Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Akkor lettem MIÉP-es, amikor sokan elfordultak a párttól

E-mail Nyomtatás

Zalkod egy festői fekvésű zsákfalu Sárospatak közelében, a viszonylagos elzártság minden előnyével és hátrányával. Ebben a községben indul MIÉP-es képviselőjelöltként Zsignár István.

 

– 1972-ben születtem Miskolcon művésztanár szülőktől. 1990-ben a diósgyőri Kilián György Gimnáziumban érettségiztem. Ezután különféle munkahelyek és iskolák között ingázva szakács és méhész szakvizsgát, valamint középfokú angol-nyelvvizsgát tettem. Szülővárosommal szemben kialakult ellenszenvem és a természet iránti rajongásom rendszeresen vidékre hajtott. 1997-ben németországi munkavállalásommal sikerült anyagilag megalapozni falura költözésemet. 1998-ban házat vásároltam nagy kerttel Zalkod községben. 1990-ben a zalkodi árvízvédelmi töltésépítést megelőző régészeti feltárások adtak munkalehetőséget, így le is költözhettem a faluba. Ezzel véget ért miskolci, és elkezdődött a reményekkel teli zalkodi életem. Az ásatások befejeződése után az önkormányzat kínált munkalehetőséget. Ezzel párhuzamosan lassan, de fokozatosan fejlesztgettem saját kis gazdaságomat. 2006-ban megnősültem, két kedves kisfiam van e frigyből.

 – Mióta rokonszenvezik a MIÉP törekvéseivel?

 

– A MIÉP-hez akkor fordultam, amikor sokan elfordultak tőle, 2002-ben. Felvettem a kapcsolatot a MIÉP sárospataki szervezetével. 2005. január 1-jétől pedig tagja is lettem a pártnak.

 

– Otthonában, Zalkodon indul képviselőként. Mit érdemes tudni erről a kis községről?

 

– Zalkod kihalóban lévő település. 50 év alatt ötödére csökkent a lélekszám, jelenleg körülbelül 250 lélek. Ennek nyolcvan százaléka időskorú, 95 százaléka inaktív. Zsákfalu, 1945 óta sodródik, a kitanult fiatalok elhagyják, nem tud saját felelős vezetőréteget kitermelni.

 

– Milyen programmal igyekezne változtatni, javítani a helyzeten?

 

– A település hosszú távú fennmaradásához erkölcsi és anyagi injekcióra lenne szükség. Eddigi vezetői erkölcsileg rombolták – talán nem készakarva, csak tudatlanságból. Az új testület legfontosabb feladata a „hogyan” folyamatának megtalálása. Erre érzek indíttatást; teszem majd ezt a testületben, vagy azon kívül. Úgy gondolom, a MIÉP általános jelszava – Megmaradni, Gyarapodni, Visszaszerezni! – Zalkodon is igaz és alkalmazható.

 

– Milyen esélyekkel száll ringbe?

 

– 2007 áprilisától 2010 augusztusáig a község falugondnoka voltam. Itt szerzett tapasztalataimat egész bizonyosan hasznosítani tudnám képviselőként is. A mindennapi kapcsolattartás során ismertem és szerettem meg a falu népét, s szedtem össze a régi paraszti kultúra morzsáit, amire a jövőt kell majd alapoznunk. Hogy e rokonszenv kölcsönös-e, kiderül majd az önkormányzati választásokon. Ugyanakkor jó reményekre ad okot, hogy az önkormányzatban való részvételre nem is magam jelentkeztem, hanem felkértek, és nagyon sokan felajánlották az ajánlószelvényüket is.

 

Kovács Attila

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség