Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Interjú

Nagycsaládosnak lenni életforma

E-mail Nyomtatás

A CSOK előtt nem vállalt szerepet az állam az otthonteremtés területén, a devizahitelezés jellemezte az időszakot

Nem győzködéssel, hanem tartalmi, valós és működő példánkkal szeretnénk bíztatni azokat, akik gyermekvállalás előtt vagy a több gyermek vállalásának döntése előtt állnak: van okuk a bizalomra –szögezte le Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Elnök Asszonyt megértük, közölje olvasóinkkal, miért érdemes csatlakozni egyesületükhöz, mennyire erős az anyaság, a házasság és az élet értékének tisztelete társadalmunkban, s elégedettek-e a kormány népesedés-és oktatáspolitikájával.

Mennyiben változott meg a NOE feladata tavasztól, mikor önt választották az egyesület elnökének? A cél eléréséhez szükséges eszközökben sem lesz változás?

–A NOE fő feladata változatlan: a nagycsaládos értékek képviselete, az anyaság, a házasság, és az élet értékének tisztelete, a jövő generációiért érzett felelősség, valamint a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A hangsúlyok és az eszközök azonban változnak. Fontos, hogy a NOE minden esetben valamiért és nem valami ellenében végzi tevékenységét. Nem gondoljuk, hogy bárkinél különbek lennék azért, mert több gyermeket vállaltunk, azt azonban igen, hogy érdemes ennek örömét, valóságát megmutatnunk, annak érdekében, hogy mindazok, akik ezt megtehetik, egyre többen válasszák a nagycsaládos életformát. Az egyesületen belül – úgy érzem – hogy annak az ideje jött el, hogy egyre többet legyünk egymás társaságában, egyre többet figyeljünk egymásra, hogy minél élőbb, minél izgőbb-mozgóbb közösség legyünk, hiszen a gyermekvállalás, a gyermekek szeretete köt össze bennünket, s ez egy nagyon erős kötelék, nagyon erős kohézió. Ezért sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a közösségi programok, hogy ne csak a vezetők érezzék, hogy érdemes ide tartozni, hanem minden tagunk.

Bővebben...
 

Az orosz embargó az export közel felét érintette

E-mail Nyomtatás

Magyarországnak sikerült az egyéb piacokon adódó lehetőségek kihasználásával az agrártermékek kivitelének növelése

A magyar–orosz mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés helyzetét, valamint a további együttműködés lehetőségeit vizsgálta meg Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese és Jevgenyij Vasziljevics Gromiko, az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettese Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban. Dr. Nagy István miniszterhelyettes leszögezte: az élő állatok, a gabona és olajos magvak, a hús-, gyümölcs- és zöldségkonzervek, a zsír, az ásványvizek, a fűszerek, valamint a takarmány nem esnek az embargó alá. Az oroszok a magyar vetőmagok, kertészeti szaporítóanyagok, illetve tenyészállatok iránt érdeklődnek. A bor, az élő pulyka, kacsa és liba esetében Oroszország potenciális felvevőpiac lehet.

Bővebben...
 

Már a gimnazisták is szolgálnak és védenek

E-mail Nyomtatás

Diákok segítik a rendőrök munkáját Baranyában

Közösségi szolgálatra jelentkező középiskolás diákok számára tartott képzést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Selényi Miklósné rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt előadója elmondta, hogy a hozzájuk jelentkező diákok szimpatizálnak a rendőrséggel, sokan azért is jelentkeznek ide, mert a későbbiekben rendőrök szeretnének lenni. Nagyon sokan úgy távoztak tőlük tavaly, hogy bár teljesítették az előírt 50 órát, visszatérnek idén is, és nem bánják, ha nem kapnak ezért semmiféle jutalmat, elismerést.

Bővebben...
 

A polgárőrség aranykora

E-mail Nyomtatás

A határ védelmére vendégpolgárőr szolgálatot szervezünk

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a lakosság döntő többsége elismeri a polgárőrök munkáját – közölte a Magyar Fórummal Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, s hozzátette: az elmúlt 4-5 évben több költségvetési támogatást kapott a polgárőrség, mint összesen az azt megelőző 20 esztendőben.

Június 18-án tartották a XXII. Országos Polgárőr Napot. Miért éppen Sopronra esett a választásuk?

A helyszínre pályázatot írtunk ki, s ezt Sopron nyerte meg. Idén 25 éves a polgárőrség, s ennek jegyében szerveztük meg ezt a rendezvényt. Kedveskedni is szerettünk volna a „leghűségesebb városnak”. Sopronban nagyon erős polgárőr egyesület működik, melynek köszönhetően sokkal jobb az átlagosnál a város közbiztonsága. Ezek azok a tényezők, amelyek Sopront kiemelték a pályázók közül.

Bővebben...
 

Együtt zenélünk, együtt sportolunk

E-mail Nyomtatás

Úgy érzem, hogy Erdély az egyik, Felvidék a másik hazám

Mikor elvállalok egy felkérést, kutatómunkát végzek. Megpróbálom beleélni magam az adott figurába, s elképzelni, hogy az a szereplő a mű történetének idejében mit hallhatott, láthatott, mit érezhetett, kik vették körül. A Székelyfonó esetében pedig a népdalok feltörnek belőlem – akár tudattalanul. Válaszúton is voltam népzenei táborban, lehetett ott népi hegedűn is tanulni, de ettől ódzkodtam, igaz nagyra tartom ezt a hangszert és művelőit, mert elrontaná a technikámat. Nagy élményt jelentett a Kallós Zoltánnal való találkozás, édesapám őt is jól ismerte. Édesapám több népdalt gyűjtött, melyeket a Magyar Tudományos Akadémia őriz. Amikor az ELTE-n tanultam, végeztem nyelvjárás-kutatást is a Csallóközben, s ez az anyag is megtalálható az MTA-ban.

Bővebben...
 

Sokan kiegyeznének ezzel az eredménysorral

E-mail Nyomtatás

A világklasszis kapuvédő sikeresnek ítéli a Veszprém szezonját

Rendkívül sikeres idény zárt az MKB Veszprém kézilabda-csapata. Megnyerte a SEHA Ligát, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is, a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt vívhatott és csupán hétméteresekkel maradt alul a végső győztes, lengyel Kielce ellenében. Amilyen sikeres volt a veszprémi év, annyira felemásra sikeredett a férfi válogatott szereplése, hiszen a gyenge eredménnyel zárult Európa-bajnokság után nemzeti együttesünk Szerbiát kiütve kvalifikálta magát a jövő januári világbajnokságra.

A mögöttünk hagyott idény értékelésére a válogatott és a Veszprém világklasszis kapusát, Mikler Rolandot kértük fel.

– A klub- és a válogatott vonatkozásában is aktuális a kérdés: milyen érzésekkel tekint vissza az idényre annak fényében, amit elértek idén?

– Elsőként a klubszereplésről beszélnék. Azt hiszem, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy abszolút sikeresnek könyvelhető el a most véget ért szezon. Utólag visszatekintve hosszú, tartalmas idényen vagyunk túl. Ahogyan az évről évre lenni szokott, ezúttal is sok helyen kellett helytállni párhuzamosan, ami úgy pszichésen, mint fizikailag roppant megterhelő volt. Ami az eredményeket illeti, van mire büszkének lenni, hiszen a négy sorozatból hármat megnyertünk, a negyedikben pedig döntőt játszottunk. Szerintem nagyon sokan kiegyeznének egy ilyen eredménysorral, és ez még akkor is igaz, ha természetesen valamennyiünk számára nagyon fájó, hogy az BL-t nem sikerült megnyernünk.

Bővebben...
 

A gyermekszegénység visszaszorítása

E-mail Nyomtatás

Jelentősen bővítettük az ingyenesen étkezők körét

A „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság június 10-ei ülésén a hazai és uniós finanszírozású programokról, a Családi otthonteremtési kedvezményről, valamint az Egyenlő esélyt a gyermekeknek című jelentésről egyeztettek a bizottság tagjai. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, akit többek közt arról faggattunk, , hogy beváltotta –e a hozzá fűzött reményeket az öt éve elfogadott Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia, milyen intézkedésekkel érhető el, hogy csökkenjen a szegény családban felnövekvő gyermekek száma, s melyek a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia céljai, elemei.

Bővebben...
 

A kínai fél nyitott a magyar technológiák és termékek behozatalára

E-mail Nyomtatás

Hazánk a kínai kultúra népszerűsítésével, illetve kínai nyelvoktatással foglalkozó állami hátterű Konfuciusz Intézetek világhálózatában is fontos szerepet tölt be


Magyarország mezőgazdasági prémium termékekkel, a gazdaságfejlesztésben és az okos városépítési programokban használható legkülönbözőbb innovatív megoldásokkal, technológiákkal keresi a szorosabb együttműködés lehetőségét a közép-kínai Hupej tartománnyal –szögezte le Szabó László. Miniszterhelyettes urat arról is faggattuk, hogy milyen a híre Hupejben a magyar áruknak, a magyar kis-és középvállalkozások is tudnak-e kereskedni Kínával, mi egy okosváros feladata, s hogy mennyi kínai regionális központ működik Magyarországon.

Bővebben...
 

Nem hagyjuk, hogy szőnyeg alá söpörjék a magyarellenességeket

E-mail Nyomtatás

Az uniós tagállamok kisebbségvédelme hidegen hagyja az Európai Parlamentet

A március 13-án Ungváron történt szélsőséges ukrán nacionalista szervezetek felvonulása és magyarellenes megnyilvánulásai kapcsán Bocskor Andrea, Pelczné dr. Gáll Ildikó és Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői, írásbeli választ igénylő kérdést intéztek az Európai Bizottsághoz. Bocskor Andrea kárpátaljai európai parlamenti képviselő: amint kiderült a Federica Mogherini alelnök asszony által írt válaszból, nemcsak, hogy a Porosenko elnök által vállalt kötelezettségek és az alkotmány szerint illene betartani a kisebbségek jogait, hanem a társulási szerződés része is, hogy az emberi jogokat, és az alapvető szabadságjogokat – ebbe beletartoznak a kisebbségek jogai is – tiszteletben tartják Ukrajnában.

Az incidens márciusban történt. Miért vártak a kérdés megfogalmazásával több mint két hónapot?

–A kérdés megfogalmazásával nem vártunk ilyen sok időt, a válasz érkezett meg két hónap elteltével. A kérdést és a tájékoztatást az esetről megírtuk az Európai Bizottságnak az incidenst követő héten. Március 15-én Kárpátalján tartózkodtam, s akkor értesültem erről a szégyenteljes rendezvényről, s azután határoztunk úgy, hogy mindenképpen az uniós döntéshozóknak is tudniuk kell erről az eseményről.

Bővebben...
 

Újjászületett a kőbányai Újhegyi sétány

E-mail Nyomtatás

Riogatja A Város Mindenkié csoport a Hős utcai telep lakóit

Közösségi házat építettünk, a kicsiknek játszótér, az idősebbeknek, felnőtteknek, sportolni vágyóknak fitneszpark készült. Olyan felújítást végeztünk, ami elősegíti a közösség életét – számolt be örömmel a fejlesztésekről Kovács Róbert Kőbánya polgármestere, aki a nehézségekről is szólt, így a Hős utcai telep áldatlan állapotáról, a hajléktalan-ellátásról és az illegális szemétlerakóról.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség