Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Bezár a bazár

E-mail Nyomtatás

Christine Lagarde vezérigazgató megkapta Matolcsy György levelét, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az IMF budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. Matolcsy György a lépést azzal indokolta, hogy Magyarország várhatóan még az idén előtörleszti a valutaalaptól 2008-ban felvett hitelét. A rosszemlékű IMF 2008–2009-es tevékenysége a nyugdíjak csökkentését, a közszféra béreinek befagyasztását, valamint a gyes és a gyed idejének lerövidítését jelentették. A Gyurcsány- és Bajnai-kormány ezeket a diktátumokat gondolkodás nélkül végrehajtotta. Az IMF nem csak egy „nemzetközi uzsorás”, hanem egy pénzügyi- és gazdasági maffiacsoport is, mert az általuk nyújtott hitel nem más, mint védelmi pénz, vélekednek egyre többen hasonló keménységgel a nemzetközi valutaalapról.

 

Bajnaihoz személyesen köthető a közszféra 2009-es béreinek befagyasztása és a 13. havi juttatás megszüntetése, a 13. havi nyugdíj eltörlése, a nyugdíjkorhatár 65 évre emelésének 2012-re való előrehozása, a nyugdíjkorrekció elhalasztása, a táppénz 10 százalékos csökkentése, az áfa növelése, a családi pótlék összegének két évre való befagyasztása, valamint a gyes és a gyed korábbi hároméves időtartamának két évre csökkentése. A 2010 tavaszán kétharmaddal hatalomra kerülő Orbán-kabinet azonnali lépések megtételére kényszerült, mert a Gyurcsányéktól örökölt helyzet az ország stabilitását veszélyeztette. Bevezették a bankadót. A támadások kereszttüzében áll azóta is a kabinet és az egész ország.

A Nemzetközi Valutaalapot csak egy érdekelte, a bankadó eltörlése. Üdvözölte Bajnaiék nyugdíjcsökkentést és a szociális juttatások befagyasztását célzó tervét.

 A 2008–2009-es Gyurcsány–Bajnai- kormányzás alatt keletkezett államcsődközeli helyzetet csak a valutaalappal kötött hitelszerződéssel lehetett elkerülni, de a csődhelyzetet a hazaáruló, tolvaj banda kormányzása idézte elő, amelyik szétrabolta és az uzsorások kezére játszotta át az országot, és úgy eladósította, hogy azt hittük, sose szabadulunk a karmaik közül.

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség