Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Interjú

OEP-átalakítás kérdőjelekkel

E-mail Nyomtatás

A folyamat részletei még nem ismertek, az okokat sem látjuk tisztán

 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kifejezetten hatékonyan és stabilan működik, részt vesz az ellátásszervezésben, a döntés-előkészítésben, ezért nem tartjuk indokoltnak önállóságának megszüntetését – mondta lapunknak Dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség tanácsadó testületének elnöke, aki szerint a hivatalos döntés megszületése után a szolgáltatóknak és a Kórházszövetségnek azt kell megvizsgálniuk, hogy az új rendszerben miként lehet a legoptimálisabb működési feltételeket biztosítani.

Bővebben...
 

Legalább az iskolák működtetése maradjon nálunk

E-mail Nyomtatás

Bevételeink jó része az idegenforgalomból származik

 

Az lenne a jó, ha minden önkormányzat önmaga dönthetné el, hogy képes-e fenntartani az iskoláit. Természetesen, csak akkor, ha kapnak elegendő pénzt a fenntartáshoz – véli Keszey János polgármester. Balatonalmádi településvezetőjét arról is kérdeztük, mire pályáznak a mostani uniós ciklusban.

Bővebben...
 

Új fejlesztéspolitika

E-mail Nyomtatás

Célunk, hogy a magyarországi gazdaság a saját lábára álljon

 

Olyan fejlesztéseket kell támogatnunk, amelyek hosszabb távon hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, ezáltal újabb munkahelyek létrehozásához, illetve olyan adóbevételek megteremtéséhez, amelyek lényegesen csökkentik a magyar fejlesztési politika külső függőségét – közölte szerkesztőségünkkel a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Csepreghy Nándort arról is kérdeztük, hogy milyen feltételek mellett tudnak a hazai vállalkozások felzárkózni nyugat-európai versenytársaikhoz 2020-ig.

Bővebben...
 

Ösztöneimre hallgatok

E-mail Nyomtatás

Rendszeresen úszom, erősítő gyakorlatokat végzek

 

A színészek képesek magukat lelkileg gyógyítani. Különféle figurákat játsszunk, és amikor nagyon nehéz a szerep, azt átéljük. Utána szükséges a kikapcsolódás, a felüdülés. Egyetlen egy előadás után sem esem depresszióba. Amennyiben a néző azt érzékeli, hogy pontosan láttatunk valamely őt is érintő problémát, úgy érezheti, hogy nincs egyedül. Az ilyenfajta közösségélmény által a színház gyógyító lehet.

Bővebben...
 

Iskola a szórványban

E-mail Nyomtatás

Identitáserősítő programokat valósítunk meg

 

Erdei Ildikó, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatója: a szórvány nem feltétlenül jelent hátrányt. Határ menti településként több kultúrát ismerünk, diákjaink jól beszélnek három-négy nyelven. Iskolánkban angol és német nyelvű oktatás folyik. Fel akarjuk mutatni, hogy a szórványban is lehet teljes értékű magyarként élni.

 

A Szórvány Alapítvány, az Esélyt a Szórványnak Alapítvánnyal közösen, műhelytanácskozást hívott össze május 6–7-én Temesváron. Igazgatónő is részt vett ezen az eseményen. Miről szólt ez a rendezvény?

 

– A tanácskozáson a magyarországi Nagybánhegyes községben kialakítandó diáktábor és szórványház programjairól tárgyaltak azok az oktatásügyben tevékenykedő civil szervezetek, alapítványok és az iskolák vezetői, akik jó gyakorlatokat valósítottak meg. Olyan koncepció kialakításán dolgoztak az esemény résztvevői, mely felvázolja, milyen szerepe lehet egy szórványháznak, és milyen programokkal lehet segíteni a szórványban élő magyarságot.

Bővebben...
 

Titkos tárgyalások és kockázatok

E-mail Nyomtatás

Az EU nagy államai több előnyt tudnak kovácsolni az egyezményből, mint a periférián lévők

 

Titkosak a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatos tárgyalások, ezért az iparágak szereplői képtelenek felkészülni a változásokra – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A kereskedelem előtt álló korlátozások lebontásának egyértelmű nyertese a fogyasztó, de csak addig, míg el nem veszti munkahelyét – hívta föl kockázatokra a figyelmet Dr. Parragh László.

Bővebben...
 

Sokat nyer a baromfiágazat az áfa-csökkentéssel

E-mail Nyomtatás

A fogyasztók 87%-a választja a Magyar Baromfi Védjeggyel ellátott termékünket

 

A Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója megkeresésünkre közölte: az adómérséklés javíthatja a hazai baromfi- és tojástermelés értékesítési pozícióit, mivel hozzájárulhat a piac tisztulásához és visszaszoríthatja az árletörő hatású importot, főleg az étkezési tojás esetében. Csorbai Attila többek közt azt is elmondta, hogy hazánk elég nagy baromfihús előállító ország ahhoz, hogy saját ellátásán túl exportra is termeljen.

Bővebben...
 

A Cívisvárosból Minnesotába

E-mail Nyomtatás

Az A-csoportos vb-n fenomenálisan védő Vay Ádám az NHL-be szerződött

 

Három hónappal ezelőtt még kimaradt az olimpiai selejtezőn jégre lépő válogatottkeretből, csak a lelátóról szurkolhatott társainak. A szentpétervári A-csoportos világbajnokságra azonban ő is utazott, és hol máshol, mint Kanada ellen kapott először lehetőséget. Már ott is jól teljesített, ám amit a későbbi világbajnok, Finnország ellen művelt, az valóságos csoda volt. Nem véletlen, hogy a világ legerősebb bajnokságának (NHL) több csapata is ajánlatot küldött számára, ezek közül végül kanadai származású válogatott csapattársa, Frank Banham javaslatára a Minnesota Wild mellett döntött.

Bővebben...
 

Hármas védelmi rendszert építettünk ki

E-mail Nyomtatás

Egyetlen migráns se tartózkodjon jogellenesen az országban

 

Kontrát Károly a Magyar Fórummal közölte: az országgyűlés által elfogadott jogi védelmet a leginkább érintett határszakaszokon műszaki határzárral és élőerős védelemmel tettük teljessé. A rendőrségen belül határvadász századok jöttek létre. Több ezer egyenruhást vezényeltek délre, hogy megvédjék a magyar államhatárt. A belügyi tárca miniszterhelyettese kiemelte, hogy Brüsszel nem védett meg bennünket, sőt kiszolgáltatottá akart tenni.

 

Mit tartalmaz az a törvényjavaslat, amit a Belügyminisztérium terjesztett a parlament elé az országhatár jogi védelmének megerősítése érdekében?

 

–A törvényjavaslat alapján azok a migránsok, akiket a határvonalától számított 8 km-es sávon belül a rendőrség feltartóztat és az államhatár védelmét nyújtó létesítmény kapuján átkísér, lehetőségük van a törvényeknek megfelelően a menedékkérelem benyújtására. Ennek egyetlen fontos feltétele van, mégpedig az, hogy az illegális határátlépés során ne merüljön fel bűncselekmény elkövetésének a gyanúja. A célunk az, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen az országban. Minden kérelmező ügyében gyors döntés születhessen.

Bővebben...
 

Adják vissza a fővárosiaknak az Alstom-pénzeket

E-mail Nyomtatás

Szocialisták, szabaddemokraták, liberálisok – egy kalap alá valók. Együtt tették tönkre az országot és sodorták Budapesttel együtt a szakadék szélére

 

Nagy-Britannia bűnüldöző intézményétől, a Jelentős Csalások Elleni Hivataltól információ érkezett arról, hogy a 2002 májusa és 2004 szeptembere között hivatalban lévő magyar miniszterelnök, Medgyessy Péter cége feltűnően nagy összegű pénzátutalásokban részesült 2007 és 2010 között az Alstom nevű, franciaországi központú multinacionális nagyvállalattól. Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármester mennyire érintett ebben az ügyben? Elképzelhetőnek tartja, hogy Demszky és több egykori budapesti vezető még csak nem is tudott a vesztegetési botrányról? Igaz, hogy a főváros jelentős összeget fizetett még az első szerelvény leszállítása előtt, vagyis kifejezetten rossz szerződést kötött a francia céggel? Simon Gábor érintettségét is tisztázni kéne? Aki válaszol: Dr. Kocsis Máté a Fidesz budapesti elnöke

 

Szinte minden sajtóoránum Medgyessy felelősségét hangoztatja. Mennyire sáros a hajdani szocialista miniszterelnök az Alstom-botrányban?

 

–Itt nemcsak Medgyessyről van szó, ez a szocialista kormányok korrupciós botránya. Ilyen horderejű ügynél százmilliós kenőpénzekről másoknak is tudniuk kellett, főleg, hogy a pénz nagy részének nyoma sincs. Pedig lennie kell valahol.

 

Csak a jegybank botrányáról akarják elterelni a figyelmet – evvel védekezett Medgyessy Péter, miután kiderült, hogy családi cége majdnem kétszázmillió forintot kapott a francia Alstomtól, amikor az metrószerelvényeket adott el Magyarországnak. Mi erről a véleménye?

 

–A megjelent hírek szerint Medgyessy nyakig benne van egy hatalmas korrupciós botrányban, és ki tudja, mire derülhet még fény a hatóságok vizsgálata során. Nem csoda, hogy ennyire kétségbeesett.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség