Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2022. augusztus 7, vasárnap, Ibolya napja van. Holnap László napja lesz.

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban

E-mail Nyomtatás

2010 óta megduplázódott, 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Simicskó István az újbudai Lágymányosi Óvodában tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a gyermekeké mellett a felnőtt lakosság aktivitása is változott, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk űzött valamilyen sportot rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot. „Azt hiszem, hogy ez azt mutatja, hogy az a törekvés, amit a kormány megfogalmazott és célul tűzött ki maga számára(…) kezd sikereket felmutatni” − mondta a tárcavezető. A miniszter emlékeztetett: a kormány új sportlétesítményeket, futóköröket, szabadtéri edzési lehetőségeket alakított ki, amellett, hogy sok iskolában felújították a sportpályákat is. Elmondta azt is, hogy ebből a törekvésből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket, hiszen nemcsak egészségesen kell élni, de ehhez a feltételeket is biztosítani kell.

Dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni. A tárcavezető bejelentette, hogy az újbudai önkormányzat a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepi meg a kerület minden családját, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-i újbudai EgészségPart elnevezésű, egész napos rendezvényre.

Újbuda a főváros legnépesebb kerülete, mintegy 150 ezren élnek ott. A honvédelmi miniszter, aki a kerület országgyűlési képviselője, kérdésünkre elmondta: a városrész vezetésének eltökélt célja, hogy a lakók minél nagyobb részét bevonják a közösségi életbe, amire a sport egy jó lehetőséget nyújt. A legtöbb futópálya a fővárosban a XI. kerületben található, és az utóbbi években sok szabadtéri fitneszparkot is kialakítottak.

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Király Nóra alpolgármester. Az egészséges életmódról Vrábel Krisztina gasztroblogger, a kiadvány egyik szerzője is szólt.

 

(Honvédelmi Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség