Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Büszkén vállaljuk hovatartozásunkat

E-mail Nyomtatás

A MIÉP egyik igazi fellegvárának számít a kedves kis bihari község, Báránd. Kikerülhetetlen, ha az ember Székelyföld felé veszi az irányt, hiszen a fő közlekedési út áthalad a településen. A kiváló mezőgazdasági területen fekvő Bárándon ezúttal két képviselőjelöltet állított a MIÉP, amelynek színeiben ezúttal Baranyai Árpád és a Budaházy Áron méreti meg magát.

 

– Ahogy az a jelöltek esetében lenni szokott, önöknél is kezdjük a bemutatkozással.

 

– Baranyai Árpád: 1975-ben születtem, Püspökladányban. 1996 óta élek Bárándon, feleségemmel, Anitával és négy gyermekemmel, Árpáddal, Csengével, Nimróddal és Bulcsuval. Kereskedelmi és vendéglátó-ipari szakközépiskolát végeztem, és műszaki cikk eladói képzettségem is van. Tíz éve vezetek egy sörözőt Bárándon, saját vállalkozásként. A bárándi MIÉP-alapszervezet alapítójaként 2000 óta vagyok a nemzeti radikális párt tagja. Kötődésem elsősorban érzelmi alapú, magyar érzelmű kötődés!

Budaházy Áron: 1979-ben születtem Budapesten. Bárándhoz édesanyám révén van kötődésem, ő a település szülöttje, de a kommunista diktatúra miatt fiatalként el kellet hagynia a falut. Én a rendszerváltozás óta tartózkodom rendszeresen Bárándon, ahol a visszakapott családi földbirtokon gazdálkodom. Mezőgazdasági gépészmérnök és logisztikus, valamint logisztikai és szállítmányozási menedzser-képesítéssel rendelkezem. A MIÉP megalakulása óta nem láttam más olyan politikai erőt, amely olyan következetesen kiállt volna a magyar nemzet érdekei mellett, mint ahogy azt Csurka István pártja tette.

 

– Kistelepülés révén vélhetően közös programmal indulnak. Mik a legfontosabb sarokpontjai ennek?

 

– Baranyai Árpád: A bárándi MIÉP-alapszervezet elsősorban egy biztonságos, élhető közösség megteremtését tűzi ki céljául, a falu jelenlegi gazdasági lehetőségeinek figyelembevételével. Programunk a mindennapos, helyi problémákat helyezi előtérbe és nem tartalmaz kivitelezhetetlen ötleteket, vagy jól hangzó, de megvalósíthatatlan álmokat. Az első és talán legfontosabb szempont a közbiztonság javítása. Létre kell hozni a Faluőrséget, mely a jelenleg is működő Polgárőrséggel összefogva biztosítaná a bárándiak nyugodt nappalait és éjszakáit, személy- és vagyonvédelmét. A Faluőrséggel egyidejűleg szükséges egy önkéntes alapú Mezőőrség életre hívása, melyhez a falu határát és

a kiskerteket jól ismerő, a saját árnyékuktól meg nem ijedő, gazdálkodók és vadászok segítségére számítunk. A fentiek alapján a kiskertek biztonságának megteremtése biztosítja, hogy újra „azok arassanak, akik vetettek”!

 

– Az önök vidékén messze földön híres, kiváló minőségű termőtalaj található. Milyen mezőgazdasági vonatkozású elképzeléseik vannak?

 

– Budaházy Áron: A biztonságos körülmények között való termelés lehetőséget ad arra, hogy községünk közel önellátóvá váljon az alapvető élelmiszerek vonatkozásában. A helyben megtermelt jó minőségű élelmiszerek nem csak a belső piacot élénkítik, hanem nagyban hozzájárulnak az egészséges élethez. Az őstermelők, a kis- és közepes vállalkozások által előállított mezőgazdasági termékek országos és külhoni piacra jutását községi szinten elő kell segíteni. Így többszörösen növelhetjük a falu bevételeit, és öregbíthetjük községünk hírnevét. A helyi vállalkozásokat segíteni kell a munkahelyteremtésben, és előtérbe kell helyezni a községi feladatok megoldásában. A helyi beruházásokat lehetőség szerint helyi munkaerővel kell megvalósítani.

 

– A szociális ellátottság terén hogy állnak?

 

– Baranyai Árpád: Ezen a területen is van változtatni való. Szükséges lenne a közmunkaprogram átszervezése oly módon, hogy a közmunkások kisebb szakmai csoportokban, maguk közül választott csoportvezetők irányításával különböző célfeladatokat lássanak el. Ilyen feladatkörök lehetnek például az idősek és betegek segítése az olyan napi tennivalók elvégzésében, mint tüzelő-előkészítés, bevásárlás, udvar-karbantartás. A község vízelvezető árkainak karbantartása azokon a helyeken, ahol azt a tulajdonos kora vagy egészségi állapota miatt nem tudja elvégezni. Községünk parkjainak rendben tartása és szépítése szintén megoldható lenne ily módon.

 

– 2002-ben egy, 2006-ban pedig két MIÉP-es jelölt került be a bárándi testületbe. Idén milyen eredményre számítanak?

 

– Budaházy Áron: Annak ellenére, hogy a hat bárándi képviselő- helyért húsz jelölt indul, nagy reményekkel nézünk a választások elébe. A MIÉP Bárándon hagyományosan erős, az országos eredménynél sokkal jobban szokott szerepelni. Emiatt úgy gondoljuk, hogy MIÉP-es jelöltként jó esélyekkel indulunk. Továbbá az is segítségünkre lesz, hogy sikerült létrehozni egy olyan összefogást, melyben a teljes jobboldal képviselteti magát. Sajnos a választókat megzavaró módon, sokan „függetlenként” indulnak, csak éppen azt nem lehet tudni, hogy kitől és mióta függetlenek ezek a jelöltek. Mi büszkén vállaljuk hovatartozásunkat, mert szerintünk nem szégyen magyarnak lenni, és kiállni az igazság és az élet mellett.  Az elmúlt nyolc év magyarságellenes politikája sem tudta meggátolni Báránd fejlődését, így hitünk szerint a jelenlegi nemzeti kormányzás lehetővé teszi településünk további töretlen gyarapodását. A fenti program közösségünk érdekeinek képviseletében készült, ennek alapján kérjük a Tisztelt Választópolgárok szíves támogatását, hogy meg is valósulhasson! Bízunk abban, hogy a bárándi választóknak október 3-án a helyén lesz a szívük, és jó szokásukhoz híven túlnyomó részt a jobboldal jelöltjei mellett teszik le voksukat!

 

Kovács Attila

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség