Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 17, hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.

RIKÁCSOLÓK

E-mail Nyomtatás

Abba lehetne hagyni ezt a bizonyíték nélküli, korrupció a kormányoldalon kezdetű rikácsolást, különösen azok részéről, akiket az európai csalás elleni hivatal sok százmilliós csaláson kapott, illetve 18 milliárd forint elkövetési értékben csalással, okirat-hamisítással, hatalommal való visszaéléssel meggyanúsított. Különös bája van annak, hogy éppen a börtönviseltek párttársai emlegetik Szent László törvényét, mely kézlevágással és szemkitolással büntette a tolvajokat. Hogyan festene a patkóban például kitolt félszemmel a zsúrpubi frakciója és a hiányzó kacsókkal kalimpáló szocliberális csapat Lacival és Fletóval, Gordonnal, Simonnal, Hagyóval, Demszkyvel? Brrrr.

Vagy képzeljük el egy pillanatra Kálmán Olgát és az ő adását rendezgető férjét, a Hoffmannt, Simicska Lajos oldalán ugyanígy kidekorálva, tudniillik a Szent László-i törvények a csendestársakat sem kímélték. Jobb ha visszatérünk a mába, és rábízzuk a bűnüldöző szervekre, derítsék fel, hogy lopás vagy csalás esete forog fenn, mikor két és fél milliárd forint értékben plakátol Simicskánál a Jobbik és nem tudni honnan rá a fedezet, csak a bűvös mondatot szajkózzák: üzleti titok. Ami csak őket illeti. Másra ez nem vonatkozik.

***

 

Az idegen szép és az ellenzék avítt, kopott szellemű honi sajtója szerint jó, plusz hibátlan a választási törvénye is. Ha francia. Most vasárnap volt például Franciaországban a kétfordulós nemzetgyűlési választások első fordulója. Egy matróna süvölvény férjéből már korábban elnököt emeltek Franciaország fölébe. A Rothschild bankházban kiképzett Macron egy hónappal ezelőtt alakított kormányát jobb- és baloldalról rakta össze, többnyire tudatlanokból. Határtalan internacionalista lelkendezés: Macron államfő centrumpártja, a Köztársaság lendületben (LREM), maga a csoda – írták –, elsöprő győzelmet aratott! Pedig a 47 millió választópolgár több mint a fele el sem ment szavazni. Átlagosan 49%-os részvétel mellett, mondd és írd 15% szavazott Macron pártjára. És abban a 11 választókörzetben, ahol jelöltje az élen végzett, rekord alacsony, alig 19 százalékos részvétel mellett kevesebb mint 10% támogatását kapta meg. Hátra van még a 2. forduló, de tulajdonképpen eldőlt, hogy öt évre a franciák alig 15%-ának felhatalmazásából a parlament alsóházának 577 székébe legkevesebb 400 széllelbéleltet be lehet ültetni, ami persze nagyon demokratikus, főleg praktikus. Minél kevesebbet tud, annál jobb.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség