Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Nem felejtünk

E-mail Nyomtatás

Ezt írták Csatáry László ajtajára a kivonuló tiltakozók. Csatáryról a The Sun című brit szennylap írta meg, hogy háborús bűnös, hogy 15 000 zsidó kegyetlen kiirtásáért felelős. Engedjék meg, hogy legalább – amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik – kétségeimnek hangot adjak. Hogyan lehetséges, hogy miközben évtizedek óta üldöznek mindenkit, akinek csak köze volt a második világháborúban a németekhez, ezenközben egy 15 000 ember haláláért felelős ember csak úgy éldegélhetett Budapesten? Miközben Rajkék – hogy aktuálisak legyünk – Nyirőt kétszer is megpróbálták kikérni a Szövetséges Ellenőrző Bizottságtól, holott egyetlen ember haláláért sem felelős, csak úgy megfeledkeztek volna egy tömeggyilkosról. Mindenestre furcsa, pedig a 97 éves Csatáry ajtajára ezért írták – természetesen angolul –, hogy nem felejtünk.

 Ami azt illeti mi sem. Nehezen tudom elfelejteni, hogy először 1921-ben a románok semmizték ki a családom egyik felét, majd 1948-ban Rákosiék a másikat. Nehezen tudom elfelejteni, hogy rokonaim egy jelentős része kimenekült Amerikába, akik itthon maradtak, azok közül jó néhányat börtönbe zártak, csak azért, mert katonák voltak. Még csak nem is magas rangban. Nehezen tudom elfelejteni a Kistarcsáról, Recskről és az Andrássy út 60-ról hallottakat. Nehezen tudom elfelejteni, hogy a Biszku Béláknak semmi bajuk sem lett, sőt életük végéig kapták a kiemelt nyugdíjat. Nehezen tudom elfelejteni, hogy szadista ávós pribékeknek politikai és családi képviseletük volt a parlamentben 1990 után. Nehezen tudom elfelejteni Heller Ágnes szavait, hogy aszongya: legyen rövid az emlékezetetek.

Természetesen, csak amikor kommunista avagy zsidó bűnökről beszélünk. Amikor a zsidók elleni bűnökről van szó, akkor nem felejtünk.

Így. Az ügynek van persze egy másik, aktuálpolitikai oldala is. Miért jelenik meg a The Sunban ez a sztori? Ki a rossebet érdekel Angliában, hogy Budapesten él egy 97 éves ember, aki talán részt vett 57 évvel ezelőtt az amúgy valóban felháborító kitelepítésekben. Milyen üzleti érdeke fűződik a The Sunnak ehhez a sztorihoz? Ki vesz meg egy lapot Angliában ezért? A Sun cikkét lényegében tekinthetjük szponzorált cikknek is, így a cikk alá odakívánkozik a reklámot jelző x. A cikket a náciüldözéssel és mellékállásban nemzeti elkötelezettségű magyar kormányok megbuktatásával foglalkozó társaság szponzorálta.

A The Sun cikke, egyetlen valódi célt szolgál: a kétharmados Orbán-kormány vezette Magyarországról elterjeszteni, hogy ott bizony náci háborús bűnösök élhetnek háborítatlanul, még akkor is, ha korábban Kanadában laktak. Figyeljük meg, hogy ilyen cikkek sohasem jelennek meg szocialista kormányok alatt. Ezeket a nemzeti elkötelezettségű, netalántán keresztény-keresztyén alapon álló kormányoknak tartogatják.

A cikk része a Kis János-i akciótervnek, része a választások utánra tervezett puccs előkészítésének. A The Sun munkatársai erről vagy tudnak vagy nem – szempontunkból ennek semmi jelentősége –, de írásuk, a 2011 szeptemberi feljelentés óta semmilyen újdonsággal sem szolgáló írásuk, ezt a célt szolgálja. A cikk jól időzítve, éppen Áder jeruzsálemi útja előtt jelent meg, nehogy Izraelben bárki elhiggye, hogy Magyarország nem antiszemita ország. Csak azért, mert a Köztársasági elnök odalátogat, az Orbán-kormánynak még nincs bocsánat.

 Jellemző, hogy Zuroffék 2011-ben ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, tehát ők sem merték vállalni az esetleges hamis vád következményeit. Ha Csatáry bűnösségéről meg vannak győződve, ha képesek egy jelentős példányszámú angol újságot felhasználni, akkor miért nem tettek feljelentést Csatáry ellen nevesítve. Mert az ügy lényege nem Csatáry. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy a 97 éves idős embert elítélik vagy sem. Nem őt, hanem az Orbán-kormányt kell elítélni.

Vagy legalább kényelmetlen helyzetbe hozni.

A másik (?) oldalról szerveződő nyomás apropóját egy tragikus ügy adja. A bestiálisan meggyilkolt Bándy Kata halála sokakat foglalkoztat. Egyelőre annyit sejthetünk, hogy az ügy gyanúsítottja egy Péntek László nevezetű strici, aki a képek tanúsága szerint láthatóan cigány.

Természetesen az ügy politikai felhangjairól a Jobbik gondoskodik. A szólószerepet most Morvai vagy Szegedi helyett Mirkóczki Ádám kapta, akiről ugyan nem tudni, hogy melyik felmenője volt zsidó származású, de Morvai Krisztinát és Szegedi Csanádot is kenterbe verő találékonysággal használta ki a gyilkosság okozta felháborodást. Vissza kell állítani a halálbüntetést, mert mostanában megszaporodtak a szörnyű esetek.

Hogy a halálbüntetés mennyiben számítana egy olyan félhajléktalan stricinek, aki saját barátnőjét futtatja és képes az ismert módón meggyilkolni egy nőt, az erősen kérdéses. Mirkóczki nyilatkozatakor még nem tudta, hogy a szörnyű gyilkosságot cigány követhette el. De nem kell sokáig várni, hogy az ügy párhuzamba legyen hozva a Cozma-gyilkossággal, hogy tovább erősítsék az évek óta tartó hisztériát, a cigányveszély kreált képének beégetését a nagyközönség homloklebenyébe.

Nem kell már sok hozzá, hogy az idáig viszonylag nyugodtan élő cigány és magyar közösségek között kialakuljon a feloldhatatlan ellentét, hogy néhány szponzorált elmebeteg mindkét oldalról faji alapú leszámolásba kezdjen. A Ma megdöglik egy tetves! és a Haljak meg, ha nem szúrok meg egy parasztot! jellegű kijelentések gyakoriságát kell növelni a káosz kialakításához. Mert a cél ez, valamiféle polgárháborús helyzetet teremteni, kreálni egy magyar Breiviket vagy egy cigány Oszama bin Ladent.

A Jobbik mögött álló erők által kitalált cigányveszély, a Nyugaton már komoly eredményeket, többek között két háborút fialó arabveszély, szalonképesebben fundamentalista muzulmánveszély importálása. Muzulmánok híján itt a cigányokra alkalmazzák. Pedig az ún. cigányügy vetületei közül – a maga lopásai, betörései, késelései, verekedései, embertelen szegénysége, kigyúrt szervezett bűnözői, aluliskolázottsága, munkanélkülisége, fillérekért dolgozó segédmunkásai és minden járuléka közül – a társadalmat leginkább a rendvédelmi része érdekli. Azaz, hogy a verekedő, ezt-azt ellopó, vagy éppen szervezetten bűnbandába tömörülő cigányokat elkapják. Erre ma Magyarországon jelentős létszámú rendőrség áll rendelkezésre, a keményebb, szervezett részével szemben pedig ott van a TEK, ott van rendkívül szimpatikus vezetője, az egykori kommandós Hajdu, akivel kapcsolatban kétségeim sincsenek, hogy bármikor szíves örömest rajtaüt egy-egy bűnözői csoporton, legyenek azok cigányok vagy sem.

A cigányságon belül működő bűnbandák felszámolásának legfontosabb feltétele, hogy a helyi rendőrséget is megtisztítsák a bűnözői csoportoktól és kapcsolatoktól. Ezen a téren az elmúlt hetek jelentős eredményeket hoztak.

De Mirkóczkiékat ez nem érdekli, ők nem erre szerződtek. Nekik nem a megoldás a cél, ők ugyanazt a flashmobos, ajtóra ragasztgatós, odaláncolós érdeket képviselik, mint a Facebookon szervezett Csatáry-ellenes csoport, mint a Közgép előtt ücsörgő LMP-sek, mint akik nem felejtenek.

Csakhogy mi sem felejtünk. Ha tényleg sikerül valami elmeháborodottat beszervezni, hogy akárcsak egyetlen embernek is komoly sérüléseket okozzon, azt sohasem felejtjük el nekik.

 

Csorja Gergely

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség