Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

BOTKA, az MSZP új esélye

E-mail Nyomtatás

Az élet nehéz, a harc kemény és áldozatokkal jár. Rúgjuk farba időben a momentán kívül lévő belső ellenséget, mielőtt ő rúgna belénk. Úgy tűnt, erre a gondolatra építette fel Botka a beszédét, s közben kerülte az MSZP-ben több mint egy évtizede csak Apró problémának nevezett Gyurcsány és rokonságának néven nevezését. Sokat nem totojázhatnak, mert az idő múlik, minél tovább várnak, annál több pozíciót veszíthetnek.  Persze az a gond, sok az eszkimó és kevés a fóka.

A balliberális csodafegyvernek gondolt „jobboldali populizmus” ostorozásán kívül adott szépen a sajátjainak is.  Kijelentette, a Fidesz hatalomra kerülésének oka részben a gyenge és tehetségtelen baloldali kormányzás.  Azt hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt és Demszky főpolgármestersége alatt az EU által dokumentáltan loptak pofátlan nagyságrendben, valahogy kimaradt a beszédéből, viszont lekent egy jónagy flemmet Fletónak, mondván, hogy csak az állhat ki a választók elé hiteles programmal 2018-ban, aki levonta a következtetést az elmúlt több mint két és fél évtized, legfőképp pedig a 2002 és 2010 közötti baloldali-liberális kormányzás balfogásaiból. Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia. Itt nem sokat kell találgatnunk, kinek beszélt Botka. A Horn Gábor-szerű mocskos szájúságot kerülte, kipellengérezte Gyurcsányt anélkül, hogy kimondta volna a nevét.

Azután megvolt, hogy csak együtt és csak egységesen. Plusz erő, harc, ám pont ilyenkor szokott beütni a hátra arc.

Gyurcsány Botkának azonnal visszarúgott és valószínűleg mozgósítást rendelt el övéi körében, és nyilvánvalóan a rendelkezésére álló szokásos eszköztárát be fogja vetni. Mi nem dőlnénk hátra nyugodtan Botka helyében.

Most lehetünk olyan erősek, hogy harcba indulhassunk az európai Magyarországért - öblögetett Botka és megfogadta, nem fog elvtelen kompromisszumokat kötni. Azok, akik elfogadják a feltételeit a közös listáról, a legtöbb szavazat megszerzésére képes 106 helyi jelölt kiválasztásáról és a közös, új, baloldali programról, győztes csapathoz csatlakoznak - kecsegtette a hallgatóságát.  Ezek ugyanis nem az ő személyes feltételei, mondta, hanem a győzelem legfontosabb építőkövei.

Sajnos, egyesek ma sem látják be, hogy hibáztak, és ami még súlyosabb, abban ringatják magukat, hogyha hibáztak is volna, azt hiszik, az idő már elfedte hibájukat. Azt hiszik, csak a körülmények szerencsétlen összjátéka, hogy kicsavarták a kezükből a kormányzást, emelte ki még egyszer, hogy feddhetetlenekkel akar a választásoknak nekigyürkőzni. Nincs irigylésre méltó helyzetben, amennyiben ezt a kijelentését komolyan gondolta. Balliberálistól a feddhetetlenség kábé annyira van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Botka végezetül azt mondta, válaszúthoz értünk: most kiderül, ki az igazi demokrata, és ki az, aki csak papol Orbán leváltásáról. „Minden javaslatra, minden jelöltre és programpontra nyitott vagyok, amelyik erre az útra vezeti Magyarországot. Csatlakozzon hozzánk, demokratákhoz! Jöjjön és segítsen! Álljon a mi oldalunkra, álljon a szabad, félelemtől mentes, felemelkedő Magyarországért harcolók oldalára! Én elszántan fogok küzdeni a győzelemért, de győzni csak együtt, közös erővel tudunk! Hajrá Magyarország! Hajrá Európa! Hajrá demokraták!” – zárta beszédét Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

 

cz

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség