, a szavazatokért folyó verseny megszokott mederben zajlott, semmilyen törvénysértés nem történt. A választáson a szavazatok arányát viszont már nem nevezném megszokottnak, hiszen rendkívül nagy különbség született a HMDK-jelölt javára. Ismételten megköszönöm a választók bizalmát.

Bővebben...
 

Brüsszel nem tud mit kezdeni a család fogalmával

E-mail Nyomtatás

Zavarba jönnek, ha ezt valahogyan definiálni kell

Király Nóra Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubja alapítója, klubja nevében azt kéri a családoktól, vegyenek részt az októberi népszavazáson, és szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvótára. Támogatják az Apa, Anya, Gyerekek mozgalom, európai kezdeményezést, melynek célja, 1 millió aláírás összegyűjtése, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a család témájával.

Bővebben...
 

Bemutatkoztak Düsseldorfban a hungarikumok

E-mail Nyomtatás

Magyarország a díszvendég a berlini Zöld Héten

Szeptember 8–11. között rendezték meg a II. Düsseldorfi Magyar Napokat, az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosában. Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa által szervezett programsorozat nyitónapján a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd tartott köszöntő beszédet és előadást. Az agrártárca agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Fórum érdeklődésére kiemelte: „közvetlenül nem foglalkozunk üzletkötéssel, hanem megteremtjük a hungarikumok, s azon belül a piacképes áru-termék-jellegű értékek általános promóciójának keretét.”

Bővebben...
 

Eredményes a soproni színházi nevelési program

E-mail Nyomtatás

Kazinczy elvárásának felelünk meg. Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.

A Soproni Petőfi Színház a korábbi évek hagyományához híven az idei évadot is hívó szlogennel látta el, így született a Korok és stílusok elnevezés. Arra ösztönözik nézőiket, váltsanak bérletet, hogy ne maradjanak le egy időutazásról Goldoni és Shakespeare világában. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője kiemelte: Az elmúlt négy évadban megsokszorozódott fiatal nézőink száma. Korábban még csak meg sem fordultak az óvodások a színházban, mára több mint ezer bérletesünk van. Az alsós korosztály hagyományosan színházba járó réteg, az ő körükben is sikerült növelnünk a nézőszámot, s hasonló tendenciát rögzíthetünk a középiskolások esetében is.

Bővebben...
 

Bulis biztonság a bűnmegelőzésért

E-mail Nyomtatás

A diákok többsége nem ismeri a dizájner drogok veszélyeit

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Bulis Biztonság 2016/2017. tanév címmel bűnmegelőzési pályázatot hirdetett iskolások számára. Csete Ágnes rendőr őrnagy: kíváncsiak vagyunk, hogy a gyerekek mennyire figyelnek arra, hogy a családok milyen eszközöket, módszereket alkalmaznak személyük, vagyontárgyaik, ingatlanuk megóvása érdekében.

Mit takar a bulis jelző a pályázat nevében?

– A jelzővel a bulisbiztonsag.hu honlapra utalunk, melyet mi töltünk meg tartalommal. A honlapra pedagógusok, szülők és gyermekek számára teszünk fel bűnmegelőzési anyagokat. Elsősorban a fiatalokra gondoltunk a honlap elnevezésével, életkori sajátosságaiknak megfelelően próbáljuk meg ezeket a témákat feldolgozni. Tesztlapokat, színezőket, játékos feladványokat is megjelenítünk, hogy a diákok kedvet kapjanak ahhoz, hogy foglalkozzanak a bűnmegelőzéssel.

Bővebben...
 

Több mint három éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem

E-mail Nyomtatás

A felmérések szerint a napi fogyasztási cikkeket nem a plázákban vásárolják

A csökkenő személyi jövedelemadó és a mérsékelt infláció miatt a reálbérek is emelkednek, ami szintén a kereslet élénkülését segíti – közölte a Magyar Fórummal Marczinkó Zoltán. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárát arról is kérdeztük, hogy mikor nagyon sokan a plázákban vásárolnak, hogyan lehetséges az, hogy többen keresik fel a kiskereskedőket? A kiskereskedelem is csak modern technikával lehet sikeres?

Bővebben...
 

Előadások Magyarország első közszolgájáról

E-mail Nyomtatás

Közérthetőbb nyelvezettel, a 19. századi magyarról a mai magyarra „fordítottuk” le a Hitelt

Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából programsorozatot szervez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), és a szeptembertől folytatódó Ludovika Szabadegyetem előadásai is az egykori miniszter tevékenységéhez és szellemi hagyatékához kapcsolódnak. Dr. Horváth Attila egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Állam-és Jogtörténeti Intézetének vezetője a szerkesztőségünknek adott interjúban leszögezte: Széchenyi István életművét hungarikumnak minősítették, és munkássága olyan nagyszabású, amelyet meg kell ismertetni a hallgatókkal, s az érdeklődőkkel.

Bővebben...
 

Új oktatási modell a hatvani Boschsal

E-mail Nyomtatás

Nem kötünk kompromisszumokat a minőség rovására

Szeptember 2-án megnyitották a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ első tanévét. Az áprilisban átadott intézménybe 36 hallgató nyert felvételt. „A Bosch Hatvanban több ezer főt foglalkoztat, és több mint tíz éve nagyon jó kapcsolatot ápol a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karával. Sok hallgatónk a Boschnál tölti nyári szakmai gyakorlatát. A hatvani villamosmérnök-képzés a Bosch támogatásával indult el” – emelte ki Dr. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja.

A képzéseket a Budapesti Gazdasági Egyetemmel közösen valósítják meg. A hatvani önkormányzat kérte fel önöket, hogy kapcsolódjanak be a felsőoktatási központ munkájába?

– A hatvani önkormányzat a városban működő Robert Bosch Elektronika Kft.-vel közösen hozta létre a képzési központot, és mind az önkormányzattól, mind a Boschtól érkezett hozzánk felkérés.

Bővebben...
 

Csurgón is érdemes befektetni a sportba

E-mail Nyomtatás

Megemlékezünk a város első okleveles említésének 1000 éves évfordulójáról

Megújult a sportcsarnok Csurgón, a helyi kézilabda alapjait lerakó pedagógusról, idősebb Sótonyi Lászlóról elnevezett létesítményt augusztus 26-án adták át. A sportcsarnok építése és mostani felújítása, bővítése régi vágya volt a kisváros lakosságának. Füstös János, Csurgó polgármestere: eddig elkerültek minket a nagy ipari beruházók, ezért a sport és a turisztika az egyetlen kitörési pontunk.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség