Európa közös érdeke a sikeres digitális átalakulás

E-mail Nyomtatás

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, aki a második Regionális Digitális Csúcstalálkozóra érkezett Budapestre.

A felek egyetértettek abban, hogy a digitalizáció meghatározó az egész Unió globális versenyképessége szempontjából, ennek érdekében elengedhetetlen, hogy 2018 végéig megvalósuljon a digitális egységes piac. A digitalizáció egyre gyorsuló folyamatának 2018 után is uniós szintű támogatást kell élveznie, ezért a 2020 utáni több éves pénzügyi keretben megfelelő mértékű forrásokat szükséges elkülöníteni erre a célra.

Takács Szabolcs megerősítette, Magyarország támogatja a Bizottság Digitális Európa megteremtésére irányuló célkitűzéseit, amelyek összhangban állnak a magyar kormányzati intézkedésekkel. A digitális átmenet kizárólag a tagállamok közötti szoros együttműködéssel valósítható meg sikeresen. Az államtitkár kifejtette, hogy a magyar Kormány elsődleges célkitűzése a digitális infrastruktúra és készségek folyamatos fejlesztése, annak érdekében, hogy a magyar társadalmat minél jobban felkészítse a digitális kor kihívásaira. Ezek közül a munkaerőpiaci folyamatok megfelelő kezelését emelte ki.

Az államtitkár a biztos támogatását kérte annak a magyar javaslatnak a sikerre vitelében, hogy a kiemelt sportesemények tagállamonként eltérő műsorközvetítései határokon átnyúlóan elérhetőek legyenek minden uniós polgár számára.

Takács Szabolcs államtitkár üdvözölte Mariya Gabriel biztos azon törekvését, hogy a Nyugat-Balkán országai számára is elérhetővé tegye az európai digitális egységes piac nyújtotta legfőbb előnyöket.

 

(Miniszterelnökség)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség