Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Hatalmas lépés a függetlenedés felé

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor történelmi megállapodást kötött. A paksi atomerômű két új blokkja készül el nagyjából 3000 milliárd forintnyi orosz finanszírozással. Az építkezés 10 ezer munkahelyet teremt Magyarországon és a kivitelezés 40 százalékát magyar cégek végezhetik. Ez azt jelenti, hogy Magyarország energiafüggése nagyban csökken. Az atomenergia olcsó, és a beruházás eredményeként Paks Magyarország villamos energia igényének több mint nyolcvan százalékát termelheti meg. A most működô reaktorokat 2030 után le kell kapcsolni a hálózatról, így az igen kedvezô feltételű beruházás elengedhetetlenül szükséges volt.

 

Az erômű építése ráadásul jelentôsen felpörgetheti a magyar gazdaságot.

Az orosz államfô Moszkva-közeli novo-ogarjovói rezidenciáján tartott sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök magabiztosan nyilatkozott:  „kevés jót örököltünk a kommunizmusból, de az 1966-ban kötött szovjet–magyar energetikai megállapodás a jó örökségek közé tartozik”– mondta. A kormányfô hangoztatta, a mostani megállapodással megteremtették a feltételét annak, hogy fennmaradjon és erôsödjön az orosz–magyar energetikai együttműködés.

Az orosz államfô ugyanekkor meggyôzôdését fejezte ki, hogy az aláírt megállapodások hozzájárulnak az orosz–magyar kapcsolatok szélesítéséhez.

 

MTI alapján

 

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség