A szocialisták bohócot csináltak magukból

E-mail Nyomtatás

A pénzért és a hatalomért az ellenzék mindenre képes

Kósa Lajos: „Az MSZP önállósága megszűnt, gyámság alá került, szolgai módon hajtja végre Botka utasításait. A Jobbikon nem is csodálkozom, hiszen Simicska megvette őket kilóra, nekik nem érdekük a pártfinanszírozás átláthatósága.” A Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjét arról is kérdeztük, hogy melyik szervezet határozza meg, hogy mennyi időre, milyen plakátok kerülhetnek ki köz-, illetve magánterületekre.

Milyen konklúziót vont le a Fidesz frakciója a június 23-ai „plakáttörvény” szavazásából?

– Egy mondatban összefoglalva: az egész ellenzék a korrupció pártjára állt, hiszen nem volt hajlandó felszámolni a pártok feketefinanszírozásának rendszerét. Az MSZP önállósága megszűnt, mondhatni gyámság alá került, szolgai módon hajtják végre Botka utasításait. A Jobbikon viszont nem is csodálkozom, hiszen Simicska megvette őket kilóra, nekik nem érdekük a pártfinanszírozás átláthatósága. LMP? Mit lehet mondani egy olyan pártról, amely a törvényhez beadott saját módosító javaslatát sem támogatja.

A kormánypártok megakadályozták a pártok feketefinanszírozását?

–A törvény elfogadásával a pártok plakáthirdetéseit átláthatóvá, ellenőrizhetővé tettük, de még dolgoznunk kell azon, hogy az áruk és egyéb szolgáltatások esetén is bezárjuk a kiskapukat. Minden politikai pártnak el kell fogadnia, hogy nekik a választók és nem milliárdosok érdekeit kell képviselniük.

 

M.A.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség