Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 2, csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

A kormány célja a magyarok biztonságának megerősítése

E-mail Nyomtatás

Az idegenrendészeti őrizet visszaállításával is az a kormány célja, hogy a magyar emberek biztonságát a lehető legnagyobb mértékben megerősítse - erről beszélt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Budapesten újságíróknak.

A kormány - miután áttekintette a bevándorlással és az európai terrorizmussal kapcsolatos helyzetet - úgy határozott: akik a tranzitzónába belépve beadják menekültügyi kérelmüket, és annak hatósági elutasítása esetén bírósághoz fordulnak, azok a jogerős döntésig "nem mászkálhatnak szabadon Magyarország és az Európai Unió területén, hanem őrizetben maradnak" - ismertette a kabinet döntését az államtitkár.

Indoklása szerint erre azért volt szükség, mert az európai terrorhelyzetben vannak olyanok, például a berlini merénylő is ilyen, akik jogalap nélkül tartózkodnak az unió területén.

A kormány felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az őrizettel kapcsolatos jogszabálytervezetet a lehető legrövidebb időn belül dolgozza ki, és az mihamarabb lépjen hatályba - közölte Tuzson Bence.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség