Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2022. augusztus 11, csütörtök, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.

Kecskeméten épült Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzeme

E-mail Nyomtatás

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény növelése – jelentette ki Varga Mihály az Univer Product Zrt. paradicsom-feldolgozó üzemének átadásakor Kecskeméten.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedési pályára állt, a kormány célja, hogy a bővülést mindenki közvetlenül megtapasztalhassa,az emberek, a családok lehetőségei szélesebbek legyenek, és egyre bátrabban tervezhessenek a jövőre nézve.

A tárcavezető kitért arra, a magyar gazdaság előrejutásában a legfontosabb szerepet azok a vállalkozások játsszák, amelyek megfelelő szakmai tudással bírnak, képesek alkalmazkodni a piac igényeihez, és ezeknek a termékeik és gyártásuk folyamatos fejlesztésével felelnek meg. Ezért indította el a kormány 2015-ben a Nagyvállalati Beruházási Támogatási programot, amely eddig 49 vállalkozás több mint 70 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházását segítette elő, és összességében közel 1.650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

Varga Mihály elmondta: az Univer Product Zrt. kizárólag magyar alapanyagokból állítja elő több esetben is kategóriája legjobban keresett termékeit, több száz hazai őstermelőnek adva ezzel biztos megélhetést.

A cég kiemelt figyelmet fordít a beszállítóira, több más mellett szakmai tanácsadással, technológiával segíti a termelést, így nem csoda, hogy van olyan család, amelynek már harmadik generációja szállít be a vállalatnak – tette hozzá a miniszter.

A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat megduplázott kapacitással lesz képes export és belföldi piacokon egyaránt versenyképes, kiváló minőségű paradicsomsűrítményt előállítani, emellett új munkahelyeket is teremt. A 4,3 milliárdos beruházáshoz a magyar állam 2,1 milliárd forinttal járult hozzá.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség