Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

HELLER

E-mail Nyomtatás

Semmi kétség, ha 1941–45-ben Hitler és nem Sztálin győz a Közép- és Kelet-Európáért vívott küzdelemben, s így a világ egy jókora darabjára rákényszerítheti az akaratát, a náci doktrínák, amelyek szintén tudományosnak vallották magukat – például a fajelmélet – kapták volna meg az egyetemi körök jóváhagyását, és mindenütt oktatnák őket szerte a világon. Ám a katonai győzelem folytán a marxista és nem a náci tudomány kerekedett felül. – Paul Johnson. Módfelett kedvelem, megállapításai nap mint nap igazolást nyernek: minden önkényuralom közül az eszmék szívtelen zsarnoksága a legrosszabb – jutott eszembe ismét az angol szerző másik nagy mondása Hellerről, a kommunista diktatúra vezető értelmiségijéről.

Az (autodidakta?) filozófus Heller Ágnes, ott prédikált a minap is az ATV-ben. Vajon tényleg nem szégyelli magát ez a nő? És miért is nem bír magával ez a csatorna? Talán nem tudja, hogy a filozófus asszonyság megette már kenyerünk javát, de semmit sem változott és elméje nem lett fényesebb azóta, hogy a véres kezű gyilkos, Lukács György legközelebbi tanítványaként az ún. „budapesti iskolában” szolgálta az „ügy”-et, a „marxizmus reneszánszát”. Talán nem tudja se az ATV se a magát jobboldali igazságosztónak képzelő Ungváry Rudolf, hogy Marx és Lenin „etikáját” mennyire a magáénak vallotta Heller? Pedig Ágnes asszony írásban is köszönte szépen elvtársának Lukács Györgynek úgy a módszereit, tanácsait, mint a tudományos és nevelőmunkáját, s a szellemét melyek áthatják műveit.

 

Mit számít, hogy egy ilyen múlttal Hellernek mi a véleménye a migránskérdésről?

Közbevetőleg említem, a bevezetőre utalva, úgy tudom, van valami törvény érvényben itt nálunk az önkényuralmi rendszerekben szerepet vállalókról, meg az ő követőikről. Ha a Tanácsköztársaság egyik vezetője, (mint pl. a véres kezű Lukács György) felmentést kap, akkor ki büntethető? Továbbá a kommunista önkényuralmi rendszerek 100 millió áldozata miért kevésbé fájó mint a nemzeti szocializmusé? – kérdem keresztényi alázattal.

Azzal együtt, hogy a filozófus asszony fájdalom, de valószínűleg nem egészen beszámítható már. Tőle ugyebár hallottunk olyat is, hogy 2006-ban Budapesten sem lőttek bele a tömegbe, és az ATV csatornáján most azt bírta állítani, hogy Kölnben pedig nem volt semmilyen erőszak. Hogy a tények ezzel szemben egészen mást tartalmaznak? Hogy feljelentést tettek az áldozatok, mind az erőszak, mind a több száz molesztálás miatt? Az erőszakoskodó migránsok – mondta Heller – tulajdonképpen pont olyanok, mint azok a magyarok voltak, akik a zsidó Heller Ágnest tinédzser korában sokszor molesztálták a buszon, villamoson, mert az, mint mondta „akkor Magyarországon szokás volt”. Egy szó nem igaz az egészből, nem volt ilyen szokás, ezt helyesen verte vissza Ungváry a beszélgetőpartnere. Megjegyzem, egyenlő mérce esetén jobb helyen Hellerrel az igazságszolgáltatásnak is lenne dolga.

Ebben a műsorban a szellemi rugalmatlanság, az irracionalitás, és a destruktivitás szomorú példáját szolgáltatta minden szereplő, bár látszólag más és más okból.

Na de mit gondoljunk arról a tv-csatornáról, amelyikben összeengedik a rossz idegállapotban lévő Ungváry Rudolfot, egy diktatúra szellemi rabjával, hogy vitassák meg a migránskérdést. Mit gondoljunk róluk, amikor olyan műsorvezetőjük van, aki a sok sületlenséget és uszítással vegyes hazudozást zokszó nélküli, fád kifejezéssel orcáján, a fagyott kutyagumi ridegségével asszisztálja végig. Elintézhetnénk annyival, pont olyan borzongatóan erkölcstelen a liberálbolsevikok értelmiségi hátországa, ahogy azt Paul Johnson lefestette.

De inkább az után érdeklődnénk, az ATV és benne minden szereplő törvényen felül áll?

 

Cz.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség