Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 2, csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Több mint 60 milliárd forintos nagyvállalati beruházás-sorozat indul el kormánytámogatással

E-mail Nyomtatás

A gazdaságpolitika legfontosabb feladata a növekedés támogatása, így érhetjük el, hogy Magyarország az életszínvonal tekintetében is előre lépjen – hangsúlyozta Varga Mihály a Nagyvállalati Beruházási Támogatás elért eredményeit bemutató sajtótájékoztatón. A kormány támogatásával több mint hatvan milliárd forintnyi fejlesztés indul el közel 1200 új munkahelyet teremtve.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére először 2015-ben döntött úgy a kormány, hogy 3 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari nagyvállalatokat, amelyek az előírások szerint elesnek az uniós forrásoktól – emlékeztetett Varga Mihály kiemelve, hogy megötszörözve a keretet tavaly már 15 milliárd forinttal támogatták a hazai nagyvállalatok kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásait. A megnövekedett beruházási hajlandóságból fakadó vállalati igények miatt a kormány a 2016-os program keretösszegét 3 milliárd forinttal megemelte – tette hozzá a szakminiszter. 2016. december végéig 35 támogatási döntés született, és így - a több éven áthúzódó projekteket is figyelembe véve – 24,3 milliárd forintnyi támogatásra vállalt a tárca kötelezettséget. Ez azt jelenti, hogy 60,2 milliárd forint összértékű nagyvállalati beruházás valósulhat meg – ismertette az adatokat a miniszter kiemelve, hogy ezzel csaknem 1200 új munkahely megteremtéséhez járulnak hozzá.

A forráskihelyezés kiegyenlítettségét mutatja, hogy minden megyében akadt olyan cég, melynek beruházását támogatásra érdemesnek találtuk a feldolgozóipar szinte minden ágában – fogalmazott Varga Mihály.

Az első, már lezárult támogatási időszak eredményeit ismertetve a tárcavezető elmondta: a 2015 évi keretből 14 hazai vállalat részesült a vissza nem térítendő támogatásokból. A 3 milliárd forintos pénzeszköz révén összesen 8,6 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Magyarországon és közel 500 új munkahely jött létre országszerte.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség