Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Ki legyen?

E-mail Nyomtatás

Szerintünk az új magyar alkotmánynak, még akkor is, ha ez ellentétben áll az elavult liberális európai kritériumokkal, lehetővé kellene tennie a Magyar Nemzeti Bank számára a  nemzet előtt álló elodázhatatlan feladatok, mint például az árvízvédelem és a víztározók építése, vagy a fiatal családok földhöz juttatása gyermekvállalás fejében a pénzkibocsátást. A mai meghaladott, liberális, csak a hitelt nyújtó bankok érdekeit tekintő szabályozás és az elmélet szerint ez azért tilos, mert inflációt gerjeszt. Lehet, azonban az állam az inflációt is szabályozhatja, kordába szoríthatja. A növekedéshez mindig szükséges egy adag infláció. S az mégiscsak lehetetlen, hogy egy egyöntetű akaratú nemzetet valamely idegen érdekű pénzpolitika megfosszon a növekedés és rendteremtés lehetőségétől, és különféle ráerőszakolt restrikciókkal az elfogyásra és életterének feladására kényszerítsen.

 A nemzetközi válság, amelynek eredete, kialakulása mindenekelőtt bankárok felelőssége és egy korlát nélküli, ellenőrizetlen pénzpolitika eredménye, megfosszon társadalmakat a kibontakozás lehetőségétől és a kamatrabszolgaság jármába döntse őket.

Ma a Magyar Nemzeti Bank Gyurcsányék által székbe ültetett elnöke sérelmezve, hogy csak havi kétmillió lett a fizetése, feljelenti az országot, az új kormányt a nemzetközi fórumokon és kárt okoz a nemzetnek. Miért kell ezt eltűrni? Kicsoda ez az ember, s milyen különös védelem illeti meg? Helytartó talán?

Mi arról, ha az új alkotmány lehetővé teszi, szívesen elvitatkozgatunk, hogy az ötvenezer forintoson ki legyen, Táncsics ,vagy Istóczy, s kompromisszumra is hajlandók vagyunk. De a magyarság nemzeti érdekű gazdálkodásának igényéből, tekintve, hogy ez létszükséglet, nem engedhetünk.

Hiteleinket, ezt a kormány is megmondta, minden erőnket megfeszítve törlesztjük, noha nem mi vettük fel, s akik felvették, ellopták, de a nemzeti érdekű pénzpolitika megteremtéséből semmilyen engedmény nem tehető. Emögött vasárnap egy emelkedő nemzet kíván felsorakozni.

 

Csurka István

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség