Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 17, hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

E-mail Nyomtatás

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kormány feltett szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásainkat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség emelése áll.

Ezek az intézkedések megjelennek a gazdaságfejlesztési programokban, a legutóbb benyújtott költségvetési törvényjavaslatban és a hozzá kapcsolódó adószabályozásban is –hangsúlyozta a tárcavezető.

Varga Mihály leszögezte: a magyar gazdaság versenyképességének növelése a gazdasági bővülés érdekében kulcskérdéssé vált.

A kormány ezt a vállalkozói adó- és adminisztratív terhek mérséklésével, a hatékony hazai és uniós forrásbiztosítással és a tudásgazdaság erősítésével kívánja ösztönözni- tette hozzá.

A hónap beruházója elismerésben a gépjármű motortéri alkatrész gyártó WOCO Ipartechnika Magyarország Kft. és a rugógyártó NHK Spring Hungary Kft. részesült. A hónap kis- és közepes vállalkozása díjat a minőségi borok kereskedelmével foglalkozó Bortársaság és a gumiipari termékekkel foglalkozó Kókai Tömítéstechnikai Kft. vezetői vehették át. Márciusban a hónap startup vállalata a környezetbarát autómegosztó szolgáltatást nyújtó GreenGo Car Europe Kft. lett, míg a kategória áprilisi győztese az Allegro Labs Kft.. Az induló vállalkozás „okos kották” fejlesztésével foglalkozik.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség