Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Interjú

Iskolakezdés együtt!

E-mail Nyomtatás

Személyre szabott segítség

Nem mindennapi látványossággal hívták föl a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei a rászoruló gyerekeket támogató „Iskolakezdés együtt!” segélyakcióra: óriási élőképpel rakták ki az adományvonal számjegyeit. Az 1000 rászoruló gyerek beiskolázását támogató akció a bazilika előtti Szent István téren állt föl augusztus 23-án délelőtt, mind a földről, mind pedig a levegőből egyedülálló látványt nyújtva. Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját arról kérdeztük, mivel töltik meg az iskolatáskákat, hogyan választják ki az 1000 gyermeket, s hogy miként segítenek a határon túli magyar kisdiákoknak.

Bővebben...
 

Pályázati tanácsadói hálózat

E-mail Nyomtatás

Az agrártámogatások minél hatékonyabb eléréséért

A pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg korrekt felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázati tanácsadó hálózatot hozott létre az agrárkamara. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a Magyar Fórummal közölte: minimális, évi 10 ezer forintos regisztrációs díj és képzések mellett vehetnek részt a pályázatírók a programban. A szolgáltatást igénybe vevők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy akár a minősítést, akár a tevékenységi kört, akár a földrajzi működést figyelembe véve válogassanak a pályázatírók között.

Bővebben...
 

Koalíciós megállapodásban rögzítették a választási ígéreteket

E-mail Nyomtatás

Olyan formában fogadták el a dokumentumot, ahogy azt mi javasoltuk. Egyetlenegy vessző sem került ki a dokumentumból

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt megegyezett abban, hogy támogatják az ország szempontjából létfontosságú infrastrukturális beruházásokat célzó projektumokat, ugyanakkor közösen fognak tenni azért is, hogy javítsák a mezőgazdaság helyzetét, a mezőgazdasági termelés feltételeit, a termelők élet- és munkakörülményeit. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője: a VMSZ az egyetlen párt, amellyel koalíciós szerződést kötött a Szerb Haladó Párt, s ez mindenképpen emeli a magyarság és a VMSZ tekintélyét az országban.

Bővebben...
 

Cél a művelődő közösségek szervezése

E-mail Nyomtatás

Az önálló közösségszervező alapszak megalapításával megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a felsőfokú szakemberképzés biztosított legyen a közművelődési szakmában

Azokon a településeken, ahol legalább egy közművelődési szakember dolgozik, sokkal aktívabbak a közösségek. A polgárok kinyilvánítják véleményüket az adott társadalmi folyamatokról, sokkal inkább részt vesznek a közösség kulturális életében, sőt a település fejlesztésében is – közölte lapunk megkeresésére Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár, akit felnőttképzésről, a közösségszervező szakemberek feladatairól és a kulturális közfoglalkoztatási program eredményeiről is kérdeztünk.

Bővebben...
 

Összmagyar ügyet támogatunk

E-mail Nyomtatás

Nemes célra költik az alapítványokba fektetett pénzeket

Magyar nyelvet és kultúrát oktató kurzus indul Brazíliában, ahol a napokban Áder János köztársasági elnök részvételével, nagy érdeklődés mellett rendezték meg a tanfolyamhoz kötődő „II. Magyarok Brazíliában” konferenciát. A kurzus támogatója pedig a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA). Dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank oktatási igazgatója, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke leszögezte: a Magyar Nemzeti Bank pozitív eredménye terhére hozta létre alapítványait. Az alapítványok az alapítói vagyon hozamaiból biztosítják az oktatási programok támogatását.

Bővebben...
 

Puritán térben minőségi előadásokat

E-mail Nyomtatás

Új igazgató a beregszászi magyar színház élén

Kacsur András színművész lett a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház új vezetője. Kinevezéséről július 29-én döntöttek Ungváron. A frissen kinevezett direktor örömmel számolt be terveiről, de nem kendőzte el a nehézségeket sem, és kijelentette: nem szeretném, ha egy politikus, vagy párt kisajátítaná színházunkat. Meg kell őriznünk függetlenségünket, mert a színház nem egy ukrajnai párt fiókintézménye, hanem a nézőkért van.

Bővebben...
 

Elsődleges célunk az áldozattá válás megelőzése

E-mail Nyomtatás

A regisztrált bűncselekmények száma évek óta csökken

A bűnmegelőzést szolgáló szolnoki prevenciós információs iroda nagyban fokozza a megelőzés hatékonyságát. Ezzel bővítve a preventív szolgáltatásokat és a lakossági kapcsolatokat. Milyen kéréssekkel fordulnak az iroda munkatársaihoz, a kábítószer-bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban felvették-e a kapcsolatot a helyi iskolákkal, mit tudnak tenni a polgárok, ha megtámadják őket? – ezekkel a kérdésekkel kerestük föl Fekete Miklós rendőr ezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjét.

Bővebben...
 

Rendkívül kedvezőek a hozamok

E-mail Nyomtatás

Bár az időjárás sajnos idén sem könnyítette meg a gazdák életét

Az országoshoz hasonlóan Hajdú-Bihar megyében is kiemelkedőek voltak a nyári betakarítású szántóföldi növények hozamai – mondta Nagy István az V. Hajdúsági Expon, Hajdúböszörményben. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára érdeklődésünkre elmondta: 2014–2020 között soha nem látott mennyiségű forrás, mintegy 12 ezer milliárd forint érkezik Magyarországra az Európai Unióból. Ebből mintegy 3700 milliárd forint, ami célzottan a mezőgazdaságot és a vidékfejlesztést szolgálja majd.

Bővebben...
 

Regionális turisztikai központ lesz Debrecen

E-mail Nyomtatás

Minőségben és régióban gondolkodunk

Munkacsoportok felállításáról állapodott meg Papp László, Debrecen polgármestere azon a megbeszélésen, amelyet Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztossal és Guller Zoltánnal, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával folytatott. Dr. Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármester asszonya a Magyar Fórum megkeresésére közölte: „Azon dolgozunk, hogy összefogjunk és együttműködjünk a környező településekkel, hiszen Debrecenben úgy gondolkodunk, hogy ami a városnak jó, az jó a szomszédainknak is, és viszont.”

Bővebben...
 

Az emlékév kiemelt célkitűzése a fiatalok megszólítása

E-mail Nyomtatás

Tekintettel az 1956-os magyarországi események nemzetközi hatására, a forradalom alatt, és azt követően elmenekült magyar honfitársainkra, az Emlékbizottság határon túl és külföldön is szervez, illetve támogat rendezvényeket, elsősorban a Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül- közölte Dr.Rétvári Bence államtitkár.

A kormány a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt jelölte ki az évfordulós előkészületek lebonyolítására. Kik tartoznak bele ebbe a közalapítványba?

–A Schmidt Mária professzorasszony által vezetett Közalapítvány célja a tudományos kutatás, valamint a közművelődési, oktatási és a kulturális javak védelmével kapcsolatos állami feladatok ellátása. Gondoskodik a magyar és közép-kelet-európai történelem, politika és társadalom tényeinek kutatásáról és elemzéséről, különös tekintettel az 1917-től napjainkig terjedő időszakra, a diktatúrák történetére és a magyarországi viszonyokra. Elősegíti továbbá a korszakra vonatkozó kutatási eredmények közzétételét, ezeknek a közoktatás, a közművelődés számára való minél szélesebb körű hozzáférhetőségét és támogatja a korszakra vonatkozó történeti kutatásokat is. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából még 2015 őszén Emlékbizottságot hoztak létre, melyet Balog Zoltán miniszter úr elnököl.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség