Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Békemenet: nem hagyják annyiban Brüsszel és az IMF támadásait

E-mail Nyomtatás

A Széna térről indul október 23-án a Békemenet délután két órakor. A Civil Összefogás Fóruma (CÖF) által szervezett megmozdulás célja ismét az, hogy kiálljon a kormány és intézkedései mellett.

 Csizmadia László, a CÖF szóvivője és alapítója a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: ahogy januárban, ismét békés vonulásra készülnek a résztvevők, ahol politikai szónoklat nem fog elhangozni. Csizmadia szerint az október 23-ai rendezvény azt üzeni a világnak és pénzhatalmaknak, hogy a magyar nép nem tűri az adósrabszolgaságot, ahogy korábban sem tűrte. Csizmadia László csütörtökön sajtótájékoztatón azt is mondta, a békemenetre pártállástól függetlenül várnak minden magyar embert. Csizmadia László közölte: emlékezni és tisztelegni kívánnak az 1956-os szabadságharcosok előtt, akik vérüket adták, és ha rövid időre is, de kivívták a magyar nép szabadságát.

Közölte, a békemenet demonstrálja azt is: továbbra is megvédik Orbán Viktor miniszterelnököt, és kiállnak mellette; az IMF-nek pedig azt üzenik, ne pártpolitizáljon. Hozzátette, baráti jobbot nyújtanak minden segítőkész szervezetnek, azonban pénzügyi manőverekkel nem hagyják leváltani a kormányt. Elmondta, a békemenet kora délután – a korábbi menetektől eltérően – a Széna térről indul és a Margit körúton, majd a Margit hídon át a Nyugati pályaudvart érintve, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcán át ér a Kossuth térre. A szervezők hangsúlyozták: a menet üzenete, hogy nem hagyják, hogy Brüsszel és az IMF támadásai csökkentsék a kormány támogatottságát. A Békemenethez október 23-án a Munkástanácsok Országos Szövetsége is csatlakozik. A menet négy órára, Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére a Kossuth térre érkezik.

 

Sz

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség