Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Tahóság nélkül is megvolt a kétharmad

E-mail Nyomtatás

A többé-kevésbé azonos világlátású sajtót, mondják, nem elegáns kritizálni. Sajnáljuk, de nem hallgathatunk, ugyanis az írásunk tárgyát képező orgánum vállalhatatlanul eltávolodott még az önmeghatározásában rögzített értékrendtől is.

„A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jó ízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé” – fejezte ki felháborodását Gulyás Gergely, a Fidesz elnökségének legfiatalabb tagja Facebook oldalán, miután az említett honlapon minősíthetetlen cikk jelent meg Így még nem láttad Tóbiás József feleségét… címmel. A cikk névtelenségbe burkolódzó szerzője Tóbiás József feleségéről szedett elő meztelen fényképeket a 90-es évek valamelyik férfimagazinjából, a politikus nejét maszturbációs segédeszközként emlegetve. Mikor kiélvezkedte magát Tóbiás feleségének múltján, akkor megszavaztatta az olvasókat, hogy kivernék-e a képekre.

 

Ezzel egy időben a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor „vezércikke” jelent meg a konzervatív újságírásról, amely ennyiben állt: „Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy »hajrá, magyarok!«”

Aki még nem találkozott ezzel az oldallal, annak ennyi is elég belőle. A probléma az, hogy G. Fodor Gábor a kormányközeli Századvég Alapítvány egyik vezetője. Értjük mi, hogy a Fidesz gyűjtőpárt és a holdudvarban működő orgánumok mindenkit meg akarnak szólítani, de ez akkor is vállalhatatlan. És értelmetlen, mert lehet, hogy egy-két primitív embernek elnyerik a tetszését, de hányan teszik fel a kérdést: akkor most mégis mi az irány?

Csöndesen megjegyzem a 888.hu már szeptemberi indulásakor is feltűnt (meg is jegyeztük), hogy stílusát tekintve primitívebb, mint az Index. Hiszen a három nyolcasok már akkor is arra adtak tippeket, hogyan nézzenek a fiatalok fizetős pornót az interneten úgy, hogy ne kerüljenek az adataik senki kezébe. Vagy azon ment az élcelődés, hogy a pápa vajon egy héten hányszor megy gyónni, és bár volt, aki kikérte magának, mégis faszagyereknek neveztek élemedettebb korú közéleti embereket.

Biztos vagyok benne, hogy az Orbán Viktor fémjelezte politikai közösség nem ehhez adta támogatását, hiszen a honlap „szellemisége” fényévekre van az általuk képviselt értékektől. Ráadásul érthetetlen az alpári stílus, amikor e nélkül is megvolt a kétharmad kétszer is. Bizonyos fokú konzervatív és keresztény értékek nélkül ugyanis nem beszélhetünk igazi jobboldaliságról, még ha a fiatalokat célozzuk is meg.

A Tóbiás József feleségével kapcsolatos felháborodást keltő cikk előtt G. Fodor Gábor már lenyilatkozta ország-világnak, hogy a Fidesz számára csak termék a polgári értékrend, majd mégis a kormányközeli 888.hu főszerkesztője lett, ahol viszont ő ténylegesen termékként kezeli a kormány által képviselt értékeket, és valami ordenáré csomagolásban próbálja eladni azokat. Ha egy a tábor és egy a zászló, akkor itt megálljt kell parancsolni. Nem lehet a magyar zászló és a kereszt alá bármit betuszkolni. Gulyás Gergely jól tette, hogy szólt.

A vasárnapi aranysárga húsleves gyönyörű Herendiben feltálalva is ehetetlen, ha abban egy kis darab légypiszok úszkál.

 

Märle Tamás

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség