Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 16, vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

E-mail Nyomtatás

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Uniónak (EU) szakítania kellene eddigi migrációs politikájával, és nem szabadna fő feladatának tekinteni a "Soros-terv végrehajtását", vagyis azt, hogy minél nagyobb számban és szervezetten érkezzenek illegális határátlépők Európába.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felelevenítette, hogy rengeteg kritika érte a magyar kormány illegális bevándorlás megakadályozására tett intézkedéseit, miközben a nyugat-európai országok vezetői a külső határok megvédésének fontosságát hangsúlyozzák. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy a kerítés és a tranzitzónák miatt kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen, vagyis "politikai és jogi nyomásgyakorlás zajlik".

A magyar kormány sem politikai, sem jogi nyomásnak nem enged, elsődlegesnek tekinti a magyar állampolgárok biztonságát, és ezért mindent megtesz - hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, határellenőrzés nélkül belbiztonság sincs és a nemzeti szuverenitás is erősen kérdésessé válik.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, hogy Magyarország kedvelt turisztikai célpont, és a turisták biztonsága az utóbbi időben felértékelődött.

Úgy fogalmazott, komoly szakmai, politikai és emberi erőfeszítés van amögött, hogy a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján Magyarország a 9. legbiztonságosabb turisztikai célpont.

A határellenőrzés egy ország szuverenitásának kérdése és belbiztonságának kulcsa - emelte ki Bakondi György.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség