Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

ORBÁN EURÓPA VÉDELMEZŐJE

E-mail Nyomtatás

Nekem Szülőhazám

 

Olyasmit tesznek most az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de nem kell elégtételt venni, és a saját szerepünket sem most kell értékelni – mondta a TV2-ben a Tényeknek adott exkluzív interjújában Orbán Viktor.

Miközben néztem az adást, eszembe jutott, hogy az EU vezetői jelentéktelen számokról nyilatkoztak, és a magyar miniszterelnökre a hazánkban rekedt liberálbolsi sajtó képviselőivel versenyezve kígyót-békát kiabáltak, Orbán higgadt maradt. Az unásig ismételt kvótarendszer értelmetlenségét egy egyszerű visszakérdezéssel megvilágította: mondják meg, mit intéz el? És valóban mondják meg, mi értelme volt 100-200 ezer közötti menekültet osztogatni egymás között, ilyen olyan átvállalásról fecsegni feleslegesen, mikor a német külügyminiszter már tudta, hogy csak hozzájuk egymillióan érkezhetnek. Majd kíváncsi leszek, mi történik a csütörtöki válságértekezleten, amit a valósággal hirtelen szembetalálkozó német és osztrák hölgyek és urak összehívtak.

 

A múlt hét nagy részében mit hallottunk Németországból? Mi vagyunk a fehérek közt egyedül európaiak, mi bezzeg befogadjuk a menekülteket! Nem úgy, mint a szörnyű magyarok, akik csak azon törik a fejüket, hogyan tudnák megakadályozni a menekültek belépését.

Aztán elég hirtelen megváltozott minden.

Németország egyik pillanatról a másikra lezárta a határait. Pedig a Németországba érkező menekültek kezelése a szövetségi rendszer miatt a 16 német szövetségi tartományra tartozik. Nem véletlenül Bajorország állt ki elsőnek meggondolatlanul nyilatkozó vezetőjével szemben, hiszen a menekültáradat nagy részét nyilván a későbbiekben is rájuk lőcsölik, azon túl, hogy elsőnek ők esnek a migránsok útvonalába. Hamar kiderült, hogy a tartományi vezetők csak addig akarnak a befogadás példaképei lenni, amíg a menekült Magyarországon van. Horst Seehofer bejelentése nagy vihart kavart, nemcsak Merkel kancellárnak címzett kritikája miatt, hanem a tények miatt is. Ő fel tudta mérni, hogy Németország hamarosan olyan komoly válsághelyzetben lesz, melyet már nem tudnak kezelni. Akkor kezdődött az igazi balhé, amikor vasárnap egyetlen nap alatt húszezer menekült érkezett Münchenbe. A menekülteket ellátó rendszer a teljesítőképesség határáig feszült. A helyi hatóságok attól tartottak, hogy ennyi embert nem tudnak elhelyezni. Merkel korábban azt mondta, nincs felső határa a menekültek befogadásának.

A német kormányzati tündérmese egészen addig tartott, amíg Németország nem szembesült a realitással. Pedig a német közvélemény lelkesedéssel fogadta a menekülteket. A táborok gyakorlatilag megteltek adományokkal. És most már egy német tisztségviselő azt nyilatkozta, hogy a hangulat érezhetően és gyorsan változik. Leginkább a helyi és tartományi hatóságok tiltakoznak, hiszen nekik kell ellátniuk a menekülteket.

A német határellenőrzéstől Ausztria azt várja, hogy a németek betartják az ígéreteiket, és nem felejtik Ausztriában azokat az ezreket, akik Németországba indultak Magyarországról. A kialakult német és osztrák káoszban a sokat szidott magyar miniszterelnöktől várhatnak segítséget, mert sem a görögök, sem az olaszok nem ciciznek, hamar útilaput kötnek a migránsok talpára, oszt menjenek isten hírével.

És akkor térjünk vissza az interjúra, mit mondott még Orbán?

Az új jogi helyzet kedden, 0 óra 00 perckor hatályba lép. Új büntető törvénykönyvi szakaszok lesznek, ez alapján van a kormánynak joga arra, hogy válsághelyzetet hirdessen ki, ezt a kedden esedékes kormányülésen vitatjuk meg, ott fogunk döntést hozni.

Nem tudjuk, mi fog történni, mindenre föl vagyunk készülve. Az egyszerű helyzetekre is, és a bonyolult helyzetekre is. A határon áll egy kerítés, ami jelzi mindenki számára, hogy hol a magyar határ. Annak az átlépése, vagy akár annak a megkísérlése nem erre a célra kijelölt ponton, bűncselekménynek minősül, és ezt a bűncselekményt, ha valaki elköveti, akkor a rendőrség ki is kényszeríti a törvény tiszteletét. Vagyis letartóztatja az érintetteket, és utána megfelelő, korrekt eljárás alá vetik majd az illetőket. Ezért jár több év börtön, illetve kitiltás Magyarország területéről.

TV 2: Mi történik azzal a menekülttel, aki éjfél után illegálisan átlépi a magyar határt?

Először is táblákat fog találni. Adtunk mindenkinek – magunkat is beleértve – jó néhány napnyi felkészülési időt, hogy új jogi helyzet áll elő. Ez mindenki számára új. A rendőrség számára is, a bíróságok számára is. Tehát táblák lesznek a határon, amelyek világosan jelzik, hogy ha valaki törvénytisztelő módon szeretne bejutni Magyarország területére, akkor merre menjen és mit tegyen. (…) El kell fáradni ezekre a pontokra, ahol ügyintéző ablakok lesznek, és ott beadhatja a papírját, elmondhatja, hogy mit szeretne. Van ennek egy gyakorlata, ez ma is elég gyorsan megy. Miután a magyar kormány Szerbiát biztonságos országnak tekinti, (…) ilyen esetben, ha valaki menekült, megkérdezzük tőle, hogy beadta-e Szerbiában a menedékkérelmét. És ha nem adta be, miután Szerbia biztonságos ország, el fogják utasítani.

TV2: Milyen arányú kérelemelutasításra számít?

Magasra.

TV2: Kilencven százalék fölöttire?

Az a tapasztalatunk, hogy akik ideérkeznek, azok nem adták be Szerbiában a menekültkérelmüket, pedig be kellett volna adniuk, csak olyan tömegben jöttek, és nem volt lehetőség arra, hogy lezárjuk a határokat, mert nem volt kerítés, hogy nem tudtunk érvényt szerezni a magyar szabályoknak. Magunk között szólva elég abszurd, és nem vet túl jó fényt egy ezeréves államra, hogy a saját jogszabályait nem tudja kikényszeríteni, egész egyszerűen fizikai okokból, mert túl sokan jönnek.

A külföldi kritikákról és a Hitler-bajuszról is kérdezték.

Én is emberből vagyok. Senkinek sem esik jól, gondolom az édesanyámnak sem, hogy mindenfajta gazfickónak lehordják magukat tekintélyesnek gondoló lapok a fiát, és én sem vagyok közömbös ez iránt, de ennek a súlya nagyon kevés ahhoz képest, hogy az ember tett egy alkotmányos esküt, fölesküdött az ország védelmére. (...) De ha én engedem, hogy ezek hatása alá kerüljek, akkor ki fog itt higgadt döntéseket hozni? Bár emberből vagyok, de nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy ezek a vélemények befolyásoljanak, mert akkor nem tudok eleget tenni a kötelességemnek – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorában.

TV2: Mennyibe került eddig a menekültválság Magyarországnak?

Az összes összeg, amit elköltöttünk eddig, az olyan 30 milliárd forinthoz közelít, és nagyjából még ennyi költségünk lesz, úgy számolunk, a hátralévő időszakban. Ezt azt jelenti, hogy mintegy 200 millió euróról beszélünk. Az unió pedig néhány millió eurót adott, tehát köszönő viszonyban sincs a két összeg egymással.

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség