Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Interjú

Fő feladatunk a lignitvagyon hasznosítása

E-mail Nyomtatás

Fenn kívánjuk tartani a bányászati munkakultúrát - és technológiát

A bányásztársadalom ma már nem a múltba tekint vissza, hanem az új megoldásokat keresi, amiben partnere a magyar kormányközölte Aradszki András. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára hozzátette: „olyan bányászati területeket kívánunk támogatni, melyek környezetvédelmi, nemzetgazdasági szempontból is fontosak.”

Bővebben...
 

Aki hagyja a követ beszélni

E-mail Nyomtatás

A művészetben a blöff időszakát éljük

Abban a modernkedő világban, amikor szinte mindenki absztrakt módon alkotott, az ábrázolás marginálissá vált. Szobraim pedig ábrázolnak, érzelmeket, gondolatokat közvetítenek. Ez mostanában sem divatos. Kifejezési formám teljesen egyedi, tehát nagyon könnyen rá lehet jönni arra egy csoportos kiállítás alkalmával, hogy melyik az én szobrom

Bővebben...
 

Emlékezzetek és küzdjetek azért, amiért mi életünket áldoztuk

E-mail Nyomtatás

Küzdjünk a magyar kultúráért, szülőföldünk megőrzéséért, autonómiánkért

Emlékhelyet állítottak a csíki világháborús hősöknek. Az új csíkszeredai emlékművet várhatóan az októberi Millenniumi templombúcsú előtt leplezik le. Darvas-Kozma József pápai káplán, címzetes esperes, plébános, aki különböző forrásokból 105 világháborús hős nevét gyűjtötte össze, kiemelte, hogy nem új keletű az ötlet, hiszen a ’20-as években gyűjtést rendeztek a helyi fiatalok, de a pénz eltűnt.

Bővebben...
 

Összefogtak Kárpátaljáért

E-mail Nyomtatás

Nem tehetjük meg, hogy utalunk egy kisebb-nagyobb összeget, s azt mondjuk, megtettünk mindent

Az ukrán fizetőeszköz erősen devalválódott, a közüzemi díjak folyamatosan emelkednek, ezért a Fidelitas úgy gondolta, hogy nem maradhat tétlen. Folytatjuk tavalyi adománygyűjtő akciónkat, idén a kárpátaljai nehéz sorsú, árva és elhagyott gyermekeknek gyűjtünk – szögezte le Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

Bővebben...
 

Kongresszuson vitatják meg a Székelyföld problémáit

E-mail Nyomtatás

Az autonómiáért folytatott harc eszköztárában a szellemi erőforrásokat is számon tartjuk

Nemzetközi konferenciát szervez 2017 áprilisában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) Székely Tudományos Kongresszus néven. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke kihangsúlyozta: könnyű volt megtalálni a közös hangot szervezetünk és az egyetem tanárai között. Részükről elsősorban nem érzelmi elköteleződésről van szó, hanem nagyon komoly és felelős tudományos hozzáállásról.

Bővebben...
 

Újabb milliárdos támogatás a vidéki életminőség javításáért

E-mail Nyomtatás

A Vidékfejlesztési Programban a központi régió nem mostohagyermek

A mezőgazdasági termelésen túlmenően is lehet olyan tevékenységeket végezni, amelyek kiegészítik a gazdák jövedelmét. Ezeket is támogatjuk a most megjelent pályázattal – emelte ki szerkesztőségünk megkeresésére Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, aki azt is elmondta, hogy „igyekszünk a pályázatokat a lehető legegyszerűbben összeállítani, de mivel nagyon szigorú a pénzügyi elszámolás az Európai Bizottság felé, nem lehet a kiírás szövegét túlzottan leegyszerűsíteni”.

Bővebben...
 

Szakmai kérdésekre szakmai válaszokat kell adni

E-mail Nyomtatás

Alapvetően nem a nagypolitikától várjuk a megoldásokat

Lezárult a magyar szőlő- és borágazati stratégia széles körű társadalmi vitája. Brazsil Dávidtól, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkárától többek közt azt kérdeztük, hogy mire hívták föl a figyelmet a hozzászólók, mely területeket fed le a dokumentum, és mi a garancia arra, hogy a stratégiában foglaltak meg is valósulnak.

Bővebben...
 

Év végére csökkenthet az államadósság

E-mail Nyomtatás

A kedvező gazdasági folyamatoknak köszönhetően bővül a költségvetés mozgástere, ami lehetőséget biztosít a kormány számára a szakpolitikai célok hatékonyabb megvalósítására

Hónapról-hónapra kedvező államháztartási adatokról számolhat be a nemzetgazdasági tárca, ami a magyar reformok eredményeit tükrözi vissza – szögezte le az államháztartásért felelős államtitkár. Banai Péter Benő lapunkkal közölte: az idei kedvezőbb adatok mögött elsősorban a központi költségvetés eltérő kiadási szerkezete (például az uniós programok kifizetéseihez, illetve az adósságszolgálathoz kapcsolódóan), valamint a kedvező reálgazdasági folyamatok és a gazdaságfehérítést célzó intézkedések nyomán jelentkező magasabb adóbevételek húzódnak meg.

Bővebben...
 

Az autonómia a valódi garancia

E-mail Nyomtatás

Az önrendelkezés kivívására csak erős közösségek képesek

A szocialista kormány gyakorlatát megszakítva döntöttünk úgy, hogy a nemzetpolitikai döntések csak a külhoni magyarság szervezeteinek részvételével, javaslataik figyelembevételével születhetnek meg – fogalmazott Dr. Szilágyi Péter. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár felidézte: 2010-ben megkezdődött programok célja a külhoni magyar közösségek megerősítése volt, a 2014-ben indultaké a szülőföldön maradás segítése gazdaságpolitikai eszközökkel. 2017-es, a tervek szerint, a külhoni magyar családi gazdálkodók megerősítéséhez járul hozzá.

Bővebben...
 

Díjazott a kincses félsziget

E-mail Nyomtatás

Célunk, hogy a Tihany a rekreáció, a kultúra és a sport félszigetévé váljon

A Magyar Urbanisztikai Társaság az idei Hild János-díjat Tihanynak adományozta. A rangos elismerést a városépítésben kimagasló eredményeket elért települések önkormányzatai kapják. Tihany a kétezer alatti lélekszámú települések között bizonyult a legjobbnak. Tósoki Imre, Tihany polgármestere közölte: Marketing szempontból is hasznos lehet a díj. Tihany önmagában turisztikai attrakció, ezért szükséges minél több közterület felújítása.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség