Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Similis simile gaudet

E-mail Nyomtatás

Gyalázatos jobbikos provokáció a Kossuth téren

 

Miközben a parlament alakuló ülésén Áder János a köztársaság elnöke beszédében elmondta, hogy a most felesküdött képviselők az első olyan képviselők, akiket a nemzet egésze választott, akik olyan választáson jutottak mandátumhoz, amelyen határainkon túl élő honfitársaink is kifejezésre juttathatták politikai nemzetünkhöz való tartozásukat, akik az új választási törvénynek köszönhetően nemcsak egy kisebb létszámú és reményeink szerint hatékonyabban működő törvényhozásban kezdik meg munkájukat, hanem egy olyan új összetételű országgyűlésben, amelyben nemzeti kisebbségeink szószólói is helyet kapnak, kinn a Kossuth téren egy alávaló jobbikos csürhe, Gaudi Nagy Tamás és Morvai Krisztina által felheccelve, nekiestek Pásztor Istvánnak.

 

A Tények világosan bemutatta, a rendezvény főszónoka Morvai Krisztina volt, aki jelenleg a Jobbik EP-listáját vezeti. Vidáman vigyorgott, miközben Gaudi Pásztor Istvánra uszította a  csürhét, amely szidalmazta, lökdöste, szabad mozgásában akadályozta, majd és többen arcon köpték az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező határontúli politikust. Potápi Árpád, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke elítélte és gyűlöletkeltő provokációnak nevezte a tettet.

„A jobbikosok folyamatosan megpróbálják megmondani, nekünk mit kéne csinálni (a Vajdaságban), aztán fogják az aktatáskájukat, és hazamennek Budapestre” – mondta Pásztor István.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének megtámadása a nemzet egysége ellen intézett támadás.

 Én meg innen gratulálok Balczó Zoltánnak és ifj. Hegedűsné Kovács Enikőnek. Remek emberek közé kerültek. Ez ám a karrier. Similis simile gaudet, vagy Gaudi.

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség